Szépnek tartod magad?
Ha igen, hogy érted el, hogy legyen önbizalmad? Ha nem, miért nem tartod magad szépnek?
Kort és nemet ha lehet :)
Nem, viszont vannak ismert és szépnek tartott nőszemélyek, akiknél szebbnek tartom magam, vagy ha nem is szebbnek tartom inkább örülök annak, hogy nem úgy nézek ki, mint ők... Hát most hirtelen egy példa, van az a rosszhangú műsorvezetőnő, ördög nóra vagy hogy hívják. Na hát örülök, hogy nem nézek úgy ki, mint ő, mert szerintem irtó ronda és nem is értem miért szokták szépnek tartani. Lehet, hogy alaposan kezelik és feljavítják a kozmetikusok, meg a sok sminkdob rajta, de szerintem így sem tud kibújni önmagából, és látszik rajta, hogy nem szép.
Még van jó sok hozzá hasonló nő... Na és mivel vannak ezek, innentől fogva nem tartom magam sem rondának... :)
Önbizalmam? Tudom mi jó rajtam és mi nem, mi az amint változtathatok és mi az amin nem. Elfogadom amin nem, és változtatok amin igen. Ennyi. Ha meg nem, akkor nem. Nem akarok én lenni a legszebb...
35n
Egyáltalán nem tartom szépnek magam.
185 cm vagyok,65 kg,elől deszka,hátul léc. Nincsen semmi mellem,és a fenekemmel sem vagyok teljesen megelégedve. Több,mint 1 évtizedig táncoltam,mára már azt sem csinálhatom.(térd és szív problémák miatt)
A szivem miatt nem futhatok,edzeni is csak nagyon óvatosan edzhetek,ezért a testem és alakom nem tetszik.
A szemem színét szeretem,viszont az ocsmány,el nem tűnő karikáim miatt az se szép. Az arccsontom elég hülyén fest,nem tudom mi a baj vele,csak magamra nézek és látom,hogy nem stimmel. A szám túl vastag,a fogaim nem szépek. Az orrom elölről aranyos,oldalról csúnya.
Úgy hirtelen ennyi jutott eszembe.
19/L
Ez egy evidens kérdés, mégis igazi unikum, hogy valaki feltegye :)
Egyrészt, kérdés, hogy mi a szépség.
Van egy olyan fajt szépség, ami korszakról korszakra változik. Ami a 80-es években ideál volt, most röhejesnek hat, és harminc év múlva a mai ideál lesz nevetséges.
Mégis, azok az emberek, akik az adott korbn élnek, a kor szépségideálját veszik alapnak.
És van egy másik szépség, ami tényleg belülről fakad, és vagy a lelki harmónia, a jóság, vagy a magabiztosság adja, és sugárzik az emberből, és dob a megjelenésén egy jókorát. Ehhez nem kell fizikai szépség sem. egjobb példái az őszen, ráncosan, töpörödötten is szép, mosolygós szemű öregasszonyok, akiken átsugárzik a lelki béke és a szeretet.
Én a magam részéről a rút kiskacsa vagyok, aki hattyúv akar változni, és tesz is érte. Mert egy átlagos ember is széppé válhat, ha eltalálja a megfelelő frizurát, arcszőrzetet F/sminket N, és a saját stílusát.
Ezzel együtt én igazából nem is trendi külsőre vágyom /bár ha sikerül békából herceggé válnom a fehér lovon, nem tiltakozom/, hanem azt a második fajta szépséget szeretném elérni, hogy aki rám néz, lássa, hogy sugárzik, mosolyog a szemem, és magabiztos férfi vagyok.
28F
hm,sokaig nem tartottam magam annak,es mindig sajnaltattam magam ez miatt masok elott... ha valaki megdicsert,akkor jottek azok a tipikus "nem is vagyok szep" "te sokkal szebb vagy" "pont te beszelsz" "ahha,szeretnem en az lennek" nyomi onsajnaltato dumak,amik enyhen szolva szanalmasak.
Aztan egyszer elgondolkoztam azon,hogy illethetem magam akrmilyen jelzovel,sajnos azzal hogy ocsmanynak,vagy rondanak tartom magam nem fogok tudni valtoztatni az adottsagimon.Sot,meg elijesztem magam elol az embereket,mert valljuk be,senki sem szereti hallgatni mas embereknek a panaszaradatat arrol hogy mennyire nincs magaval meg az eletevel kibekulve... Viszont azzal tudtam valtoztatni az akkori helyzetemen,hogy megtettem mindent annak erdekeben hogy csak is a jo dolgokra koncentraljak a kulsommel kapcsolatban ,es az elonyelenebb reszekbol kihoztam a legtobbet ... Mert riiihatok reggeltol estig,az hogy sapadt a borom,otthon a tv elott nem fog megvaltozni,csak akkor ha teszek erdekebe valamit... lefogyni pedig nem fogok,ha csak egyetlen dologbol uzok sportot,ami nalam az alvas volt...
Ugyhogy a panaszkodas,meg az onsajnalat a gyenge emberek vallasa...
ui: ra kellene jonni,hogy a kulso,az csak a csontig tart..az egy felszin,amirol termeszetesen jo ha sugarzik a valonk,a karakterunk,a szemelyisegunk,es jo a rendben van,es szep ruhakkal oltoztetjuk,de attol hogy valaki irdatlan mennyisegu idot szentelt arra hogy a kulseje tokeletes legyen,sem boldogabb,sem ertekesebb,sem jobb ember nem lett... erre nekem is ra kellett jonnom.
ui2 : foglalkozom a kulsommel,de minden masodik gondolatom nem azzal kapcsolatos hogy hogyan all a hajam,meg hogy koverite ez a ruha... Ja,es van onbizalmam,de pont azert,amit az iment irtam.
Igen. Egyrészt azért, mert szerencsés géneket örököltem, másrészt meg mert tényleg, többé-kevésbé beleesek a mai szépségideálba. Vékony vagyok, elég szép arcú, fehér, pont olyan, ami a tévében meg a magazinokban van - talán a s-ggem kicsit nagyobb :D Szóval érthető módon nekem nincs nehéz dolgom, mert mindenhol hozzám hasonló paraméterekkel rendelkező nők vannak. Ettől függetlenül fontos az, hogy kihívás elé állítsuk a szépségideálokat és felismerjük, hogy nagyon sokféle szép létezik, nem csak az a kétdimenziós minta, ami a csapból folyik.
Tinikoromban elég kritikus voltam magammal, és ma is az vagyok, és nyilván mint mindenkinek, nekem is vannak olyan részeim, amivel nem vagyok maximálisan elégedett (ezeken vagy próbálunk változtatni, vagy ha nem lehet, akkor elfogadjuk), de próbálok nem ezekre fókuszálni, hanem azokra a dolgokra, amiket szeretek magamon. helyett, hogy a számomra kevésbé szép részeken keseregjek, inkább örülök és ünneplem azt, amit szépnek tartok magamon.
Gyakran edzek, ami sokat lökött az önbizalmamon, nem csak azért, mert vizuálisan is érzékelhető a különbség, de azért is, mert érzem a fejlődést, hogy erősebb vagyok, mint korábban, és elég egónövelő érzés azt látni, hogy mi mindenre képes a testem; az edzés során szerzett sikerélmény örömmel tölt el, és ez túlszárnyalja azt, hogy mittudom én, a vádlim nem elég formás pl.
Az önbizalom elég kemény meló árán jön, nincsen 100%-osan magabiztos ember, aki ezt állítja, az hazudik. Teljesen normális, ha valakinek vannak rosszabb napjai.
24
igen
jó gének plusz edzek
(ha kell akkor elég durván ki tudom magam csípni)
17L (nem lovászfiú)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!