Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Rágom a körmöm. Mit tegyek?

Rágom a körmöm. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Keserű körömlakk és egyéb kenceficék nem segítenek...Már ötlet?

ilyen a körmöm.Nagyon szégyellem,mindig takargatom.Nagyon szeretnék leszokni,de soha nem veszem észre amikor a számban van..gusztustalan,s nem éppen nőies.Kérlek segítsetek.

amit próbáltam: keserű körömlakkok,krémek és egyéb

kenceficék és hasonló dolgok.

ui.: Stressz helyzettől van,pl dogáknál vagy felelésnél,de van amikor csak unalmamban rágom..nem tudom kezelni,dogánál mindig izgulok,és ha tudatosan is rágom,nem tudom abbahagyni mert kell hogy rágjam..mivel olyan pici,hogy nem lehet szépen kifesteni,ezért a körömlakk is kilőve. Előre köszönöm a válaszokat,kérlek ne OFF-oljatok! köszönöm.

13/L

2014. febr. 19. 12:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindez elhatározás és akarat kérdése. Eddig 3x hagytam abba, de mindig visszaestem. Most ismét próbálkozom és egy hete nem rágom a körmöm. Eleinte én is azon kaptam magam hogy rágom, de egy idő után már jobban odafigyelsz erre ha már valamennyit nőtt a körmöd. Nagyon nehéz végelegesen leszokni, ezért ha nem határozod el komolyan magadban akkor esélyed sincs, hiába kened minden szarral..
2014. febr. 19. 15:45
 2/5 anonim ***** válasza:
ezek csak tüneti kezelések. A körömrágás egy kényszer, ami mögött szorongás van. A szorongás vált ki pszichoszomatikus tüneteket. Valamilyen trauma érhetett, ami miatt kialakult ez a kényszer. menj el pszichológushoz, abban a korban vagy, amikor a legkönnyebb segÍteni. Vedd komolyan, ez később kihat majd az egész életedre.
2014. febr. 19. 15:54
 3/5 A kérdező kommentje:
ahogy leírtam,stressz miatt van... de mindegy,nem kérnék több választ,köszönöm
2014. febr. 19. 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van több osztálytársam, aki rágja a körmét(én nem szoktam) és én rájuk állandóan szólok és kiCIBÁLOM(ha kell) a kezüket a szájukból, hogy velük ne forduljanak elő ilyenek.Neked is azt tudom ajánlani, h kérd meg a környezetedben lévőket(pl:osztálytárs, barátok, testvér, szülők), h ha látják, h rágod a körmöd, szóljanak rád.De ez persze akarat kérdése is, amikor rágod a körmöd, gondolj a következményekre, h mennyire csúnya lesz uána, nekem ez szokott segíteni, hogy csak az jár a fejembe, hogy pl edzésen csak magamnak lesz jó, hogyha becsületesen megcsinálom a fekvőtémaszt, futást.

Remélem tudtam segíteni és sok sikert ;)

12/L

2014. febr. 19. 19:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

21 éves koromig rágtam a körmömet..gondolhatod. Elhatározás kérdés, tényleg.

Rengetegszer nekilendültem, aztán kitartottam 2 hétig... Visszaestem, majd újra próbálkoztam. Nekem sem segített a keserű körömlakk és társai.

21 évesen megelégeltem, és elhatároztam, hogy nem rágom a körmömet. 2 hónap alatt gyönyörűen megnőttek, festeni kezdtem és utána már nem is akartam lerágni, mert olyan szépek voltak. Egész nap a kezemet csodáltam. :D Azóta egyszer estem vissza, amikor nagyon nagy stresszben voltam és sikerült lerágnom a körmömet.. Aztán megint leálltam róla és már 1 éve egyáltalán nem rágom.

Tehát, elhatározás kérdése!

Ami még fontos, és nekem segített, hogy ne szokjak vissza, az az, hogy mindig volt nálam körömvágó csipesz és reszelő.

Ha betörik a körmöm, akkor nagyon zavar és le akarom rágni..és akkor az minden lesz csak nem jó.. Tehát mindig van nálam csipesz, hogyha gond van, akkor egyből helyre tudjam tenni, mert nagyon nagy kínlódás a mai napig, hogy reggel betörik és estig ki kell bírnom, hogy le ne rágjam..

2014. febr. 19. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!