Hogyan szőrtelenítsek (lány)?
Eddig borotvág használtam, de már másnap bök, és naponta borotválni nem túl izgalmas, és nem is hiszem, hogy jót tesz, bár nem tudok róla, h káros lenne. A borotvahab mire jó? Mármint.. sokszor szőrtelenítettem nélküle is (fürdés közben vizes lábon esetleg tusfürdővel), és ugyanolyan O.o
Próbáltam már epilátort, de nagyon fáj, úgyhogy csak a lábamon bírtam elviselni, és utána tele volt a lában piros pontokkal... De ez nem is lett volna akkor baj, ha miután az elmúlt, 2-3 hétin nem kellett volna foglalkoznom a dologgal. De nem, ugyanis már másnap láttam, h nő vissza. Szóval vmit rosszul csináltam? Mert én csak simán végighúztam a lábamon, nem kentem be semmivel, vagy ilyesmi, be kéne?
Gyantát meg még nem próbáltam, de az amúgy is max kozmetikussal csináltatnám szerintem.
+ Szerintetek hol és mivel kéne szőrteleníteni? Pl hónaljamon és intim részen a borotván kívül mást nem is nagyon tudnék elviselni, de ha van ötletetek, mondjátok. Meg azt is, h mit lehet tenni, h utána ne legyen pöttyös.
16/L
A borotválás nekem is csak másnapig tart ki. Gyorsan visszanő. A borotvahab egyébként helyettesíthető szappannal, vagy tusfürdővel, hiszen a lényege az, hogy "sikamlóssá" tegye a bőrfelszínt, így kevesebb hámsérülést okozol magadnak a borotvával. Viszont egy jó borotvahab fertőtleníti, hűsíti és megnyugtatja a bőrödet, így mindenképp előnyösebb azt használni, mint például tusfürdőt.
Én epilálok mindenhol. Nem mondom, hogy sokáig tart, de mindenképp jobb, mint a borotválás. 3-4 napig teljesen sima, aztán lassacskán növöget vissza, de azt a pár szálat menet közben leepilálni már nem nagy dolog és nem is annyira fájdalmas. A piros pöttyöket úgy tudod elkerülni, hogy epilálás, vagy borotválkozás után tonizálod a bőrödet, ezzel fertőtleníted, meg ajánlatos valami gyulladáscsökkentő krémet, pl bepantent használni.
Hasonló adottságaim vannak, mint neked, magyarul hamar borostás leszek. Én úgy oldottam meg, hogy lábszáramat epilálom, az nem tud olyan gyorsan visszanőni, meg eleve szakaszosan csinálja, tehát először csak pár szál bújik ki, a gyantánál pl. nem így van. ezért nem szeretem, ott az összes szőr kinő, ráadásul meg kell várni a fél centis hosszt, hogy újra gyantázni lehessen. Gyantát csak a combomra szoktam használni nyáron, ha tartósabb megoldást akarok, otthon csinálom magamnak, más esetben leborotválom. A bikinivonalamat epilátorral szedem le. Teljes intimet nem csinálok, ott borotvával rövidebbre vágom a szőrt, így nem vagyok szúrós ott sem. A hónaljamat és a karomat szintén epilálom. Hónaljra egyébként teljesen jó a borotva is, csak 3 naponta le kell szedni. A borotvahab nem kötelező kellék, egy tusfürdő ugyanúgy megteszi.
A epilátorról: az első alkalom mindig nagyon durván fájdalmas, ettől nem kell megijedni, mert a következő alkalom már nem ilyen, mivel kb huszad-tizedannyi szőrt kell kiszednie. A piros pöttyök is csak eleinte jöttek ki nálam, bőrnyugtató testápolóval, szőrtelenítés utáni krémmel lehet javítani a helyzeten. Az epilálás után kell bekenni, nem közben. Ha neked azonnal epilálás után kinő a szőr, akkor az valami durva hormongond lehet. Nagyjából 1 hét múlva már lehet látni szőröket és azt érdemes is gyorsan leszedni, mert ha dzsungelt növesztesz, pl. télen, akkor ugyanannyira fog fájni az epilálás, mint anno az első alkalom, szóval ezt nem érdemes megvárni.
Hát nem tudom a 2-es válaszoló hogy borotválja rövidebbre intim helyen.... Mert borotvával az ember vagy lenullázza, vagy ott hagyja... :D (Vagy nagyon bozontosnak kell ahhoz lennie, hogy rövidebbre nyírja anélkül, hogy aez egész szálat levágná..., hm, érdekes.)
Mindenesetre, ha rövidebbre csinálja valaki, ha lenulláza, az így is úgy is szúrós lesz , mert a borotvával csak így lehet. Az elvágja valahol a szálat és nem vékonyítja az ott maradó szőrszál végét.
Persze más sem vékonyítja. Viszont mégis... Ha epilálod, akkor utána nem szúrósan nő ki. Ha szőrtelenítő krémet hazsnálsz, amitől sokan félnek a vegyianyag tartalma miatt... szóval az sem szúrósan nő vissza. (Az elroncsolja a bőrfelületnél a szőrszálat és nem olyan vastagságban indul újra növekedésnek, de úgyanolyan sűrű marad, mintha borotválnád.)
Na csak ezt a kis megjegyzért akartam, egyébként egyet értek az előttem szólókkal.
Ja még annyit, hogy azért intim területen epilálni...Ahhoz azért elég durva bőrrel kell az illetőnek rendelkeznie. Nem a fájdalom miatt, hanem hogy sokaknak még akár lábszáron is lehet olyan finom és érzékeny bőrük, hogy a szőrszál kiepilálásakor vércsepp buggyan elő... Na ez intim területen szinte garantált!
A borotvagél/hab lényege hogy puhítja a szőrt, így könnyebb borotválni, kevésbé sérti fel a bőrt is. Ezt nem helyettesíti a szappan és tusfürdő, mert az nem erre való. Max a hajbalzsam ami még olyan hatású mint a borotvagél.
Ha gyorsan nő a szőröd akkor nincs értelme epilálni, gyantázni, mert azután is pár nap alatt kinő ugyanúgy. A borotva a legjobb megoldás, naponta borotválni még mindig gyorsabb és egyszerűbb mint 2-3 naponta epilálni. Károsnak nem káros egyik sem. Borotválás és epilálás után is kell használni bőrfertőtlenítőt vagy after shave-et. Enélkül kipattoghat, begyulladhat.
Első vagyok:
Én intim területen is epilálok. az első eléggé fájt, de aztán rájöttem, hogy előtte be kell kenni jó vastagon testápolóval mindenhol magamat, aztán várni kb negyed órát, törölközővel a be nem szívódott testápolót letörölni, meg ugye a szőrszálakat is jobban megfogja az epilátor, ha nem testápolósak, tehát szárazra kell törölni magamat és utána már nem vészes az epilátor. Nem szoktam vérezni se. A nagyajkaknál tényleg necces egy kicsit, össze szoktam szorítani a fogamat :D De legalább tartós az eredmény! Nekem egyébként a leges legtartósabb az, ha szemöldök csipesszel szedegetek ki mindent egyesével. Igen, a teljes lábamat, hónaljamat, nunimat is van, hogy csipesszel szőrtelenítem :) Kb, mintha hangyát szednék, olyan elfoglaltság, de utána 2 hétig tükörsima vagyok mindenhol! Nagyjából 3 órás elfoglaltság :)
Te jó ég :D Csipesszel mindenhol... És én még az epilátort neveztem hosszas és kegyetlen munkának :D Amúgy nekem az epilátor csakis a lábamon elviselhető, már a hónaljamat sem bírom azzal... A nagyajkaknál meg szerintem kb meghalnék a fájdalomban :D Szóval ez teljességgel kizárva és ezek szerint a gyantát se eröltessem. Hát, akkor úgy tűnik, marad a borotva, és megpróbálom magam rászoktatni a borotvahabra, csak eddig feleslegesnek találtam.
A lábamon meg nyáron esetleg kipróbálom az epilátort úgy, hogy 3 nap után megint és megint, és egy idő után hátha nem fog annyira fájni. Az a bőrnyugtató vmi, vagy after izé amit írtatok, az milyen és hol kapható?
"Megfogom a szőrt és levágom a borotvával,"
Úristen... :D
Azért azt ne állítsd, hogy nem bozont! Ha megtudod fogni és még van hely a bőröd és az ujjaid között a borotvának, akkor az igen hosszú kell legyen, magyarul az már bozont. :D
Utána biz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!