Miért baj, hogy sokat költök sminkekre, vagy ezeket kérem ajándékba? Hogy lehetne megértetni/elfogadtatni 1-1 felnőttel ezt?
17 éves gimis lány vagyok, egy éve kezdtem el komolyabban sminkelni. Mielőtt jönne az, hogy biztosan csak mázgálom az arcomat összevissza és nem is tudok szépen sminkelni, elmondom, hogy van egy sminkes barátnőm és ő tanított meg mindenre, plusz rengeteg beauty videót nézek a mai napig.
Nyilván az iskolába nem bulisminkben megyek, oda általában csak primert, alapozót, korrektort és púdert teszek és egy kis hightlightert, plusz kihúzom tussal a szemem és kontúrozok, ha nagyon ráérek, nem alszok el.
Inkább high end termékeket használok sminkekből (sőt, belegondolva csak azokat). Ezt többen nehezményezik, mert pl. bármilyen ünnep van, én vagy sminket kérek, vagy pénzt, amit sminkre költök. És a nagyszüleim, nagynéném mindig azzal jönnek, hogy jaj olyan szép baba arcom van, miért akarom elrejteni, vagy hogy miért veszek 6 ezerért rúzst, mikor a DM-ben is van rengeteg fajta, tizedennyiért.
Ilyenkor meghallgatom a 10-15 percen szent beszédet, hogy "bezzeg az ő idejükben", "olyan szép arcom van, miért rakok rá bármit is", "más egész életében nem költ annyit ezekre, mint én egy hónap alatt", stb. Hiába mondják, egyik fülemen be, a másikon ki.
Tudom, hogy 10-20 év múlva valószínűleg fogni fogom a fejem, hogy kiadtam ekkora összegeket sminkekre, de most nem érzem ezt pazarlásnak. Más cigire, drogra költ, én szemhéjpalettákra, rúzsokra és egyebekre.
Ez miért baj? Miért nem lehet elfogadni?
Miért is?!:D
Van Tarte palettám, próbáltam az Armani Beauty egyik alapozóját.
A Chanel-től van két rúzsom, azokat szeretem, de a Perfection Lumiere alapozót nem használtam el, hiába vágytam rá nagyon és akartam, hogy ez legyen "a tökéletes alapozó". Nem volt az, inkább egy kisebb csalódás... A Dior-t nem szeretem sem sminkek terén, sem parfümök esetében, egyszerűen még nem találtam olyan terméket, ami megfogott volna.
A kérdésre nem bírsz válaszolni, csak a márkákon lovagolsz, meg hogy mégis mi lehet nekem high-end. Amiket leírtam márkák, hogy szeretem őket, semmivel sem rosszabbak, mint a Chanel, vagy a Marc Jacobs (mondjuk nem tudom, hogy ott mégis az alapozón kívül mi számíthat jó terméknek, mondjuk a korrektor?).
Vehetnél olcsóbb dolgokat is!
Azért baj ez nekik, mert--ahogy az egyik mondta--az ők pénzét költöd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!