Szemüveg vagy kontaklencse? (többilent)
Van szemüvegem, mivel rosszul látok, csak nem nagyon illik:
[link] ilyen, csak sötétbarna.
szeretnék kontaklencsét, de nem tudom, jó ötlet-e. állítólag nagyon könnyen kieshetnek, és eleinte kellemetlen a szemnek.. Valakinek van kontaklencséje? Mit gondol? Megéri?...
köszi előre is.:))
13/L
Nekem fél évre 20 ezer, és szerintem nagyon megéri. Kényelmesebb is, nincs vele sok macera, tesi órán vagy uszodában nem kell levenni, így látok is.
Nekem amíg nem használtam kontaktlencsét évente romlott fél dioptriát a szemem, úgyhogy mindig cserélni kellett a szemüveget, ami azért nem olcsó. Most már 4 éve nem romlott.
Kiesni nem tud, és szerintem nem kellemetlen a szemnek, és meg se érzem. Eleinte kicsit fura volt, de az kb 2 hétig tartott. A berakást-kiszedést gyakorolni kell, most már tényleg napi 3 percet vesz el az életemből.
Jó, bizonyos optikusok gyerekeknek is adnak, de nagy felelőtlenség.
Szakvélemény:
"A serdülőkor környékén vagy ennél korábban a szem szaruhártyája ugyanis még nem minden esetben alakult ki, a rendszeres vagy gyakori lencseviselés átalakíthatja annak formáját."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!