Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szerintetek mi tévő legyek?

Szerintetek mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Heló.16 éves vagyok, és rondák a fogaim..nem állnak egymás mellet, és sokan csúfolnak e miatt..már voltunk fogszabályzáson 2 éve, de a pénz miatt abba maradt..elkezdtü nem rég újra, vinni kell a kezdő összeget.anya egyedül nevel..egy átlag hónapba pont kijövünk..hogy vegyem rá, hogy fizesse be, mert ez nekem fontos? Nem merem ezt a témát felhozni, met akkor mindig vezekedés van..szerintetek?

2013. szept. 4. 18:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát nem nagyon lennék a te helyzetedben. Ülj le vele beszélgetni, mondd el neki mit élsz át nap mint nap. 18 éves korig a TB támogatja, úgyhogy ne maganrendelesre menjetek mert úgy többe kerül így meg vagy 30.000 és csak a készüléket kell kifizetni. Kérd ezt szülinapodra vagy esetleg névnap+szülinap. Hidd el megérti majd. Sok sikert, csak ügyesen! :)
2013. szept. 4. 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha épphogy csak kijöttök egy hónapban, akkor szerinted mégis miből teremtse elő édesanyád a készülékre valót?

Vegyen fel hitelt, hogy aztán még jobban össze kelljen húzni a nadrágszíjat?

Ha nincs pénz, akkor nincs.

Gondolom, nem öröm az neki sem, hogy nem tudja neked ezt megadni.

2013. szept. 4. 20:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát sajnos a pénz, az pénz. Ez most nem tetszik neked, de a fogaid kevésbé fontosak, mint hogy legyen mit enni, meg legyen tető a fejetek felett. A nincsből meg nem tud varázsolni anyukád sem, ha meg felhozod neki, akkor csak rosszul érzi magát a dologtól, hogy nem tud neked mindent megadni. Tudja magától is, szerintem ne legyél hálátlan.

16 évesen már iskola mellett is vállalhatsz munkát, pl suli után szórólapozhatsz, dobozolhatsz, stb. 18 alatt még nem olyan irreális az a pénz, néhány hónap alatt össze tudod rá szedni, ha tényleg annyira fontos a dolog. Sajnos el kell fogadni, hogy nem mindenki kap ugyanannyit az élettől és neked már most meg kell dolgozni azért, ha valamit akarsz. Tudom nem jó, de sok mindent nem tehetsz.

Esetleg ha van egyéb rokonod, aki jobb anyagi helyzetben van, támogathat. De ezt nem ajánlom, mert az ilyen csak még több családi vitát szokott szülni. :/

Szerintem suli után 2 órát ha elmész dolgozni, akkor azért össze lehet szedni, és annyi még a tanulásban sem akadályoz. Minimálbéren kézhez kapsz kb 450 forintot óránként, számolj utána, beszéld meg anyuddal és érdeklődj az iskolaszövetkezeteknél.

2013. szept. 4. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is fogszabályzásra járok és nekem elég kevés idő alatt eddig egész jól rendbe hozta.

és minél idősebb leszel annál drágább lesz. Akkor inkább most mint később. és addig is romlanak a fogaid. :)

2013. szept. 5. 20:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Úgy értettem a minden hónapban pont kijövünkeset, hogy minden hónapban veszünk ruhákat, van tabletünk, ilyenek.tehát vannak 'luxuscikkek'.tatám is mindig segít, mindig ad pénzt.minen nap lenne rá alkalom, hogy megkérdezzem, hogy mikor fizetjük ki, de félek mit mond..szerintetek?
2013. szept. 7. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Vagy úgy!

"Anya, most ne ruhát vegyünk, hanem fogszabályzót!"

Vagy így már nem tetszik?

2013. szept. 8. 12:24
 7/8 A kérdező kommentje:
De! Csak azt mondja, hogy a ruha közel sem annyi mint egy fogszabályzó..
2013. szept. 8. 15:34
 8/8 anonim ***** válasza:
magyarázd el neki , hogy amit mondjuk 2 hónapba (most csak mondtam valamennyit)azt foszabályzóra költitek. Ha ezt végig csináljátok egy egész életen át hálás leszel. Mert amikor jönnek ki a leghátsó fogak (basszus nem jut eszembe mindegy :D) akkor azok egy icipicit szét tolják (tesómnak is így volt) de nem vészes. Mindenképpen megéri.
2013. szept. 13. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.