Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szerintetek a meztelenség...

Szerintetek a meztelenség vagy a felöltözöttség az ember alapállapota?

Figyelt kérdés

2018. jan. 14. 12:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
Valóban - ruha nélkül születünk, és így is távozunk amikor kell. Az öltözék szűkséges, véd melegtől, hidetől - ez már a praktikus oldal.
2018. jan. 17. 18:42
 12/18 Senki Márk válasza:
100%

A kérdés inkább kulturális jellegű, mint praktikussági.

Valóban meztelenül születünk, biológiai értelemben ez az alapállapot.

Az ember az egyik legadaptívabb faj, ruhával kezdtünk védekezni, így elvesztettük a szőrtakaró legnagyobb részét.

Mára azonban a ruhahordás az alapállapot egyszerű megszokás miatt, a meztelenség -- hacsak nem kivételesen szép egyedről van szó, vagy erotikus tartalomról -- inkább zavaró látványt nyújt a legtöbb embernek.

Megemlítem, ennek ellenére nagyon sokan pucérkodnak otthon a négy fal között... Jómagam is.

2018. jan. 18. 04:37
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
meztelenség ... nem kérdés
2018. jan. 18. 09:48
 14/18 anonim válasza:
100%
Alap a meztelen. Ám a meztelenkedés ma már magamutogatásnak számít bizonyos körülmények között, ez érthető is.És az is, amikor magadról kitárulkozva beszélsz illetéktelenek előtt. Meghökkentő. Megbotránkoztató, prüdéria nélkül is.
2018. jan. 18. 18:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Én magam úgy gondolom,hogy a kettő között.Vagyis valami van az emberen,de nem sok.Például valami nadrágféleség+nőneműeknél valami felül is.Például.
2018. jan. 19. 11:33
 16/18 anonim ***** válasza:
84%

14

azért látod pl a norvégokat, ott ugye tök simán kimehetsz az utcára, parkba meztelenül és semmi gond (biztos ismered fraddy fairhairt a youtuberől :D ).

szal ez a jelenség azért határozottan a társadalmi többség értelmi képességeinek szintjét tükrözi.

mondjuk én magam se értettem soha, miért kell pl sikongatni, ha vki meglát egy meztelen testet, de hát ő biztos tudja (a népnyelvben mutogatós szatír ugye ... én pl kiröhögném tuti vagy attól függ ki az, de eszembe nem jutna megijedni meg sikitozni, nem is értem)

2018. jan. 19. 11:52
 17/18 anonim ***** válasza:
91%
Manapság a felöltözöttség. Gondolj csak bele, milyen kényelmelenül érzed magad, ha ruhátlan vagy. (Persze itt most nem az otthoni, egyedüllétre gondolok.)
2018. jan. 19. 14:22
 18/18 anonim válasza:
Szerintem a meztelenség,nézd csak meg a Bibliát,ahol amíg nem ettek a tudás fájából,addig neztelenül közlekedtek Ádámék. S meztelenül születik az ember,nemde?
2018. jún. 26. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!