Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy érhetném el...

Szerintetek hogy érhetném el azt, hogy szépnek érezzem/lássam magam?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre inkább azt érzem, hogy körülöttem mindenkit szépnek látok, kivéve magamat. Az elejével nem is lenne gond, de szerintem az már nem normális, hogy magamat mindenki máshoz hasonlítgatom. És mindig arra a következtetésre jutok, hogy én miért vagyok ennyire ronda?! Vannak pillanatok amikor szépnek érzem magam, de egyre több, amikor nem. Gondolkodtam, hogy ennek mi lehet az oka, és azt hiszem rájöttem. Szüleim sajnos kegyetlenül őszinték velem kapcsolatban, mindig csak azt mondták mi ronda bennem. És valahogy ez megmaradt. Mindig mondják, hogy mennyire szörnyen áll nekem a fogas mosoly és így egyre többet gondolok rá, hogy miért áll mindenkinek jól, csak nekem nem? Akkor érzem magam szépnek, hogyha az osztálytársaim, barátaim mondják. Volt legjobb barátnőm szerint én vagyok a legszebb az ismerősei közül. Meg sok más ember is mondta, hogy szép vagyok. És ilyenkor úgy érzem, hogy talán tényleg így látják,, és hogy miért hazudnának csak úgy? De valahogy mégis csak, rokonoktól, és őszinte emberektől tudnám ezt elhinni. Szerintetek, hogy tudnám elfogadni magam?:/

Nem azért írtam ki, hogy az egómat növeljétek és képet sem rakok ki. Arra vagyok kíváncsi, hogy ti, hogy értétek el, hogy szépnek érezzétek magatokat.

Előre is köszi!:) 16/L

2013. márc. 29. 11:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell tanulnod nem máshoz hasonlítgatni magad. hosszú távon az őrületbe fog kergetni. A te életed nem azért van, hogy másoknak megfelelj. Nem azért vagy a világon, hogy mások szépnek vagy szexinek lássanak. Ne foglalkozz más véleményével. akárhogy nézel ki, mindig lesz olyan, aki beszól érte, mert az emberek ilyenek. Egyetlen egy embernek akarj megfelelni: önmagadnak.

A sportolás általában önbizalmat önt az emberekbe, ha nem sportolsz, akkor azt ajánlom, hogy kezdj el valamit. Akárhányszor a tülkörbe nézel, mindig a pozitív dolgokat sorold fel, ne a rosszakat. Ne úgy állj magadhoz, hogy "széles a combom, csámpásak a fogaim, nagy a fülem", hanem dicsérd magadon azokat a részeket, amik tényleg szépek, vagy amikből pozitívan jöhetsz ki. "kicsi a mellem, na és, legalább kényelmesen tudok benne sportolni, hason aludni. Szép a hajam, és rohadt jó színe van a szememnek". A környezeted negatív energiáit pedig pattintsd le. Elhiszem, hogy idegesítő a szülők szarságait hallgatni, nekem is van, hogy beszólnak. De meg kell tanulni nem odafigyelni. Ha megjegyzik, hogy milyen bénán vigyorogsz, rántsd meg as vállad és vigyorogj még szélesebben.

Az nem jó, ha akkor vagy boldog, ha mások szépnek látnak. NE akarj másoknak megfelelni. Előbb utóbb úgyis lesz olan, aki nem talál szépnek, és az meg lezúzza az önbecsülésedet. Ne mások miatt, hanem magad miatt akarj magadnak tetszeni!

2013. márc. 29. 11:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van!:))) Köszönöm, megfogadom a tanácsaidat!:))
2013. márc. 29. 11:44
 3/5 BuuBoci ***** válasza:
100%
Állj be tükör elé, és ami tetszik magadon, azt nézegesd! Hülyén hangzik, de legközelebb csak azt fogod nézni és elégedett leszel magaddal. :DD
2013. márc. 29. 12:19
 4/5 anonim válasza:
30 f.fi.Kedves bánkódó kis hölgy,minden fiatalnak vannak efféle gondjai.Tudom az én tini koromban mennyi problémám volt,lassan kinövi az ember.Ne mindig a hibáiddal foglalkozz,nézz meg másokat alaposabban,meglátod vannak nálad sokkal szerencsétlenebbek.Nézz gyakrabban atükörbe és megszokod, elfogadod majd önmagad.Minden férfinak más nőtipus tetszik.(nekem pld.a kismellű,nagyfenekű)A szüleid nagy szamarak ha csak kritizálnak!Ha tényleg csúf lennél akkor a barátaid, osztélytérsaid beszólogatnának.Üdv.
2013. márc. 30. 11:49
 5/5 anonim válasza:
A szépség relatív valakinek a lila szín tetszik valakinek a piros . Ugyan így van a szépséggel is ha az mondják csúnya vagy akkor mi van mások meg azt mondják szép vagy. Kinek mi tetszik? Tehát fogad el önmagad ha szépnek mondanak biztos ,hogy szép vagy. Ha nem az azért van mert éppen annak az embernek nem jössz be mert például neki nem tetszik a lila szín ugyan így van! Nyugi!!!!!!!! :)
2013. márc. 30. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!