Van olyan színező kontaklencse amelyik nincsen időhöz kötve (lent)?
láttam oylan kontaklencséket hoyg 3hónap,1hónap,1hét
de vaan olyan ami addig maradhat a szemeden ameddig csak akarod ?
Egy idő után mindenképp ki kell dobni a lencsét.
A leghosszabb ideig kitartó lencsék szerintem az 1 évesek, azaz 1 év alatt minden nap hordhatod, éjjelre kiveszed.
A kivétel nélküli egyhuzamban hordható lencsék talán maximum 1haviak lehetnek, ennél tovább már nem nagyon tolerálja a szem hogy van rajta valami ami koszolódik, sérül, felszív magába ezt-azt.
Színezőből valószínűleg gyárthatnak mindkét fajtából, csak itt nem feltétlenül lehet kapni. Az egy évesek általában a bonyolultabb felépítésű lencsék, olyanból még én nem láttam színeset, a legtöbb színes lencse 1-3 havi, nappali lencse.
Teljes átszínezőt nem is lehet mindig hordani, mert zavar a látásban. Ennek csak a közepén van egy kis lyuk, hogy kiláss.
Az enyhén színezettek azok ahol a lencse közepe nincs színezve, csak a széle felé ad egy erősebb, szebb színt a már alapból lencsével azonos színű szemnek.
Hogy érted, hogy addig maradhat a szemen amíg akarod? Éjjel ne kelljen kivenni, minél később kelljen újat venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!