Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ha valaki túlsúlyos az miért...

Ha valaki túlsúlyos az miért lesz egyből igénytelen? És miért ítélik el?

Figyelt kérdés
Én például túlsúlyom ellenére igenis odafigyelek az öltözködésemre, és a személyes higéniámra, talán jobban is mint sovány társaim. Rendszeresen sportolok, és próbálok leadni a súlyomból. Mégis sokan elítélnek látatlanul is. 17/F
2016. okt. 28. 01:52
 1/5 anonim válasza:
83%

Szia! Mintha magamról olvasnák...

Szetintem azért,mert sokan nem ismerik el,h ők is talán hasonló cipőben járnak.

De nyugi,ez olyan,mintha valakinek pl. bőrbetegsége lenne és azt nondanák rá,h nem mosakszik

Ilyen barom egy-két ember...

Amúgy sok sikert a fogyáshoz!

2016. okt. 28. 07:16
 2/5 anonim ***** válasza:
35%

Az hogy túlsúlyos vagy jelzi hogy nem figyelsz oda a testedre és valószínűleg az étkezésed hagy kívánnivalót maga után.

Hacsak nem betegség az oka, szerintem jogosan gondolják az emberek, hogy ebből a szempontból igénytelen vagy.

(Nyugi, én is el vagyok hízva, szóval nem bántásból mondom.)

2016. okt. 28. 07:36
 3/5 anonim ***** válasza:
69%
te legalább próbálsz fogyni, tehát te is érzed, hogy valami nem oké. de nagyon sok kövér ember egyszerűen nem is tesz azért, hogy fogyjon, csomószor látom, ahogy kétpofára tömik az óriási hamburgereket valamelyik gyorsétteremben, és akkor még csodálkoznak, hogy akkorák, amekkorák.. na ez igénytelenség. aki kövér, annak sokkal nagyobb az esélye egy csomó betegségre, sokkal hamarabb elfárad, jobban megizzad stb. -> tehát nem figyel oda a testére, egészségére, kondijára és ez igenis IGÉNYTELENSÉG. egyszerűen nem foglalkoznak magukkal, hiába, hogy mondjuk higiéniára, öltözködésre stb odafigyelnek, az csak a 'máz', a magadra figyelés a testednél kezdődik, hogy 20 évesen nem egy 80 éves egészségi állapotával rendelkezel.
2016. okt. 28. 09:31
 4/5 anonim ***** válasza:
33%
Én vékony vagyok és bevallom hogy én is sokszor undorodva nézek a túlsúlyos emberekre. Persze megfordul a fejemben hogy lehet betegség miatt, őket nem ítélem el mert nem tehet róla. De pl. akit így suliból ismerek túlysúlyos embereket és tudom hogy nincs betegsége, azt igénytelennek tartom. Hiába öltözködik szépen valaki, és figyel oda a higiéniára, nekem egy nem betegségből hanem mértéktelen zabálás miatt elhízott ember akkor is igénytelen marad. Szerintem az igényességbe az is beletartozik, hogy a testünkre odafigyelünk, egészségesen és mértékkel étkezünk. Egy elhízott ember nem csak esztétikailag visszataszító de egy csomó egészségügyi problémához is vezet szóval nekem elég bizarr ha valaki ennyire nem törődik a testével.
2016. okt. 28. 10:53
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

Most olyan világot élünk, amikor csak a külső számít, sokaknak ez az egyetlen érték. Mivel nem lehet mindenki szép, de majdnem mindenki lehet vékony, ezért a legtöbben úgy érzik, hogy azzal teszik a legtöbbet a külsejükért, ha vékonyak.

És ha sikerül elérnie az áhított súlyt (sokaknak elsősorban koplalással, mert mozogni még közülük is sokan lusták), akkor elégedett, hogy ő bezzeg jól néz ki, te meg nem.

Külön tudom szeretni, mikor valaki "undorodik" a kövér emberektől. Főleg most, hogy több hónap hormonkezelés és az ezzel járó hízás után végre kismama vagyok, de még mindig inkább csak kövérnek néznek. És annyira kedves, mikor a vékony lányok undorral fellöknek a buszon, röhögnek a hátam mögött, hogy "ba.meg hogy lehet ekkora hasa", és gúnyolódnak, hogy "nem kéne za.bálni, talán elférnél". Mindezt 10 kiló felesleg és egy félidős kismamapocak váltja ki az emberekből.

Kíváncsi leszek rá, hogy később is ilyen ellenséges lesz-e az emberek többsége, ha már látszik, hogy terhes vagyok. De gondolom igen...

2016. okt. 28. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!