Észrevettétek, hogy rengeteg ember kb tökéletes? Miért van ez?
a magyar youtuber csajok is aókb láttam eddig 20-at ,de mind gyönyörű volt és csak nézek ,hogy mi van itt? Amint van egy mini hibája azonnal plasztikáztatja magát.
Szerintetek mindenki így születik vagy manapság már mindenki szét van plasztikázva és azért olyan tökéletes mindene?
Csak azért, mert a médiában általánosságban főként a szép emberek érvenyesülnek, nem jelenti azt, hogy tökéletesek.
Ha meg plasztikával érik el a szépséget, az már régen problémás valahol, tisztelet a kivételnek.
Én nagyon ellene vagyok ennek a mai szépségkultusznak, csodálkozunk, hogy ennyi alacsony önértékelésű, testképzavaros ember van a világon.
Kérdező, biztos vagyok benne, hogy a külső nem minden, és a személyiségedért jobban fognak szeretni, minthogy azt nézegessék, milyen hibáid vannak.
Én meg nem vagyok sem magas, sem vékony, szemüveges vagyok, a szemem is csak "barna", és a melleim aránylag kicsik a testarányaimhoz képest. Lőjem fejbe magam? Az én szakmámban nincs ennek jelentősége, és elfogadtam, hogy ilyen vagyok és kész.
Nem cserélnék senkivel, nekem fontosabb a tudásom és az, hogy a képességeimmel ott vagyok, ahol most.
Elnézést, ha kissé nyersnek tűntem, de attól még rossz irányba halad a világ e téren.
Ilyenkor azon gondolkodom, hogy a kérdező vajon direkt kérdez hülyeségket vagy tényleg nem képes felfogni, hogy a TV-ben a szép embereket mutogatják. Miért? Mert ők piacképesek. Mondjuk aki áramköröket tervez az jó matematikából. Aki képeket fest az jó rajzból. Aki zenekarban játszik az meg jó a hangszereken.
Mi ebben a meglepő? Az meg hogy szerinted a metrón "kb minden csaj olyan szabályos" azt funkcionális vakságnak hívják.
Senki nem tökéletes. Még csak kb tökéletes sem.
Az alma is szép piros kívűlről, közben belül lehet, hogy rohad.
Naiv dolog azt hinni róluk hogy mindig szépek. Bizony ő nekik is vannak hibàik, csak jól kendőzik!
A youtuber lànyok között is vannak számomra rondábbak. Pl Followanna
Hidd el, akiket te tökéletesnek látsz, igazából nem azok.
Vagy ha közel állnak hozzá, akkor az nem azért van, mert így pattannak ki anyukájukból, hanem mert AKARTAK tenni érte.
Emlegetted a YouTuber lányokat. Avianarahlnak pl. kemény évekbe telt, míg a csálé fogsorából kifogástalan lett a szabályozás által.
Ismerek olyan embereket is, akiknek bomba alkatuk van, de ők igen is tettek azért, hogy így néznek ma ki.
Naponta keményen edzenek, egészségesen étkeznek, ami már az életük részévé vált, mindezt úgy, hogy közülük sokaknak anno nagyon komoly súlyproblémájuk volt.
Persze mindenki ismeri azt a lányt, aki egész nap tömi magába a szénhidrátot, zöldséget szökőévente egyszer eszik, mégis kifogástalan modellalkata van. Igen, ez genetika. Az ő szervezetük több szénhidrátot is elbír, mert nyúlánkak, atletikusak és szálkás izomzatúak. Most azért ezt hozom fel példának, mert nekem kiskorom óta kifogástalan a fogsorom, a fülem is esztétikus formájú, de én többek között a testalkatommal küzdöttem. Nagyon hosszú utat jártam be azért, hogy úgy nézzek ki, ahogyan most.
De nem is lenne élet az élet, ha nem kapnánk bizonyos dolgokban egy kis nehezítést, amire jobban oda kell figyelni.
Rajtad áll, hogy a kényelmes utat választod, ami egyenes út a testi-lelki torzuláshoz, vagy csak azért is dolgozol érte, hogy fél - 1,2,3 év múlva elmondhasd, hogy valójában honnan indultál.
Nem mellesleg aki “látszólag” makkegészséges, és úgy gondolja, hogy semmi problémája nincs, sokkal nehezebb észrevenni, ha valami komoly bajuk van.
Egyébként meg rengeteg embert NEM azért látunk tökéletesnek, mert ténylegesen azok, hanem mert annyira magabiztos a kisugársásuk, és ha van is pár átlagtól eltérő dolog a megjelenésében, azt nem szégyelli, hanem különlegességnek fogja fel.
Most ezzel kapcsolatban rengeteg példát felhozhatnék.
Nekem a testalkatom kb tökéletes, amiért én tehetek azt megtettem,de pl az állakapcsomat,fülemet,orromat stb nem tudom önerőből átformálni.
Nekem higgyétek el nagyon jó a szemem ilyen téren,hogy kinek mi a hibája vagy miben jó külsőleg. Pont azért,mert sokáig tartott megértenem engem pl miért nem tartnak szép nőnek,holott semmi torz nincs az arcomban vagy semmi olyan kirívóan elnagyolt. És kb ránézek valakire pár perc alatt meglátom,hogy olyan szabályos a fogsora,tökéletesen áll a füle,szimmetrikus a feje stb.
Igen szerintem is sajnálatos,hogy manapság mindenki a tökéletességre törekszik ezért kb minden 3. nő plasztikáztatja magát és már a férfiak is egyre gyakrabban.
Én meg igenis hiszem,hogy a külső az egyik legfontosabb dolog ami által rengeteg dolgot el lehet érni. Nyilván azért legyen mellé egy kicsi esze is,de aki ilyen szép az általában belül is alakítja magát.
És nem azért,de kár ilyen tévhitben ringatni bárkinek magát,hogy pl akit lát a tv-ben az reggel biztos csúnya,nem .. sokszor smink nélkül mászkálnak és úgyis gyönyörűek,mert aki szép az reggel is.. :D
Ahol dolgozom járt már pár celeb étkezni. Volt akit fel se ismertem olyan arca volt smink nélkül. Emellett rengeteg más embert is látok, egyáltalán nem tökéletesek. Nem is kell annak lennie senkinek. Van olyan akire te azt mondod- nem szép. Én meg azt, hogy bárcsak úgy néznék ki. Mindenkinek relatív ez.
Én mondjuk ronda vagyok, tehát szeretem a nekem szép dolgokat nézni, és valahogy szebbnek találom azokat az embereket, akik belül szépek. Ezt nem érted meg, vagy majd egyszer, amikor már nem a tökéletességet látod csak. Felőlem lehet valaki a legjobb csaj a világon, mindegy, ha belülről egy féreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!