Hogyan lehet az, hogy sokan alig esznek, mégis ducik?
Nagyon sok ilyen ismerősöm van.
Egyik barátnőm például egy nap 1x-2x eszik (igaz, szemét kaját: pizza, süti, hamburger...), mégis 70 kg.
Ezzel szemben én naponta 5x-6x eszek nem kis adagokat, -bár próbálok értékes, egészséges kajákat fogyasztani többségben-, mégsem tudok 50 kg fölé menni.
Mert pont ahogy te csinálod, az volna elvileg a helyes. A sokszor kis adagot, ráadásul egészséges kajával, így kell!
Viszont sokaknak úgy reagál a szervezete arra, hogy naponta keveset eszik, hogy "Úristen, kevés lehetőség van enni, argo koplalunk. Nosza, halmozzunk fel annyi tápanyagot, amennyit csak lehet." Mindezt megfejelik azzal, hogy egészségtelen ételt esznek:magas glikémiás indexű szénhidrátokat, telített zsírsavakat, amik alapjában véve sokkal könnyebben vezetnek a zsír felhalmozódásához.
Ahhoz, hogy 50 kg fölé menj pedig, kell egy bizonyos ingert adnod a szervezetednek. Azaz nem elég csak falni, hanem mondjuk edzeni is kell (mondjuk valamilyen anaerob edzésformát) hogy a szervezeted arra ösztönözd, hogy raktározza el a tápanyagokat és fejlesszen egy kis húst a testedre, mivel gondolom nem simán csak "felhizlalni" akarod magadat :)
Hármas:
Köszönöm szépen! :) Edzek, járok kondizni és egy harcművészetet is űzök.
Lány vagyok, igen.
Egyszer kiszámoltam, hogy mennyi tápanyagra van szükségem, azt igyekszem betartani. Jön is a súly, csak lassan. Fél év alatt sikerült 3 kilót felszednem. Azt hiszem, hardgainer vagyok. :)
Köszönöm! :)
Sokat olvasok ebben a témában.
én napi sokszor eszem(egészséges ételeket meg egészségteleneket együtt)11 éves vagyok, mégis 28 kg
ez most hogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!