Anyukák! Hány éves kortól engednétek a lányotoknak a hajfestést vagy melírt, piercinget és tetoválást?
Még egyenlőre nem szeretnék, csak érdekel a véleményetek.
11/L
Hát, én ugyan még nem vagyok anya, de tervezek az lenni, szóval itt vannak a válaszaim :D
Hajfestés/melír: amikor akarja. Jó, nyilván nem 8 évesen, de normális kereteken belül azt csinál a hajával, amit szeretne. (Más kérdés, hogy elmondanám neki, hogy ha sűrűn átfesteti a haját, vagy ilyesmi, az károsítja, de akkor is az ő döntése.)
Piercing: Hát, talán 16 körül? Azalatt úgy tudom, nem is lehet legálisan (bár nekem nincs, szóval nem vagyok jártas ebben).
Tetoválás: 18. Abból kiindulva, hogy én milyen baromságokat akartam tinikoromban magamra varratni, megmondanám neki, hogy várja meg a 18-at :D Én azt tettem anno, és nem bántam meg (azóta 3 tetkóm is van, egyiket sem bánom).
Én 13 éves lány vagyok, szüleim megengedték a piercinget. Tetoválásba is majdnem belementek, de inkább a piercing mellett szavaztak. Tetkóm jövőre vagy 2 év múlva lesz. Hajfestést színezővel és/vagy krepp papírral akármikor engedik, bár én nem annyira ragaszkodok hozzá. Talán háromszor volt befestve a hajam, az első 10 éves korom körül. Rendes hajfestést 16 éves korom körül engednének vagy később szerintem, melírt 15-16.
És egy kis javítás: nem egyenlőre hanem egyelőre. :)
Hajfestés 13
Piercing 15 (de elöbb is megengedték már) azt mondák azt csinálok fülemmel amit akarok :D
Tetoválást nem engednék meg
Fültágítót se
15/L
Én úgy vagyok vele, hogy sem a festés, se a melír nem létszükséglet. Ha összerakja a pénzt rá mehet, ahogy a műköröm is.(diákmunkából, zsebpénz annyi amennyi a mozija teázása... Ha tarhál ciki)
Nem akarom zárdaszökevénynek nevelni, meg ezek nélkül is válhat belőle ribizli, nem ezért. Egyszerűen ne akarjon túl korán felnőni. Mi marad a felnőtteknek?
Piercing és a tetkó: ha olyan helyre tetet piercinget ami később nyom nélkül eltűnik, az nem zavar. Lehet több fülbevalója, de csak izlésesen. Azért a tarkójában/homlokán össze-vissza ne legyen kis kő/bigyere, vagy fültágítója.
Viszont amit nem engedek az a tetkó. Van szép van ilyen olyan. De az örök élét plusz két nap tudtommal. Ami ma menő holnap ciki... Szóval igyekszem erről lebeszélni
Én 14 éves voltam amikor végre megengedte anyukám az orrpiercinget és elmentünk apukámmal megcsináltatni. 15-öt töltöttem amikor a második piercingemet csináltattam meg. És pár hete pedig egy közös tetoválást varratunk mind a hárman.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!