Lányok! Nektek mi a hajápolási, sminkelési rutinotok?
Miket használtok a hajatokra? Milyen hosszú és színű? :)
Mennyire sminkelitek magatokat, és minden nap? :)
Csak kíváncsi vagyok más mennyit "szenved" ezekkel a dolgokkal :DD
Haj:
Rövid, sötétbarna, bubi
Általában csak sampont teszek rá, esteleg balzsamot ha nagyon rakoncátlan.
Ha szükséges, néha veszek Dm-ből vagy Rossmanból hajkúrákat (kedvencem a mézes és a kasmír) vagy keverek otthoni pakolást. Ezt általában hajfestés után szoktam.
Festeni havonta, otthon. Nem drasztikus változás, de szebb a színe tőle. Vágni is én szoktam, a fodrászokban nem bízom, van hozzá speciális ollóm, és csak karbantartás. Ha újítani akarok, akkor azért szakember segítségét kérem (ez általában 1-2 évente esedékes).
Mosás után hajhab, hajlakk, mert a rövid hajat nehezebb megzabolázni.
Arc:
Bőrradír fürdés után
nappalira általában max heti 1-2X sminkelek.
Ez általában tus, pink pirosító. Szempillaspirálra nincs sok szükségem, mert alapból fekete. Egy-két kisebb pattanásom ritkán szokott lenni, ezekre korrektort teszek.
Nagysminket csak alkalmakra, buliba, de akkor aztán ;D
1. sampon, balzsam, ricinusolaj ( külsőleg)
2. vállig ér, aranybarna ( természetes ) de növesztem
3. spirál, néha korrektor, rúsz, szájfény, ha olyan kedvem van visszafogott tusvonal
4. nem minden nap de ha épp kedvem van hozzá akkor igen
( de szőlőzsír mindig van nálam)
én nem nevezném bajlódásnak mert nagyon szeretem ezeket a csajos dolgokat
de ha bajlódás neked akkor ne csináld mert ez a divat
akkor csináld ha szereted és jól érzed magad benne
most lett levágatva a hajam,szőkítéstől tönkrement így barna lettem,tarkóig ér,felül dús viszont hogy tupírozhassam.
Hajamat először wellával mosom meg ami védi a hajszínemet,majd isana professional oil care,majd balea oil repair balzsam.
Nedves hajra balea trend it up hajsimító,majd isana kiöblítést nem igénylő hajpakolás.
Megszárítom,jön rá alverde hajvaja.
Másnap reggel kivasalom,előtte pantene hővédő,majd a végén taft power hajlakk tupírral,és kallos kristály hajolaj.
Ez a haj.
Sminkem az alapozó,szemhéjtus,natúr szemhéjfesték és szempillaspirál,végén púder fixálásra. Ez gyorsan megvan fél óra kb,de figyelek a mértékekre.
Holnap kezdem el a BB krémet tesztelni igazán,meglátom lecserélem e az alapozót rá:)
De így leírva én is meglepődök mennyi kencét kenek a hajamra,de kell is úgy el volt halva szegény.
Simán csak samponnal megmosom a hajam és megszárítom. Nagyon göndör a hajam alapból.
Egy ideig használtam régebben balzsamot is, de már elhagytam, mert túl macerás volt, tovább tartott a reggeli készülődés.. de majd most visszaszokok rá, mert száraz a hajam, veszek valami száraz hajra való balzsamot.
Van mikor vasalom is, bár így télen ritkábban, mert a nedves levegőtől úgyis visszagöndörödik.
Sminkelés nálam abból áll, hogy kevesebb mint 5 perc alatt kihúzom szemceruzával a szemem és szempillaspirált használok. Nem kenek semmi alapozót vagy hasonlót soha az arcomra... van egy-két heg a homlokomon régebbről, ami közelről látszik, de nem takargatom.
Haj:
Vállig érő, göndör, Hennával festett vöröses barna, eredetileg barna. Gliss Kur samponnal mosom, minden harmadik nap. Csak hajmosás előtt fésülködöm, valamint hajmosás közben, nagy fogú fésűvel. Balzsamot minden második mosásnál használok,gyógynövényes készitmény, a neve nem jut eszembe. Szoktam ecetes vizzel is öbliteni, ha nem vagyok lusta, mert attól szép fényes lesz. Hajhabot is használok mosás után a nedves hajamra. Előrehajtott fejjel száritom, hajszáritóval, közben a behabozott tincseket markolászva nyomkodom a fejbőröm irányába. Ha lelapul a fejtetőmön, tupirozni szoktam enyhén és kevés hajlakkal befújom. Vasalni nem szoktam soha. Fodrászhoz nem járok, magamnak intézem, két havonta kb.
Arc:
Világos és száraz a bőröm. Reggel és este alapos arctisztitást végzek. Mindig hideg vizzel mosom. Babaolajos vattapamaccsal törlöm le a szemfestéket este. Balea habzós arctisztitót használok, melyet nedves bőrbe kell dörzsölni, majd lemosni. Ha sietek reggel, akkor hideg viz, majd Nivea arctonik, száraz bőrre való. Ezt követően bekenem Garnier, hidratáló krémmel (piros dobozos). Lefekvés előtt is mindig bekenem.
Hetente egyszer radirozom az arcom, mostanában ilyennel:
,de szoktam kevés olivaolajjal kevert örölt kávét is használni radirként. Ezt követően mézet kenek maszkként a bőrömre, 20-30 percig hagyom rajta. Nagyon szép sima és puha lesz tőle.
Sminkelni csak akkor nem szoktam, ha nem megyek ki az utcára. Pattanásom mindig akad egy-kettő, de ezek sem látványosak szerencsére. A sminkelést a szemöldököm megigazitásával kezdem minden nap. Nagyon hamar nő, igy mindig van nem odaillő szálacska. Nincs kiszedve nagyon, csak formálva. Korrektort nem használok, alapozót viszont igen. Jön egy kis bronzos pirositó. Lennt nem húzom ki teljesen fekete szemceruzával, csak a külső szemzugtól, kb. a szem feléig. ,a szemhéjamon is ugyanigy csak a feléig. Vékony fekete vonalat húzok, cicás szemeket. Halvány rózsaszin szemhéjfesték, kevés bronzbarnával a mélyitő vonalban, de csak szolidan. Ezt követi a fekete szempilla spirál. Rúzst ritkán használok, ajakbalzsamot viszont minden nap. A matt rúzsokat szeretem, azok közül is csakis a natúr szineket. Ha buli van, füstös szemeket festek általában.
Kb mellig érő, színezett hajam van. Head and shoulder samponnal mosom. Mást nem használok rá.
Smink... Hát mikor felkelek és belenézek a tükörbe és sírni tudnék. Akkor fekete szemceruzával körberajzolom a szemem és enyhe fekete füstösre kifestem. Korrektor.
Ritkábban meg max tust szoktam húzni
15L
Haj:Fenékig érő, szőkés barna hajam van, és elég nehéz kezelni. Általában kontyban hordom, és heti két alkalomnál többet nem mosom. Hajsampon általában gyógynövényes, sajnos elég hamar elfogy, mert sokat kell mindig a hajamra tenni. Hajmosás után, hajhab, hogy dúsabb hatás keltsen, de sajnos nem tart sokáig, mert a súlya lehúzza, és folyton újra meg kell csinálnom. Néha hajlakk, egy jó frizurához, az azért ki szokott tartani. De mindenki szereti, és dicséri, hogy milyen szép hosszú, én csak azt utálom benne, hogy a belőtt frizura nem tart sokáig, és 10 perc múlva összevissza áll.
Smink:Mindennap szemceruza, szempillaspirál. Alapozót nem szoktam használni, mert szép az arcbőröm, nem kell mit eltakarni. Néha rúzs enyhén, és rá szőlőrúzs, hogy tartósabb legyen. Ha alkalom van, akkor természetesen jobban kisminkelem magam, de nem szoktam sokat foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!