Mit esznek manapság a ROLEX órán?
"Amire te gondolsz, pláne, hogy tachiméterről is írsz, az a kronográf.. vagyis stopper."
Igazad van, elírtam. A kronográfra gondoltam.
"Világidő?"
Igen, világidő, vagyis world time bezel. Mit tudom én, hogy hívják a magyar szakzsargonban. Te is tudod, mire gondolok:
Nem az a lényeg, hogy sokmutatós legyen, de egy 2,5 milliós órától azért én már elvárnám, hogy tartalmazzon valami pluszt azon kívül, hogy mutatja az időt. Értem, hogy mitől drága egy percismétlő vagy bármilyen repeater komplikációval ellátott óra. Értem, hogy mitől drága egy ilyen forgó világidő lünettával ellátott, vagy második időzónát kijelző, vagy öröknaptáras óra. Egy csomó mindent értek, csak azt nem értem, hogy a Rolex Submariner, amiben nincsenek ilyen komplikációk, és amit valószínűleg amúgy senki nem használ búvárkodásra, mitől olyan drága.
31: Nem mindenki akar stopperes, sokmutatós, zsúfolt órát.
Van aki egy sima 3 mutatós, letisztult órát akar, viszont abból a legjobbat.
És abból az egyik legjobb a Rolex Submariner vagy akár a Datejust. De írhatnám nyugodtan az Omega Planet Oceant-t is.
De ennyi erővel azt is kérdezhetnéd, hogy mi kerül egy sima 3 mutatós Patek Philippe vagy Vacheron órán 5-6 millió forintba?
Kb. annyi az értelme, mintha azt kérdeznéd, mi kerül egy ML Mercedesen 20 millió Ft-ba? Az anyag, a presztízs, a cég múltja, a motor/szerkezet, a megbízhatóság, stb.
De nyilván tény, hogy akinek az autó csak arra kell, hogy eljusson A-ból B-be, annak tökéletes egy tizedannyiba kerülő Dacia Logan is.
Akinek az óra csak arra kell, hogy az időt mutassa, annak elég egy 15.000 Ft-os Casio is, vagy még az sem kell, mert a telefon is mutatja az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!