Nagyon ronda vagyok. Hogyan tudnám így is elfogadni, és elfogadtatni magam? 13,5/L
Előzőnek üzenem, hogy a korpás haj igenis normális. Annak a jele, hogy rendesen hámlik a bőröd, ez egyáltalán nem probléma, persze megértem, hogy zavar, mert tényleg nem egy szép látvány.
A többi problémádról meg annyi, hogy a mi sulinkban van egy veled egyidős lány, aki kb. ugyanezekkel a panaszokkal küzd, (úgy értem, pattanásos, zsíros haj, korpás fejbőr, és nem is mondható vékonynak) de mégis népszerű. Hogy miért? Ő az egyik legvidámabb ember, akit ismerek, ha az emberek a közelében vannak, nem a mitesszereit nézik, hanem a vicceit hallgatják és a mosolyára figyelnek. Meg ugye divatosan is öltözködik, az se mindegy! Ha tehetősebb vagy, vásárolj olyan helyeken, mint pl. Tally Weijl, New Yorker, H&M, C&A, Bershka - ezek népszerű ruhaboltok. Ha nem vagytok jó anyagi helyzetben, akkor sincs semmi veszve, a legtöbb turkálóban vannak használt, márkás, divatos ruhák - tapasztalat. Azt ajánlom, ne mosd gyakran a hajad, csak olyan samponnal, ami direkt mindennapos használatra van kitalálva. A pattanásaiddal - ha nem akarsz kozmetikushoz fordulni - annyit tudsz tenni, hogy korrektort veszel és az nagyjából eltünteti őket.
Ja, és van még egy lány a sulinkban (14 éves), aki 1-2 éve szegényke nagyon kis csúnyácska volt, most viszont mindenki, egytől egyig a suli legjobb/legszebb csajának tartja.
Miért? - kiszedette a szemöldökét
- divatosabb, feltűnőbb ruhákat hord
- a pattanásait korrektorral kezeli
Semmi nem akadályozhatja meg, hogy szép legyél, egyedül te magad! Ha nem teszel érte semmit, akkor bizony így maradsz...
Még valami: ennek a lánynak gyönyörű szép tengerkék szeme van; ha neked is van valami szép jellegzetességed, akkor azt ne tüntesd el, csináld úgy, hogy vegyék észre!
Sok sikert! ;)
Köszönöm a válaszokat.
Megfogadom a tanácsokat,és fokozatosan elkezdek megcsinálni mindent amit írtatok.Vagyis kozmetikushoz nem tudok elmenni a pattanások miatt,két alkalmat tudtak a szüleim fizetni,és utána már mondták hogy nem tudják.
2.Sajnos az önbizalomból mostanság nincs semennyi.
3.Az én sulimban rajtam kivül egy lánynak mondják hogy csúnya,a többieknek épp az ellenkezőjét.Szóval azért annyira nem megszokott ez.A korpa miatt elmegyek bőrgyógyászhoz,ez jó tanács.A pattanásokkal már voltam,a Roaccutan-t ajánlotta télen.Akkor nem volt rá pénzünk,most pedig hogy jön a meleg nem lehet szedni,a bőrgyógyász mondta.
3.Kicsit pontosabban tudnál ajánlani olyan turkálót ahol nagyrészt jó ruhák vannak? A korrektor tényleg eltünteti valamennyire a pattanásokat? Mert az ismerőseim azt mondják hogy több lesz tőle,de neten sokan írják hogy eltünteti.Ami szép rajtam az talán nekem is a szemem(barna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!