Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Arcszőrtelenítés nőknél! A...

Arcszőrtelenítés nőknél! A kérdés: milyen módszerrel?

Figyelt kérdés

Hormonproblémák miatt sajnos már-már (gyéren, ugyan) de borostás az állam, amit csak úgy tudok eltüntetni, hogy ne látszódjon, ha minden nap csipesszel kiszedem! Sajnos még így is előfordul, hogy ha reggel kiszedem, már estére szúr és látszik is. Emiatt nagyon gátlásos vagyok. A hormonprobléma okát már diagnosztizálták, így elkezdődött a kezelése. De minthogy a borosta kialakulása is évekig tartott, úgy az is évekbe telik, míg a kialakult szőrtüszők elhalnak. Eddig nem akarok várni. Tudtok valamilyen más módszert a csipeszen kívül, ami esetleg hosszútávú megoldást jelent? Néztem ezeket a lézeres szőrtelenítéséket, de nem tudom, hogy az ilyen erős szőrzetre is alkalmas-e.

Küzd valaki hasonló problémával?

2013. febr. 15. 20:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem értem miért tartana évekig, ki mondta ezt? Nekem is volt ilyen szőrgondom, kaptam valami gyógyszert, 3 hónap alatt helyrejött minden. Addig meg csipeszeltem.

A lézeres bármilyen szőrre jó, de marha drága és nem végleges az sem.

Ha a csipeszeléssel gond van akkor esetleg gyantázd.

2013. febr. 15. 21:05
 2/13 A kérdező kommentje:

10 hónapja tart a kezelés és eddig semmi nem változott. Talán kissé lassabban nő. (Egyébként az orvos mondta). És sajnos gyantázni nem lehet, annyira erős. Csak a csipesz működik.

Megkérdezhetem, milyen gyógyszert kaptál, hogy neked elmulasztotta 3 hónap alatt? Hátha nekem is beválna.

2013. febr. 15. 21:08
 3/13 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló problémám van. Én már öt éve szedek Belarát, de szinte semmi változás nem történt. Elmentem lézerez kezelésre még pár éve és ahhoz ugye le kellett borotválnom az arcom. (nekem szép pajeszom is van és az állam alatt a tokarésznél is szőrös). A kezelés semmit nem használt.... Sokszor leszedtem epilátorral is, de azt csak úgy bírtam, hogy előtte lejegeltem a területet. Ezzel el is lettem volna, de mindig benőttek a szőrszálak és szép piros foltos volt az arcom. Most minden este borotválnom kell. Szerencsére senki semmit nem vesz észre belőle. A családom tud csak erről és őket szoktam kérdezgetni, hogy látszik e, hogy borotválom, de mindig azt, mondják, hogy nagyon szép a bőröm. Amúgy van párom is már 2 éve ő nem tud róla és nem is szúrta még ki. (Félek neki bevallani, de szerintem jobb is így, hogy nem tudja)

Szerintem, ha nincs sok szőr és nem nagyon erősek, akkor megpróbálkozhatsz az epilátorral. Hátha neked nem nő be. Egyébként nekem egy kozmetikus ajánlotta az epilátort.

2013. febr. 15. 21:35
 4/13 A kérdező kommentje:

Kedves második!

Sajnálattal olvasom, hogy neked is ilyen gondjaid vannak. :( Ami azt illeti nekem ritkás a borosta, de annyira erős és mélyen van a gyökere, hogy se gyanta, se epillátor nem szedi ki. Csak a csipesz van, ami miatt meg ugye erősödik a szőrzet. Az utolsó reményem a lézeres szőrtelenítés volt, de egyre többet olvasom, hogy nem hatásos. Güriztem egy csomót suli mellett, hogy ki tudjam fizetni, de így nem fogom megcsináltatni. Inkább tovább járkálok szakorvosokhoz.

Nekem is nagy baj ez a "pasi" dolog. Olyannyira, hogy szégyen-nem szégyen, 22 éves vagyok de még egy fiúhoz sem tudtam emiatt közel kerülni. Nem vagyok egy bányarém szerencsére, sokan próbálkoznak de mindenkit elutasítok mert félek, hogy a sok alapozó alatt észreveszik a fekete pontokat, ha közelebb jönnek. Már azt a pletykát is hallottam magamról, hogy biztos azért utasítok el minden jó pasit, mert a lányokat szeretem. :D Ebből kezd elegem lenni. Magányos vagyok, önbizalomhiányom is van, nem szeretem, ha bárki az arcomon "megcirógat" puszta kedvességből sem. A srác, aki bejön végre felfigyelt rám és udvarol... de én nem bírok a szemébe nézni, mert akkor meglátja az állam. No, ez itt a baj! Emiatt elfecsérlem az életem. Kell valami megoldás, csakhogy 5 éve nem találom!

2013. febr. 15. 21:58
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is sokáig nagyon gátlásos voltam emiatt. Mindig azt figyeltem, hogy vajon ki vette észre a "borostámat". Aztán szép lassan elmúlt ez a feszengés, mert beláttam, hogy tényleg nem látszik. Aztán nekem is elkezdett udvarolni egy srác és mondtam magamba, hogy leszarom, hogy kiszúrja vagy nem én akkor is elmegyek vele randizni, és ha úgy alakul akkor jöhet a többi is. Azóta boldogan megvagyunk egymással. Ja és én is 22 éves voltam akkor. Vegyél magadon bátorságot és engedj az udvarlásnak! Hidd el nem azzal lesz a srác elfoglalva, hogy van e valami az álladon. Főleg, ha van rajta alapozó meg púder. (Mondjuk anélkül én nem mutatkozom... de sokan még azt sem veszik észre, hogy egy tonna alapozó meg púder van a kritikus részeke.)

A megoldást már én is nagyon régóta keresem. Remélem egyszer megleljük. Addig meg marad a borotva meg a csipesz. :)

2013. febr. 15. 22:21
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot! Igyekszem megfogadni! :)

Mindazonáltal nem adom fel! A hajam is nagyon hullik, akkor kezdődött, amikor a szőrösödés is. Kell valami megoldás, de nem egyszerű! Valahogy mindig problémákba ütközöm. :) Ha valami mégis beválna, azt feltétlenül tudatom veletek, kedves sorstársaim!

2013. febr. 15. 22:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is 22 vagyok szöke a hajam sehol semmim nem szörös csak az állam egyszerüen nem tudok mit csinálni mert nem hormon probléma mert a hormonjaimmal minden rendben nem tudom mit csináljak csipeszelem gyantázom de nagyon hamar visszanö.Én sem engedem a páromnak hogy simogassa az arcom nagyon rossz :S a csipesz tényleg erösiti?
2013. febr. 16. 00:44
 8/13 anonim ***** válasza:

Elárulod, hogy milyen hormonproblémával küszködsz?

Hmm, azt még sosem hallottam, hogy a csipeszeléstől erősödik a szőr, állítólag ez csak a nagyon vékony pihék esetében igaz.

Van a villanófényes szőrtelenítés, esetleg az?

2013. febr. 16. 08:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Most jutott eszembe, hogy én még az elektrolízisel szőrtelenítésen gondolkodtam csak nem mertem belevágni. Az viszont tényleg eltünteti a szőrt. A hátránya viszont, hogy meg kell növeszteni kg fél centisre és, ha nem ügyes a kozmetikus akkor heg maradhat a tüsző helyén. (Mondjuk még mindig jobb mint mint a szőr.) És elírtam nem lézeresen voltam, hanem villanófényes szőrtelenítésen.

Amúgy a csipeszelés nekem is erősítette a szőrt.

2013. febr. 16. 10:33
 10/13 A kérdező kommentje:

Pajzsmirigy alul működésem van és hasnyálmirirgy gyulladásom. Elméletileg ezek miatt alakult ki a szőrösödésem, de mivel már évek óta gyógyszerrel szinten vannak tartva az értékeim és nem javult azóta a szőrösödés, hát kötve hiszem, hogy ez a baj!

Igen, a csipeszelés sajnos erősít! A neten utána tudsz olvasni, sok helyen írják.

Villanófényes szőrtelenítés? Neked bevált, kedves utolsó? :) Jól sejtem, hogy nem olyan drága, mint a lézer?

2013. febr. 16. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!