Ti is észrevettétek már, hogy a cigányok jószívűek? Szóval nem fukarok.
Mindig megkínálnak,ha bemész hozzájuk azonnal ültetnek az asztalhoz,hogy egyél.
Nem sajnálnak semmit.
Az egyik legjobb barátom unokaöccsével is nagyon kedvesek voltak, amikor a szó szoros értelmében 4-en halálra verték..
Meg velem is, amikor kisgyerekkoromban el akarták venni a gördeszkámat vagy 5-en...
Meg amikor az aluljáróban két lánybarátomat viperával fenyegették, hogy "aggyápézt"...
Meg amikor ültünk egy játszótéren a fűben, megérkezett két cigány kisgyerek. Észre sem vettük őket, a másik felében játszottak a térnek. Egészen addig nem fordítottunk rájuk sok figyelmet, elvoltunk magunkban, amíg nem csattant a fejemen egy féltégla (!), plusz még a közelünkben egy pár. Kedvességből elkezdtek téglákkal dobálni minket. Csak brahiból, előtte rájuk sem néztünk.
Ezek pedig csak a jéghegy csúcsai. Mindössze két ellenpéldám van. Volt egyetemen egy szocmunkásnak tanuló roma srác. Rendes volt, normális, jóban voltunk. Plusz nemrég volt egy roma lány munkatársam. Nem sokkal később én kiléptem, de a csajjal minden rendben volt. Értelmes normális, szorgalmas munkaerőnek ismertem meg.
A tapasztalat azt mutatja, csak addig kedvesek, amíg érdekük fűződik hozzá. Tisztelet persze a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!