Honnan szerezzek vállfát? Nektek honnan van?
Régóta küszködöm a ruháimmal, sose jó összehajtogatva, mert ha kivasalom is ráncos lesz. Szeretnék vállfákat szerezni, hogy ne legyen ilyen gondom, de hogyan?
Válaszaitokat előre köszönöm!:)
A Metro áruházban is szokott lenni, már ha bejutsz oda. Háztartási boltban vagy nagyobb üzletek háztartási (esetleg műanyagos) osztályán is érdemes szétnézni. 100 Ft-os-szerű helyek.
Ha nincs nagy tapasztalatod vállfa-ügyben, akkor figyelj oda arra, hogy ne legyen érdes a felülete, mert kárt tehet a finomabb anyagokban. Az is jó, ha egy kicsit szélesebb-vaskosabb a két vége és le van kerekítve (kb. gömbölyű), hogy ne nyomja ki a ruhát. Hasznos, ha forgatható az akasztója, mert akkor nem csak rúdra tudod kilógatni, hanem pl. a szekrény tetejének a szélére is kiakaszthatod vagy polcra (én mosáskor használom így leginkább, így szárítok, ha kevés a hely). Vásárlás előtt próbáld ki, hogy valóban forgatható-e anélkül, hogy eltörik. Találkoztam már olyannal, ami megbukott ezen a teszten. Kötött holmit SOHA ne tarts vállfán rövid ideig sem, főleg ne szárítsd ott, mert hamar szétnyúlik és csúnya, viseltes benyomást kelt.
Ha ruhaneműt vásárolsz, akkor sok üzletben neked adják a vállfát, ez tényleg sokfelé szabály is, nem csak szívesség. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a pénztárnál sok esetben "elfelejtik" fölajánlani, ezért érdemes rákérdezni mindenhol, ahol jó a vállfa. Olyan is van, hogy reflexből a táskába teszik (pl.: C&A), de ez a ritkább. Ne szégyelld, ami jár, az jár. Ha megnézed, mennyibe kerül egy normális vállfa, megérted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!