Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 160 cm-hez szerintetek egy...

160 cm-hez szerintetek egy nőnek mi az ideális testsúly?

Figyelt kérdés

A BMI szerint már a 71 kg is normál, még csak nem is túlsúly. (Most tekintsünk el a testzsír-százaléktól.)

Viszont én 160 cm, 70 kg vagyok, és mégis sokan lekövéreznek a hátam mögött, pedig nem is magas a testzsír százalékom sem amúgy, mert világ életemben sportoltam, de nem vagyok izmos sem, csak szimplán nem vagyok ilyen szétfolyósan zsíros.

Jelenleg amúgy fogyókúrázom, 63 kg a célom, de régebbi kérdéseket olvasgatva ehhez a magassághoz 48 kg-okat írnak ideálisnak...

2015. okt. 2. 12:04
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
44%
A csontozatától is függ meg,hogy oszlik el rajta a kg.A 160 cm a 70 kg kicsit sok.48 kg? :O Az már anorexiás!Szerintem olyan 60 kg az ideális lenne.
2015. okt. 2. 12:11
 2/24 anonim ***** válasza:
27%

Én azt mondom, hogy az 50-55 kg a vonzó.

162 centi vagyok, 48-49-el érzem magam csinosnak. 22/L

2015. okt. 2. 12:12
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Izommal együtt nem szétfolyós alakkal 55 körül. Izom nélkül 50 körül.
2015. okt. 2. 12:14
 4/24 anonim ***** válasza:
0%
Ha bárhol lehet puncit hajtogatni, 110-130kg körül
2015. okt. 2. 12:27
 5/24 anonim ***** válasza:
50 korul lennel csinos szerintem, ha tenyleg atlag feletti izomzattal rendelkezel akkor 55 korul.
2015. okt. 2. 12:35
 6/24 anonim ***** válasza:

Sokmindentől függ, de 50-60 OK lehet.

70-hez már nagyon izmosnak kéne lenni... Persze van, aki kövéren is szexi, de azért nem az az ideális...

48 kevés. Én 163 centisen és kicsit sem izmosan (nem sorvadtak azért, de nem mozgok sokat, mitől lennének?) semmiképp nem akarok 56 alá fogyni (majd szemre döntök, de ott lehet valahol a fogyási cél), persze van, akinek más a testalkata, s nem értem, de kevesebb az izma... Egy növésben levő kislány is más... Amúgy 56-tal nem lennék elégedett, csak ott jön a tömegnövelés, hacsak a további fogyás előtt nem sikerül izmosodni :) De lehet, hogy teljesen rosszak a számaim, elvégre a 176 centis, nálam jóval izmosabb (de azért nem izmos) férfi párom ideális súlya 63 kiló...

De ez egyéni dolog. A táblázatok szerinti normalitás határai pedig sokunknál igencsak nem néznének ki jól, ez ilyen. S a normális és az ideális is kettő, a normál BMI megengedőbb. Plusz nem tudja figyelembe venni a fontos tényezők zömét.

2015. okt. 2. 12:38
 7/24 A kérdező kommentje:
Szeretnék én nagyon 55 lenni, de szerintem 12 éves korom óta nem voltam annyi. Tudom nem kifogás a család, de nálunk tényleg mindenki ilyen, hogy éveken át sportolunk, normálisan eszünk és mégis mindenki 60-70 kg. Én gyerekkorom óta (kb 7 éves kor) járok muay thai-ra, boxra hobbi szinten, ezen kívül rendszeresen járok futni, vagy itthon tornázok, és mégis 70 kg vagyok. Tesóm szintén, évek óta sportol, és 66 kg, pedig ő meg pláne egészségesen is étkezik. Voltunk már orvosnál is, de semmi,makk egészségesek vagyunk. A szüleink, nagyszüleink is ugyanez a testalkatok. Csak én meg szörnyen érzem magam évek óta, mert igen, mindenhol írják ezt az 50 kg-ot, és én szerintem soha a büdös életben nem leszek annyi, nem tudom mit tehetnék még.
2015. okt. 2. 12:40
 8/24 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Nem tudom, kedves kérdező, hogy honnan szeded, hogy 160 cm-hez a 71 kg normális, nem 170 cm-t akartál inkább írni?

Én 162 cm vagyok, és most 53 kg, de számomra az ideális súly minden szempontpól mindig is a 48 kg volt. Voltam 44 kg is, akkor neveztek vékonynak, 48 kg már normális volt nekem, a BMI szerint is.

Nekem egyébként vékony a csontozatom és sprotos, izmosabb vagyok, de most 53 kg-mal már azért van pici poci meg fenék, comb is.

A 71 kg valóban sok, szerintem egy ilyen magas lánynak 55-56 kg felett már nem jó a súlya, egészségügyileg sem, esztétikailag meg pláne.

2015. okt. 2. 12:41
 9/24 A kérdező kommentje:
Egy másik BMI index kalkulátor úgy adta ki.
2015. okt. 2. 12:43
 10/24 anonim ***** válasza:

dobj fel egy kepet aztan megmondjuk kover vagy-e.

Nyilvan alkati kerdes is, de leginkabb taplalkozas. Hiaba sportolsz akarmennyit, ha benyomsz napi 4-5000 kaloriat, akkor hizni fogsz.

2015. okt. 2. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!