Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit esznek manapság a ROLEX órán?

Mit esznek manapság a ROLEX órán?

Figyelt kérdés
2016. máj. 28. 19:43
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

17: "Oké, csak kérdés, hogy mi tölt el jó érzéssel: az, hogy egy megbízható óra, vagy az, hogy rá van írva, hogy "Omega". Mert ezen logika alapján egy darab követ is befuttathatok arannyal és kikiálthatom világ csodájának, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg. "

Azért megbízható óra és az egyik legjobb szerkezet (60 óra járástartalékkal), mert az van ráírva, hogy Omega.

"A "Rolex-életérzés" nem más, mint annak tudata, hogy egy ikonikus óra van a kezeden. De ez az ikon a reklámozásnak köszönheti a létét, nem pedig önnön jogán az. Mondom, tudom, hogy egy kiváló óra, de rengeteg kiváló svájci óra van, sokkal jobb ár/érték-aránnyal. Én a Rolexet mindig egy kicsit szélhámosságnak éreztem. Számomra egyszerűen baromi fantáziátlan a külseje, sosem hordanám."

Látszik, hogy nem sok fogalmad van róla. A Rolex a legnagyobb manufakturális gyártó és az egyetlen "még megfizethető" maufakturális gyártó, mert fölötte már csak a Breguet, Vacheron, Audemars Piguet, Patek állnak.

Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbbtól a legdrágább órájában is saját fejlesztésű, saját gyártású szerkezet van.

Ha valaha egyszer lecserélem az Omegát, akkor én is Rolexet fogok venni. Mondjuk egy arany-acél GMT Master II-t.

2016. aug. 2. 08:28
 22/32 anonim ***** válasza:

De miért fontos az, hogy manufakturális gyártó legyen? Mi a baj mondjuk egy jó IWC-vel, attól, hogy nem saját szerkezetet használ?

Továbbá: biztos, hogy a legolcsóbb manufakturálisan gyártott óra? Találomra megnéztem mennyi egy Rolex Submariner. Láttam 2,5-ért, de láttam 5 millióért is. Ennyiért egy Girard Perregaux ww.tc-t is lehet venni, ami tudtommal szintén manufakturálisan gyártott (csak nem olyan nagy gyártó), és mellesleg sokkal, de sokkal tetszetősebb és funkcionálisabb, mint egy Submariner. De azt se nagyon értem, hogy mi a használatbeli különbség mondjuk egy Rolex meg egy Tudor között, ami feleannyiba kerül.

2016. aug. 2. 20:27
 23/32 anonim ***** válasza:
Egyébként szívesen felpróbálnék egyet, mert nagyon dicsérik, de nem tudom, hol lehet. A Vörösmarty téri boltba én, mint huszonéves egyetemista nem valószínű, hogy bebocsátást nyernék, hogy csak úgy próbálgathassak órákat. Egyébként nekem az Omegák jobban tetszenek.
2016. aug. 2. 20:36
 24/32 anonim ***** válasza:

22: Nézd, kb 1,5 millióért kapsz egy saját szerkezetes, manufakturális Omega Planet Ocean-t, és kb ugyanennyiért egy ETA-s IWC-t. Ugyanazzal az ETA-val, amivel megkapsz egy TAG Heuer-t 700e-ért.

Na akkor most mi is a gond az IWC-vel?

Félreértés ne essék, van az IWC-nek is saját szerkezetes órája, csak azt nem 1,5, hanem 2,5 milliótól adja.

Amúgy az 5 milliós Submariner, az a fehérarany kivitel lehet, mert a sima acél az 2,5 körül van butikból, de nem butikból újonnan 2 körül már megkapod. Az arany-acélt meg 3 körül.

2016. aug. 3. 07:15
 25/32 anonim ***** válasza:
23: Felpróbálni, megnézni miért ne lehetne?? Nyilván ne strandpapucsba meg trikóba menj, de ha normálisan fel vagy öltözve, akkor simán.
2016. aug. 3. 07:16
 26/32 anonim ***** válasza:

22: Nincs semmi gond a Tudorral sem, presztízsbeli különbség van a Rolex és a Tudor között, meg persze szerkezet.

Olyan, mint pl egy A8-as Audiból kiszállni vagy egy Passatból. Nem ugyanaz az kettő üzenete.

2016. aug. 3. 07:20
 27/32 anonim ***** válasza:
Ha igaz, amit a 24-es válaszodban írsz, akkor is inkább már saját szerkezetes IWC-t vennék, mint az ezek szerint vele egy árban levő Rolex modellt. Nem tudom, lehet, hogy csak arról van szó, hogy még nem volt a kezemen, de a Rolex számomra egyszerűen túl közönséges küllemre. Nincs benne kronométer, világidő, tachyméter, semmi. Mindegy, ez csak az én véleményem, még nem tartok ott, hogy Rolexben gondolkozzak. Talán, ha majd ott tartok, más lesz a véleményem. Egyelőre veszek majd egy jó automata Orientet.
2016. aug. 3. 11:11
 28/32 anonim ***** válasza:

"Nincs benne kronométer, világidő, tachyméter, semmi."

Már elnézést, de ennek a mondatnak kb annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy mondjuk "az Audiban" nincs összkerékhajtás, nincs belőle W12-es motor, stb.

Melyik Audiról/Rolexről beszélünk? A1-es vagy SQ7?

Van Chrono-ja a Rolexnek, úgy hívják, hogy Daytona, használtan 3-3,5 milliónál kezdődik az acél kivitel.

Van GMT-je, úgy hívják , hogy GMT Master II. Soroljam még?

2016. aug. 3. 12:40
 29/32 anonim ***** válasza:
Elnézést, nem írtam, hogy konkrétan az ikonikus Rolex Submariner-re gondoltam. Arra, amire szinte minden óra hasonlítani akar.
2016. aug. 3. 19:24
 30/32 anonim ***** válasza:

" Nincs benne kronométer, világidő, tachyméter.."

Látszik, fingod nincs a svájci órákról, csak bebüfögsz pár márkát nagy elánnal.

Kronométer: minősítés. (minden új Rolex kronométer is egyben)

Amire te gondolsz, pláne, hogy tachiméterről is írsz, az a kronográf.. vagyis stopper.

Mindegy, csak sokmutatós legyen, mi?:))

Világidő?:o

2016. aug. 3. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!