170cm/42kg ideális?
Senki nem mondta, hogy a szárazföldi tehén a szép alkat, mindenkinek más tetszik. Voltam én már együtt egy kisebb aszteroidával is.
De a szexin vékony és a kórosan sovány között akkor is van különbség, és ha a baráti körödből senki nem mondja meg neked, hogy már túlzásba viszed, akkor még inkább csak sajnálni tudlak, hogy ilyen felelőtlen emberek vesznek körül.
Szóval valami más önsorsrontó dolgot kéne választanom?...
Legszívesebben nem törődnék a súlyommal és hálát adnék az Istennek, hogy egyébként egészséges vagyok, jó körülmények között élek és lehetőségem van fejleszteni magam.
De nem megy, évek óta nem megy. Ha hízok gyűlölöm magam, sírva alszok el. Nem segít az orvostudomány sem. Éljek 5 évet boldogan, vagy 50et, úgy, hogy gyűlölöm magam? .. Inkább a minőség, mint a mennyiség.
Most olvastam egy táplalkozási zavarokról szóló orvosi cikkben, hogy a klinikán normális testsúlynak tekintik: a testmagasság cm-ekben kifejezett értékéből levonnak 100-at, majd még 10-et. Ezek szerint neked 170-100=70-10=60 kg lenne a normál testsúlyod. De szerintem is az 50kg súrolná a normális alsó határát nálad. Azt is írja a cikk, hogy h életveszélyt jelez a normál testsúly 50%ának elvesztése...mert ugye irtad h pár kilót még fogynál.
Figyelj, nem az a baj h sovány vagy. Az a baj hogyha fogysz még, azon veszed magad észre h kihullott a hajad és a fogad,valamint száraz töredezett a bőröd,akkor mar magadnak sem fogsz tetszeni. És az h nincs menzeszed... Én tuti fraszt kaptam volna ha nem jon meg több hónapig. Mi lesz ha egyszer mégis akarsz majd gyereket?
Jobban kellene törődnöd az egészségeddel, kit érdekel hogy nézel ki ha tropára ment a tested..
Mindennapi lelki szenvedéseink, X. fejezet: Evési zavarok
ez volt a cikk ha érdekel, tényleg érdemes elolvasni
(a Google kidobja pdfben ha beirod)
Az anorexia mentális betegség, amelyet pszichológus/pszichiáter sikeresen tud kezelni. Terápia nélkül súlyosan leromlott fizikai állapothoz, majd halálhoz vezet - te már majdnem félúton jársz.
Az, amit írsz magadról, hogy céljaid, elképzeléseid vannak a jövőre nézve, szöges ellentétben áll azzal, hogy inkább meghalsz 80 évesnek kinéző csontkollekcióként 5 év múlva, de nem akarsz kezelést. Kicsit el fog húzódni a haldoklásod, az anorexiásokat ugyanis - életveszély esetén - beleegyezésük nélkül is kórházba vihetik és mesterségesen táplálhatják.
Persze addig a pontig a te döntésed, mit csinálsz, csak nem vall túl fényes intellektusra ez a "ha más lehet önsorsrontó hülye, akkor nekem is szabad" hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!