Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá hogy fogyjon?

Hogyan vegyem rá hogy fogyjon?

Figyelt kérdés
A lányom edig vékony volt 160cm és 55kg. Az utobi honapokban voszont elkezdet hízni. Eleinte nem tudtam hogy mitöl hizik de aztán rájötem hogy elogja az edzéseit és a zsebpénzéböl mindenap vásárol a büfében csipszet kólát meg hasonlókat. A barátnői azt mondták hogy majdnem mindig eszik.Most 164cm és 71kg. Multkor fel akarta veni a régebi nadrágját és látam hogy ki bugyan belöle a hasa. Mondtam is neki hogy hízot de ö letagadja. Hogyan vegyem rá hogy fogyozon? 14 éves most

2017. febr. 27. 18:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Előszöris. NE a fogyásra akard rávenni, hanem arra hogy egészségtelen ételek helyett egészségeset vegyen. Másodszor pedig talán ahelyett hogy beszólogatsz neki, inkább ülj le vele beszélgetni és kérdezd meg tőle hogy mi az oka annak hogy abbahagyta az edzést. Lehet, hogy van valami érzelmi oka annak hogy hirtelen elkezdett ennyit enni. Magyarázd el neki hogy milyen következményei lesznek annak ha így eszik, és keressetek a kóla meg a chips helyett egészséges alternatívát. Ha a büfében nincs akkor vigyen otthonról, és ne adj neki zsebpénzt suliba. Az én anyukám is ugyanezt csinálta 12 éves koromban mint te, folyton cikizett a súlyom miatt, állandóan lekövérezett ahelyett hogy megpróbált volna egészséges étkezéssel kapcsolatban felvilágosítani, aminek az lett az eredménye hogy anorexiás lettem és a mai napig küzdök evészavarral. 14 évesen még nagyon könnyű a lányodnak fogynia de ha csak ilyen negatívan tudod kezelni a helyzetet semmit nem fogsz elérni vele.
2017. márc. 3. 15:53
 12/12 anonim válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólóval! Semmiképp ne piszkáld vagy tegyél negatív megjegyzéseket a külsejére. Én is voltam anorexiás, és a mai napig küzdök étkezési zavarral, bár már sokkal jobb állapotban vagyok. Legyél a barátnője és ne a vészjósló hang aki azt mondja, kövér. Kérdezz, figyelj rá, és hátha rájöttök együtt mi változott. Főzzetek együtt egészséges ételeket. Mutasd meg neki hogyan lehet egészséges.chipset készíteni sütőben, kevés zsiradékkal és sóval. A kóla helYett szoktasd rá a zöldteára, ne azt mondd hogy fogyni fog tőle (csupán attól nem is fog) hanem hogy szép lesz a bőre, aktívabb lesz és kevésbé lesz fáradt. Ugyanígy mondd el melyik egészséges.étel miért tesz neki jót. Hagyd a sulykérdést. Majd ha bizalmi viszonyt alakítotok ki, maga is jelezni fogja hogy mi a baj.
2017. márc. 3. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!