Szerintetek a meztelenség vagy a felöltözöttség az ember alapállapota?
A kérdés inkább kulturális jellegű, mint praktikussági.
Valóban meztelenül születünk, biológiai értelemben ez az alapállapot.
Az ember az egyik legadaptívabb faj, ruhával kezdtünk védekezni, így elvesztettük a szőrtakaró legnagyobb részét.
Mára azonban a ruhahordás az alapállapot egyszerű megszokás miatt, a meztelenség -- hacsak nem kivételesen szép egyedről van szó, vagy erotikus tartalomról -- inkább zavaró látványt nyújt a legtöbb embernek.
Megemlítem, ennek ellenére nagyon sokan pucérkodnak otthon a négy fal között... Jómagam is.
14
azért látod pl a norvégokat, ott ugye tök simán kimehetsz az utcára, parkba meztelenül és semmi gond (biztos ismered fraddy fairhairt a youtuberől :D ).
szal ez a jelenség azért határozottan a társadalmi többség értelmi képességeinek szintjét tükrözi.
mondjuk én magam se értettem soha, miért kell pl sikongatni, ha vki meglát egy meztelen testet, de hát ő biztos tudja (a népnyelvben mutogatós szatír ugye ... én pl kiröhögném tuti vagy attól függ ki az, de eszembe nem jutna megijedni meg sikitozni, nem is értem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!