Mit csináljak hogy ne rágjam folyamatosan a körmöm? - Én már nemtudok mit csinálni, mert mindig rágom a körmöm.
Én akaraterővel tudtam leállni...
De szerencsére nem volt súlyos...
Viszont ha ideges vagyok azóta is pattogtatom, vagy "simogatom " a fogamaml a körmöm...
Ennyi megmaradt 15 év utánis..
Géllakk hülyeség, azt amikor nem vagyok ideges is rágom...:)
Amúgy keserűmkörömlakk az akaraterővel jött be a bartnőmnél.. Mrt hiába akart leszokni, mindig elfelejtkezett magáról, és már csontig rágta akkro jött rá... Viszont a keserű íz, amikor a szájába vette a kezét akkor figyelmeztette...
Ő szebben leszokott így mint én...(de speciel évek óta nem rágtam le anank elenére, hogy a számba veszem az ujjam)
Kedves körömrágó!
Azt gondolom, hogy idegesség,szorongás lehet ennek a hátterében. Valami miatt nagyon aggódhatsz.Reflexológust javasolnék aki talpon keresztül gyógyít,valamint Mindenképpen kérd ki ez ügyben pszichológus, természetgyógyógyász vagy művészetterapeuta tanácsait is. Nagyon fontos lehet a relaxáció ( nyugtató zene,jóga,olvasás,ami jólesik,a stresszmentes élet, kedvenc sport, esetleg valamilyen művészeti tevékenység zene, tánc vagy rajz,keresztrejtvényfejtés,társas kapcsolatok, jóbarátok minden ami kikapcsol és jólesik.Az új célok kitűzése is hasznos lehet.
Szerintem ülj le és gondold át, hogy mi az, ami idegesít, mert a körömrágás az egyik leggyakoribb feszültséglevezetés.
Én is sokáig rágtam a körmöm, aztán egyszer egy fiú kezet csókolt és borzasztó égő volt úgy odaadni a kezem... onnantól kezdve a szép körömre hajtottam, viszont a körülötte lévő bőr kapargatása megmaradt, ami akkor jön elő, mikor valami miatt feszült, ideges vagyok. Gyakran nem is tudom, hogy baj van, csak abból veszem észre, hogy már megint kaparászok... ilyenkor utána kell néznem a gondjaimnak.
Neked is ezt ajánlom, hogy az okot próbáld meg megszüntetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!