Miért csak kevesen hordanak hosszú hajat?
Nem tudom hol láttál ilyet. Nekem kb minden hajadon barátnőm hosszú hajat hord. A házasok általában azért nem, mert éppen szültek és a terhesség alatt, után eléggé meggyengült, gyérült a hajuk vagy kevésbé macerás gyerek mellett a rövid haj, mint a hosszú. A másik fele meg marha és hallgatott az anyjára, anyósára, akik szerint a házas nő rövid hajat hord.
De egyébként a hosszú haj ápolása iszonyat macerás. A mediterrán térségekben ha megnézed a lányokat általában sötét hajuk van, na a sötét haj sokkal vastagabb szálú. Nekem a világosbarna, szőkés hajam vékony szálú. Állandóan pakolásokkal kell erősítenem vagy töredezik és hiába szép a hosszú haj, ha nem vigyázok rá akkor le kell vágatnom, mert ronda lesz és menthetetlen. Plusz itthon jellemzőbb a hajfestés, mert sok embernek van seszínű barna haja, amit unalmasnak talál. A hajfestés pedig károsítja a hajat, meggyengül tőle így néha praktikusabb a rövidebb fazon.
A 2. Mindent leírt.
-mediterrán helyeken az embereknek dús, erős haja van.
-a hosszú haj ápolása rengeteg idő, pénz és energia.
Nekem szép hosszú hajam van, de semmi "macera" nincs vele, mint ahogy a kedves 2. kommentelő írta.
Egészségesen táplálkozom, így mindig fényes a hajam. Időnként az aljából van vágva a töredezettség miatt.
És mert mivel nekem tetszik, ezért egy évben egyszer vörös csíkokkal van befestve a barna hajam.
Hallottam, vagy olvastam egy olyat, hogy a haj hossza egyenesen arányos az illető boldogságával. Tehát, aki levágatja rövidre a haját, az boldogtalan.
Vagy, a mai divatvilágban, követi a "stílust".
Hordanak? Nem kaphatod boltban,hogy bármikor viselni tudd.
Ha lehetne kívánni,biztosan egészséges hosszú és dús hajat szeretnék.
Sajnos az én hajam is vékonyabb szálú és így hamarabb sérül.Ha pedig nem sérült,akkor szárazak a hajvégeim.Hiába foglalkozom vele,áplom,nem vasalom,alig szárítom,akkor is száraz a vége valamilyen szinten.Egyszerűen alig nő.
Kedves 4., olyat is hallani, hogy "hosszú haj, rövid ész". Ennyit a hajhossz és boldogság közti összefüggésről.
Tinikoromban és fiatal felnőttként volt hosszú hajam. Aztán egyre több problémám volt vele, rengeteget hullott. Könnyebb volt rövidre vágatni több szempontból is. Könnyen beszél az, akinek egészséges a haja, de nem mindenki ilyen, még ha egészségesen étkezik is, teszem azt. Attól is függően, hogy ki mit tanul vagy dolgozik, lehet egyszerűen könnyebb, ha megvagyok 20 perc alatt a hajmosással-szárítással, mintha egy órába kerül. Szóval sok ok van, ami miatt az ember bizonyos életszakaszaiban praktikusabbnak tartja, előnyben részesíti a rövidebb hajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!