Hónalj borotválás: mennyi idő alatt nő vissza?! 1 hétig nem tart ki? (vagyis 5 nap)
Jó, azért az a pár másodperc tényleg nem akkora nyűg az életedből. Lesz ennél még nagyobb nyűg is.
5 nap után már elég nagy.
Én általában hetente kétszer csinálom, mert lusta is vagyok, meg nem is nagyon látszik. Viszont ha valami olyan ruha van rajtam akkor aznap tuti leborotválom.
nem az nyűg hanem.. na mindegy anyuval megbeszélni ezt az egészet.
elektromos borotva nem jó? vagy drága? vagy felesleges? eldobhatóval nem vágjátok meg magatokat véletlen? És borotvahabot is külön vesztek?
Nekem az elektromos borotva lófüttyöt sem ért.
Az eldobhatóval azért szerintem nehéz valakinek megvágnia magát, vagy legalábbis én nem szoktam.
Külön borotva habot nem veszek, nekem elég, ha szappanhabot használok, vagy tusfürdőt.
Az hogy mennyi idő alatt nő vissza, egyáltalán nem lehet gond, legfeljebb két lépésben szeded le. Mert ha igényesen akarod megcsinálni, akkor is legfeljebb 5-10 lehúzás hónaljanként, ez pedig mindkét hónaljaddal végezve is max. 4-5 perc alatt megvan. Csak megfelelő lágyító borotvahab kell hozzá, és akkor enyhébben is elég nyomni a pengét, és nem lesz kipirosodva tőle a bőröd sem (nem lesz "bőrallergiád"). De a borotvahabnál is megfelelőbb a BOROTVAKRÉM(!) használata: még jobban felpuhítja a szőrzetet, és még kevesebb nyomás is elegendő hozzá! <<((Pl. ilyen a "FIGARÓ BOROTVAKRÉM" is;>> ez habzó és nem habzó változatban is kapható!))
Ha meg véletlenül elhanyagoltad volna a rendszeres borotválást, és a hónaljkeféd már 1 centis (vagy még ennél is nagyobb...) lett, akkor sem tart a művelet öt percnél tovább, ha kaparós-lehúzós borotva használata előtt alulról fölfelé felgépeled egy egyszerű fésűskéses fodrászati nyírógéppel. Csak olyat kell választani közülük, aminek a rezgőfésűje fél millisen sűrű fogazású, mert csak az ilyen finomfogú nem sérti a bőrt, és ráadásul az ilyen majdnem teljesen kopaszra gépeli a hónaljkefédet, vagyis a húzós borotvával is egyszerűbb lesz utána a dolgod, mert utána már 3-4 húzás után is teljesen tökéletesen csupasz, sima lesz!
((De az ilyen fésűskéses nyírógépből sose az olyat vedd meg, amelyiknek a foghossza nem több mint 1,5-2,0 mm, mert ez a fajta a sűrűfogúból is sértheti a bőrt, hanem olyat szerezz be helyette, amelyiken a rezgőfésű fogainak hossza 10-12 mm, és a fogsűrűsége 0,5-1,0 mm között van. Ez az a fajta, ami nem sérti fel véletlenül sem a bőrt, eléggé kopaszra is gépel, és mivel a vibrátorja is jóval erősebb, gyorsabban felnyírja a hónaljpamacsodat akkor is ha rendkívül sűrűn növő fajtájú, és ugyanezért még az élettartama is sokkal hosszabb. Ilyen erős és sűrű nyírófésűjű gép pl. az "OSTER-606"-os típus is, bőrkímélő, nagyon gyorsan nyír és teljesen kopaszra gépel egy menetben is, és még a garanciája is több éves, és ha eltörik a fésűsfogazása, a pótalkatrészei is mindig kaphatóak hozzá! -- A lehúzós borotvákból pedig azok a rendszerint 3-4 pengések a legbiztonságosabbak, amelyeknek a pengéi előtt finom függőleges hajszálvékony(!), de erős biztonsági "drót"-háló van, amely nem engedi megsérteni a bőrödet, még akkor sem(!), ha már nagyon kapkodósan-sietősen kell is végezned a hónaljkeféd felborotválásával:>> tehát amikor időszűkében nagyon-nagyon gyorsan és hevesen(!) fel-alá húzogatva vakarod a bőrödet a kaparós borotváddal. Ez a drótháló ui. direkt ez ellen véd!))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!