Miért van az ha kövér egy nő akkor telt és szép, ha meg egy pasi kövér az egy disznó?
"Csak a kövér nők kövérek!"
Peter Griffin
Szerintem nézőpont és szituáció kérdése, hogy mikor melyik nemet tartják kövérnek, vagy disznónak.
Láttam már kövérkést lányt, akit halálra szívattak a fiúk a súlya miatt, és dagadt, macis fiút is, akit kinevettek a lányok.
Biológiai információ: a nők testzsírszázaléka jóval magasabb a férfiakénál, tehát egy átlag nő könnyebben el tud hízni, mint egy férfi. Emiatt "kevésbé szégyen" nekik elhízni. Átlagos emberekből pedig mindig is sok volt.
Kulisszatitok: általában a vékony nők mondják a teltebb, súlyosabb nőtársaiknak, hogy úgy szépek,ahogy vannak, nehogy lefogyjanak, és kívánatosabbak legyenek, mint ők. :D
13-as.
Pont azt állítottam, amit te, hogy senkinek nem dicsőség elhízni, mivel (tévesen) él a köztudatban az, hogy a nők elhízhatnak, mert nagyobb a testzsírarányuk és ezért fordulhat elő, hogy az ő túlsúlyuk egyesek szerint kevésbé számít, kevésbé megvetendő, stb.
Egy 20-40 év közti egészséges férfi testzsírja 8-20% közti, míg egy egészséges nőnek ugyanebben az életkorban 21-33% is lehet. Ez elég nagy különbség, ráadásul úgy, hogy egy átlagos nő kisebb is, mint egy férfi. Ezért nem lehet ugyanazt a testzsírszázalék normálértéket meghatározni mindkét nemnél.
Egyébként meg nem csak a mell miatt van több zsír a nőkön, hanem a fenék, csípő tájékán is van még, sőt kis mellű nők esetén ez a rész hangsúlyosabb is lehet, annak ellenére, hogy az adott nő vékony.
Most nem az elhízás mellett kampányolok, csak nem szeretem, ha valaki indokolatlanul kötözködik, ráadásul úgy, hogy közben lényegileg ugyanazt állítja, amit én, csak fals számadatokkal, és szerettem volna még egyszer érthetőbben is leírni, amit már az előző válaszomban is említettem.
Azzal pedig én is egyetértek, hogy irány a konditerem, ha esik, ha fúj! Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!