Mit esznek manapság a ROLEX órán?
17: "Oké, csak kérdés, hogy mi tölt el jó érzéssel: az, hogy egy megbízható óra, vagy az, hogy rá van írva, hogy "Omega". Mert ezen logika alapján egy darab követ is befuttathatok arannyal és kikiálthatom világ csodájának, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg. "
Azért megbízható óra és az egyik legjobb szerkezet (60 óra járástartalékkal), mert az van ráírva, hogy Omega.
"A "Rolex-életérzés" nem más, mint annak tudata, hogy egy ikonikus óra van a kezeden. De ez az ikon a reklámozásnak köszönheti a létét, nem pedig önnön jogán az. Mondom, tudom, hogy egy kiváló óra, de rengeteg kiváló svájci óra van, sokkal jobb ár/érték-aránnyal. Én a Rolexet mindig egy kicsit szélhámosságnak éreztem. Számomra egyszerűen baromi fantáziátlan a külseje, sosem hordanám."
Látszik, hogy nem sok fogalmad van róla. A Rolex a legnagyobb manufakturális gyártó és az egyetlen "még megfizethető" maufakturális gyártó, mert fölötte már csak a Breguet, Vacheron, Audemars Piguet, Patek állnak.
Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbbtól a legdrágább órájában is saját fejlesztésű, saját gyártású szerkezet van.
Ha valaha egyszer lecserélem az Omegát, akkor én is Rolexet fogok venni. Mondjuk egy arany-acél GMT Master II-t.
De miért fontos az, hogy manufakturális gyártó legyen? Mi a baj mondjuk egy jó IWC-vel, attól, hogy nem saját szerkezetet használ?
Továbbá: biztos, hogy a legolcsóbb manufakturálisan gyártott óra? Találomra megnéztem mennyi egy Rolex Submariner. Láttam 2,5-ért, de láttam 5 millióért is. Ennyiért egy Girard Perregaux ww.tc-t is lehet venni, ami tudtommal szintén manufakturálisan gyártott (csak nem olyan nagy gyártó), és mellesleg sokkal, de sokkal tetszetősebb és funkcionálisabb, mint egy Submariner. De azt se nagyon értem, hogy mi a használatbeli különbség mondjuk egy Rolex meg egy Tudor között, ami feleannyiba kerül.
22: Nézd, kb 1,5 millióért kapsz egy saját szerkezetes, manufakturális Omega Planet Ocean-t, és kb ugyanennyiért egy ETA-s IWC-t. Ugyanazzal az ETA-val, amivel megkapsz egy TAG Heuer-t 700e-ért.
Na akkor most mi is a gond az IWC-vel?
Félreértés ne essék, van az IWC-nek is saját szerkezetes órája, csak azt nem 1,5, hanem 2,5 milliótól adja.
Amúgy az 5 milliós Submariner, az a fehérarany kivitel lehet, mert a sima acél az 2,5 körül van butikból, de nem butikból újonnan 2 körül már megkapod. Az arany-acélt meg 3 körül.
22: Nincs semmi gond a Tudorral sem, presztízsbeli különbség van a Rolex és a Tudor között, meg persze szerkezet.
Olyan, mint pl egy A8-as Audiból kiszállni vagy egy Passatból. Nem ugyanaz az kettő üzenete.
"Nincs benne kronométer, világidő, tachyméter, semmi."
Már elnézést, de ennek a mondatnak kb annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy mondjuk "az Audiban" nincs összkerékhajtás, nincs belőle W12-es motor, stb.
Melyik Audiról/Rolexről beszélünk? A1-es vagy SQ7?
Van Chrono-ja a Rolexnek, úgy hívják, hogy Daytona, használtan 3-3,5 milliónál kezdődik az acél kivitel.
Van GMT-je, úgy hívják , hogy GMT Master II. Soroljam még?
" Nincs benne kronométer, világidő, tachyméter.."
Látszik, fingod nincs a svájci órákról, csak bebüfögsz pár márkát nagy elánnal.
Kronométer: minősítés. (minden új Rolex kronométer is egyben)
Amire te gondolsz, pláne, hogy tachiméterről is írsz, az a kronográf.. vagyis stopper.
Mindegy, csak sokmutatós legyen, mi?:))
Világidő?:o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!