Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A védőnő megalázott, mit...

A védőnő megalázott, mit tegyek? 16/F

Figyelt kérdés

Második félévben új iskolába kerültem, ezért csak most kezdem megszokni az új osztályomat, iskolámat. Sajnos eléggé kövér vagyok, 176cm és 91kg, ezért előre féltem a vizsgálattól. Pénteken mindenkit behívtak a védőnőhöz. Kettesével mentünk be és csak alsónadrág lehetett rajtunk. Amikor bementünk és meglátott a védőnő azt mondta a kolléganőjének, hogy ,,kezdjük a csüngőhasúval". Pont olyannal voltam párba, aki eléggé bunkó és hangosan elkezdett nevetni. Aztán megkérdezte tőlem, hogy mit sportolok. Mondtam neki, hogy semmit és erre nagyon dühös lett. Azt mondta, hogy szégyelljem meg, hogy ilyen fiatalon ennyire elhagytam magamat. Aztán rámutatott hasamra, majd megjegyezte, hogy alig látszik tőle az alsógatyám. A kolléganője mondta, hogy állja rá a mérlegre, közben a másik srác ott leskelődött, hogy hány kiló vagyok. Utána vérnyomás mérés és mindenféle vizsgálat után (amik eltérést nem mutattak) mondta a védőnő, hogy haladék nélkül kezdje el sportolni, mert ki sem látszok a hajból, majd kijelentette, hogy kedden (amikor az iskolaorvos is vele lesz) jöjjek el egyedül, hogy alaposabban megvizsgáljanak, mert nem hiszi el, hogy ekkora súlyfölöslegnél minden értékem normális és egészséges vagyok.

Természetesen az osztálytársam mindent részletesen elmesélt mindenkinek, de szerencsére sokan megvédtek, ami nagyon jó esett. Eléggé érzékeny vagyok és nagyon megviselt amit a védőnő mondott és már most félek a keddtől. Tudom, hogy részben igaza van, de szerintem ez kulturáltan is megtehette volna. Szerintetek elmenjek kedden? Nagyon félek, hogy megint meg fog alázni.

2016. márc. 20. 23:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Látod megvédtek többen is. Még nem vagy annyira túlsúlyos amúgy. A sport csak jót fog tenni neked és önbizalmat ad.

Nem muszáj elmenned. De nyugodtan megvédheted magad! Attól, mert valaki öreg még lehet buta és gonosz.

2016. márc. 20. 23:51
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen,ezt nem így kellett volna közölnie és védőnő létére ilyen szavakat nem is használhatot volna.

Menj el vizsgálatra,kapcsold be a hang felvevőt a telefonodon és ha mégegyszer így beszél veled muttasd meg a gyermek védelmiseknek.

Megalázot és ez örökké benned maradhat.

Velem is történt régen ilyesmi( igaz,nem a súlyom miatt) nem tettem semmit és a mai napig bánom!

2016. márc. 21. 00:04
 3/16 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagy köteles eltűrni a sértegetést, sőt a vizsgálatot is megtagadhatod.

A helyi betegjogi képviselőnél viszont tegyél bejelentést a nő ellen, hogy megtanulja végre, hogy megtartsa a véleményét magának!

2016. márc. 21. 00:20
 4/16 gnoomage ***** válasza:
100%

Eléggé jól bírod:D

Én nálad is nagyobb vagyok, bár tőlem már szerintem félnek ezért nem mernek így beszélni, meg alapból nem annyira ellenséges nálunk a védőnő...

Én biztos elküldtem volna a halálba úgy hogy a suli másik oldalán is hallani lehetett volna...

2016. márc. 21. 00:34
 5/16 anonim ***** válasza:
40%
Ez a történet annyira durva, hogy nehezen hihető. Több szempontból is.
2016. márc. 21. 00:36
 6/16 gnoomage ***** válasza:
100%
5# Simán elhihető, a nagy darab emberekkel tényleg ellenségesek az orvosok, bár azok akik direktbe fiatalokkal dolgoznak ezt vissza szokták fogni...
2016. márc. 21. 00:44
 7/16 anonim ***** válasza:
71%
Ne menj vissza a védőnőhöz semmi közük hozzád. Én is utáltam őket ennyi idősen,mindenkivel minden bajuk volt kellett volna járni gerinctornára meg minden apám fzsára mindenkinek. Akkora baromság ez komolyan. Szégyellje magát az ilyen.
2016. márc. 21. 01:00
 8/16 anonim ***** válasza:
41%
Ne menj vissza, ha nem akarsz. De rohadtul ideje lenne foglalkoznod magaddal! Nem hiszem el hogy ne tudnál valami egyszerű dolgot űzni heti 3x! 18 éves korodra fess fiatalember lehetnél!
2016. márc. 21. 07:37
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok biztató választ :)

Ma szerencsére nem volt semmi, a bunkó gyerek próbálkozott egy beszólással, hogy ,,nézzétek megjött a zsírsertés", de kivágtam magamat a dologból és szerencsére megint sokan mellém álltak.

Ennek ellenére nem tudom kiverni a fejemből a pillanatot, amikor ezeket a szavakat mondta a védőnő. A legrosszabbul az esett, hogy úgy nézett rám, amikor ott álltam, mint egy darab sz@rra. Visszahúzódónak visszahúzódó vagyok és nehezebben viselem a változásokat (Székesfehérvárról költöztünk Sopronba, közel 200 km-re vagyok a rokonaimtól,barátaimtól), de nem értem, hogy miért nem szóltam vissza semmit. Annyira leblokkoltam, mert annak ellenére, hogy tudom magamról, hogy kövér vagyok ez általában nem szokott előtérbe kerülni, mert próbálok a súlyomnak megfelelőnek öltözni és egyáltalán nem vagyok igénytelen. Az a szerencsém,hogy egy aránylag normális osztályba kerültem, próbálok barátkozni és igazából a bunkó srácon kívül, vagy kedvelnek vagy semlegesek velem.

Viszont ez a védőnő nagyon meglepett, természetesen Fehérváron is szóltak, hogy kezdjek el sportolni és egészségesen táplálkozni, de sokkal normálisabban közölték és tiszteltek minket annyira, hogy egyesével mentünk be és elég volt a pólót levenni.

#8 Egyre gyakrabban gondolok mostanában erre, hogy ezen változtatni kellene, mert jól kijövök a lányokkal is, de ha szeretnék valamit tőlük nem ártana lefogynom és izmosodnom is. Ráadásul az egészségem miatt is nagyon fontos, mert lehet, hogy egy-két év múlva már nem lesz normális például a vérnyomásom. Jogos a kérdés, ha ennyire tisztába vagyok ezzel, akkor miért nem lépek. Sajnos sport szempontjából eszméletlen lusta vagyok és mellette rengeteg kalóriát is viszek be. Egy péntekem úgy nézett ki Fehérváron, hogy a suliban megreggeliztem 3 szendvicsét (barna zsemle sonkával vagy szalámival és paprikával) megebédeltem a menzán ami éppen volt (leves és második) otthon meg megettem hozzá kettő kisebb mirelit pizzát és utána kentem még magamnak pár sertészsíros kenyeret (sajnos ezt is nagyon szeretem) és éjfél-egy óra körül még ha éhes voltam, akkor pattogtattam magamnak még kukoricát vagy ettem fagylaltot.

Próbálok most már azért nem ilyen ,,disznó" életmódot folytatni, mert így leírva eszméletlen nagy adag (és természetesen amúgy is, csak így jóval szembe tűnőbb), amióta elköltöztünk próbálom azt a taktikát alkalmazni, hogy leírom amit megeszek, hátha így jobban féken tartom tudom tartani magamat, de így is elő fordul, hogy zabálok...

Ha másra nem, úgy érzem jó volt a védőnő, hogy jobban elhatározzam, hogy én leszeretnék fogyni. Szerintetek érdemes lenne elmenni holnap az orvossal beszélni erről, hogy pontosan mit csinálja, ha legalább 20 kiló feleslegem van? Értem azalatt, hogy mit szabad sportolni, mit egyek stb. Talán az ő jelenlétébe a védőnő is visszafogná magát, legalábbis akkor, ha normális az orvos.

Bocsánat a regényért, nagyon szépen köszönöm annak, aki elolvassa :)

2016. márc. 21. 18:09
 10/16 anonim ***** válasza:
2%

Hat annyira nem mondott nagy hülyeseget az osztalytarsad, kb tényleg egy zsirdiszno vagy...

Nem eleg, hogy ennyire köver vagy még zabalod a zsiroskenyret meg ejfélkor eszel? Lassan belőled fogak disznószírt csinálni...

2016. márc. 21. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!