Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit esznek manapság a ROLEX órán?

Mit esznek manapság a ROLEX órán?

Figyelt kérdés
2016. máj. 28. 19:43
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
nekem 20 ezer ft os tolam van és az ismerőseim szerint hülye vok h ilyenre költöm a pénzt:'D
2016. máj. 29. 06:52
 12/32 anonim ***** válasza:
Nekem van pár Rolexem (természetesen eredeti mind) és százezres tollaim. Magamnak veszem őket, mert tetszenek. Státusz? Szerinted 100 emberből ki ismer meg egy eredeti Rolexet? Vagy ki ismeri fel a fekete golyóstollban a 200ezres Montblanc-t?
2016. jún. 4. 11:47
 13/32 A kérdező kommentje:
eredeti rolexed van muta az eredetiséget tanusitó dokumentumot is meg ojan tollba is.. órába azert 1 mila felet eredetiség tanusitás nelkül ne vegyél
2016. jún. 4. 15:02
 14/32 anonim ***** válasza:
Nem "muta" semmiféle dokumentumot, mert vissza lehet élni a Rolexek sorszámával, pláne mióta teljesen véletlenszerű serial-ok vannak.
2016. jún. 4. 17:20
 15/32 anonim ***** válasza:
1: 1 mill-ért nem kapsz Rolexet. Még használtban is max csak 15-20 éves női modellt.
2016. jún. 7. 16:16
 16/32 anonim ***** válasza:

9:

Bírom ezeket az embereket, akik állandóan ezzel jönnek, hogy ők bizony nem vennének x kocsit, meg y órát.

Persze hogy nem, mert még egy 20 éves Suzukira sincs pénzed.

Ha valaki megdolgozott a pénzéért, akkor miért ne vehetne a pénzéből olyan holmikat, amikben örömét leli?

Én nem azért vettem 1,5 milliós Omegát, hogy mutogassam másoknak, hanem azért mert örömömet lelem benne és jó érzéssel tölt el mindig, mikor felveszem.

100 emberből 99-nek fingja sincs, ha leteszel elég egy 50.000-es Tissot meg egy 1,5-2 milliós Omegát, Rolexet, hogy melyik a drágább.

Viszont a kocsi, amiből kiszállsz, a ruha ami rajtad van (és nem kell, hogy az feltétlenül öltöny legyen) viszont már utalni fog arra, hogy az óra ami rajtad van- habár lehet, hogy nem ismerik - nem egy filléres darab.

2016. jún. 7. 16:26
 17/32 anonim ***** válasza:

"Mit esznek manapság a ROLEX órán?"

Ez egy jó kérdés, én se igazán értettem soha. A Rolex - azzal együtt, hogy tudtommal egy valóban kiváló óra, kiváló alapanyagokból - valahogy nem hozza azt a pluszt, amit más svájci órák. Egy sima Rolex, amin nincs se segédszámlap, se komplikáció, csak dátumkijelzés is több milliótól kezdődik. Ennyi pénzért az ember olyan svájci órát is kap, amiben már több komplikáció van és sokkal egyedibben néz ki, mint a Rolex.

Az én személyes véleményem az, hogy a Rolexen egyszerűen a márka kerül annyiba. Olyan, mint egy ingatlanlufi. Nagyon jó óra, de azért annyira nem komoly, mint egy hasonló árkategóriájú IWC, Breitling, TAG Heuer vagy bármi.

"én azért hordom hogy lásam az időt és ne telót keljen cimelnem:'D nekem csak egy gagyi ORIENT -em van"

Az Orient egyáltalán nem gagyi, automata órák között a legjobb ár/érték-aránnyal rendelkezik. Okos választás.

De amúgy, ha csak az időt akarod látni, arra egy párezer forintos alap Casio is jó kvarcelemmel és digitális kijelzővel. Azok is sokáig élnek, csak néha elemet kell bennük cseréltetni. Egy pár tízezres digitális óra is éppolyan pontosan fogja mutatni az időt, mint egy Rolex. Alacsonyabb árkategóriában amúgy a fényenergiával működő órák is nagyon jók, főleg a Citizen modelljei.

"Bírom ezeket az embereket, akik állandóan ezzel jönnek, hogy ők bizony nem vennének x kocsit, meg y órát.

Persze hogy nem, mert még egy 20 éves Suzukira sincs pénzed.

Ha valaki megdolgozott a pénzéért, akkor miért ne vehetne a pénzéből olyan holmikat, amikben örömét leli?"

Félreértés ne essék, a Rolexszel nem az a bajunk, hogy drága. Az a bajunk vele, hogy indokolatlannak tűnik a drágasága, miközben a szerkezet ugyanolyan benne, mint bármilyen másik hasonló kategóriájú svájci órában, a design-ja pedig sokkal unalmasabb. Nincs benne semmi "extra". Se kronográf, se tachyméter, semmi. Egyszerűen csak egy jó óra, aminek a sok reklámmal jól felverték az árát. Kialakítottak egy olyan mítoszt, hogy a Rolex az órák királya, aki igazán gazdag és igényes, az csak Rolexet vesz. Pedig hát én ezerszer inkább vennék egy Breitlinget, Perregaux-t, IWC-t vagy akár Omegát, mint Rolexet. Engem nem az érdekel, mi van ráírva, hanem az, hogy mit tud, mi van benne. Sok pénzes suttyót viszont csak az érdekel, hogy "Rolex" legyen, mint ahogy Albániában is az az emberek mániája, hogy Mercijük legyen. Anélkül, hogy értenének az autókhoz, illetve az órákhoz. A Rolex esetében elérték jó sok marketinggel, hogy a Rolex Submariner-külső (ami szerintem baromi uncsi és semmitmondó) menőnek számítson. Tele is van a világ Rolex-utánérzésekkel:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

(baloldali a Rolex)

Nézd meg pl. az utolsót. Most őszintén, miben különbözik egy Rolextől az árán kívül? Nem csak a Rolex elnyűhetetlen, nem csak a Rolex használ kerámiagyűrűt. Szerintem még aki rendszeresen hordja, az se feltétlenül tudná őket egyből megkülönböztetni.

Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaki a Rolexekben azontúl is örömét lelje, hogy "Rolex" van ráírva. Mert úgy ezen kívül nem igazán tud semmit.

"Én nem azért vettem 1,5 milliós Omegát, hogy mutogassam másoknak, hanem azért mert örömömet lelem benne és jó érzéssel tölt el mindig, mikor felveszem. "

Oké, csak kérdés, hogy mi tölt el jó érzéssel: az, hogy egy megbízható óra, vagy az, hogy rá van írva, hogy "Omega". Mert ezen logika alapján egy darab követ is befuttathatok arannyal és kikiálthatom világ csodájának, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg. A "Rolex-életérzés" nem más, mint annak tudata, hogy egy ikonikus óra van a kezeden. De ez az ikon a reklámozásnak köszönheti a létét, nem pedig önnön jogán az. Mondom, tudom, hogy egy kiváló óra, de rengeteg kiváló svájci óra van, sokkal jobb ár/érték-aránnyal. Én a Rolexet mindig egy kicsit szélhámosságnak éreztem. Számomra egyszerűen baromi fantáziátlan a külseje, sosem hordanám.

2016. júl. 28. 14:29
 18/32 anonim ***** válasza:

"Nagyon jó óra, de azért annyira nem komoly, mint egy hasonló árkategóriájú IWC, Breitling, TAG Heuer.."

Innentől vagy komolytalan, a fenti márkák többségében ETA-t, Sellita-t vagy seiko werk-et (Tag) tokoznak..

A Rolexnek meg nézz jobban utána.

2016. júl. 29. 08:06
 19/32 anonim ***** válasza:
Jó, oké, te nyertél, jobb szerkezet van benne. És? Mit jelent ez a fogyasztóra nézve? Nem fog ugyanolyan pontosan működni évtizedek múltán is, megfelelő szervizeléssel az ETA is? Nem mindegy, hogy +/- 2 másodperc a késés vagy 5?
2016. júl. 29. 14:17
 20/32 anonim ***** válasza:

Volt már a kezedben/kezeden Rolex? Nekem van elég sok márkám, Omega, Longines, IWC, Breitling. Tag-om nincs, annál még a Certinát is feljebb pozícionálom magamban.

A Rolex nem egy ligában játszik ezekkel a márkákkal. Más minőségi osztály. Mondhatod, hogy más márka is használ kerámia bezelt, de az a bezel teljesen más kidolgozású. És ez csak a bezel. A tok, a csat, bármit nézhetnénk. Egyedül az Omega kezd kinőni, saját szerkezetet fejlesztettek ETA-ból (miért kellett? mert presztizs), a minőségre is jobban ügyelnek, nem titkolják, hogy Rolex-szintűek akarnak lenni.

2016. júl. 29. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!