160 cm-hez szerintetek egy nőnek mi az ideális testsúly?
A BMI szerint már a 71 kg is normál, még csak nem is túlsúly. (Most tekintsünk el a testzsír-százaléktól.)
Viszont én 160 cm, 70 kg vagyok, és mégis sokan lekövéreznek a hátam mögött, pedig nem is magas a testzsír százalékom sem amúgy, mert világ életemben sportoltam, de nem vagyok izmos sem, csak szimplán nem vagyok ilyen szétfolyósan zsíros.
Jelenleg amúgy fogyókúrázom, 63 kg a célom, de régebbi kérdéseket olvasgatva ehhez a magassághoz 48 kg-okat írnak ideálisnak...
Nem kellene folyton mindenkinek megpróbálni megfelelni. Egy rakás ember az olyan nőket is kövérnek tartja, mint pl. Beyoncé. Ha az a célod, hogy olyan sovány legyél, hogy a világon senki ne tartson kövérnek, akkor már célba is veheted az anorexiát meg a 35 kilót.
Ezzel együtt azt kétlem, hogy 160 centisen és 70 kilósan egyáltalán ne lennél túlsúlyos. Különben a legtöbbször 25 fölötti BMI esetén tekintik az embert túlsúlyosnak, tehát ez már BMI szerint is az.
Hát de sajnos nem eszek egyáltalán sokat szerintem, napi 4-5 ezer kalóriát meg 100%, hogy nem. Szeretek egészségesen táplálkozni, nem iszok üdítőket, csak vizet, nem eszek már nagyon régóta kenyeret, fehér lisztes pékárut se, édességeket meg sosem szerettem, nekem a nassolás fogalma kimerül heti 1 kis túró rudiban max. Gyorsétterembe nem járok soha. Húst keveset eszem, mert nem szeretem, maximum csirkét szoktam ritkán, rengeteg zöldséget eszek, és halat szoktam nagyon sokat csinálni, mert azt imádom. Tojásról, tejtermékekről nem tudok lemondani mert végképp nem lenne már mit egyek :D De a tojást 0 zsiradékkal készítem, tejtermékből pedig a legsoványabbat választom mindig. Szóval nem tudom mit tudnék még változtatni.
itt van kép:
Szerintem kezdj el naplót vezetni egy hónapon át.
Étkezési naplót és edzési naplót is, így ki fog derülni, ha valahol elcsúszol. Lehet túlértékeled az edzést és emiatt többet eszel, mint elég lenne.
Vagy lehet, hogy rosszul saccolod meg egy-egy étel kalóriaértékét. A naplóból ki fog derülni világosan, hol a bibi.
Amúgy nem vagy vékony, de feszes vagy a kép alapján, és ez szerintem sokkal fontosabb. Ha esetleg le tudnál menni 60-65 kg-ra, az azért sokat dobna rajtad, és valószínűleg a sportteljesítményedet is növelné :).
Kep alapjan nem tunsz kovernek, az adataid alapjan sokkal rosszabat vartam, bar ugye ezek a ruhak azert eleggel elfedik a lenyeget :)
Alkati dolgokkal meg nem tudsz mit kezdeni.
Szerencsére a férjem is mindig azt mondja, hogy nem vagyok kövér, és én sem látom magam annyira annak, inkább olyan átlagosnak, de nem értem akkor, hogy a súlyom miért ilyen sok. Pedig sokan mondják, hogy nem a kg számít, de engem idegesít. Pl ruhaméretben is M-es felsőket hordok többnyire, de a súlyom csak nem megy lejjebb nagyon régóta, de most nagyon rajta vagyok, hogy 65 alá menjek.
Ez a naplós tipp nagyon tetszik, alkalmazni fogom. Úgyis szeretek mindent naplózni, meg írkálni :-)
Hát azért ez egyértelműen némi túlsúly így ránézésre (amit lehet átlagnak nevezni, de hát az átlag magyar az bizony túlsúlyos). Ami jó hír, hogy nem vészes a mértéke, egészségügyi panaszok pl. ezzel még aligha járnak. Ha a férjednek tetszel, akkor nincs ezzel semmi baj.
Ezzel együtt a fogyáshoz a napló rengeteget segíthet. Én például a naplóvezetés (kaloriabazis.hu-t használom) előtt sosem gondoltam volna magamról, hogy simán megeszek napi 4 ezer kalóriát, pedig de, és sokszor még többet is. Nem csoda ezek után, hogy rengeteg sport mellett is van rajtam túlsúly, pontosabban volt, amíg neki nem álltam diétázni.
Étkezési naplót írni amúgy csak teljesen következetesen érdemes, sok kicsi sokra megy ugyanis, én még a szál ropikat, mindenféle belekóstolásokat stb. is fel szoktam jegyezni.
A tojás nulla zsiradékkal is zsíros, a kalóriák kéthamada zsírból jön, ha tojást eszel :) De ezzel nincs baj, a zsír jobb fogyásra, mint a szénhidrát, nincs inzulinválasza, de laktat. Persze sok szénhidráttal együtt már nem annyira előnyös.
Nem értem, miért fontos Neked a súly. Az semmit nem számít. A kinézeteddel sem tudsz mit csinálni egy ponton túl, hiszen a genetikád meghatározza, hogyan nézhetsz ki. Ha nincs rajtad sok zsírfölösleg, igyekszel egészségesen és sportosan élni s tetszel annak, aki igazán számít, akkor nincs gond. Nem kell mindenkinek 50 kilósnak lennie ekkora magassághoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!