Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi az értelme a divatnak?

Thurston kérdése:

Mi az értelme a divatnak?

Figyelt kérdés
Ez nem kötekedés, vagy ilyesmi, csak tényleg nem értem.
2009. júl. 11. 17:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

A sok agyatlan bárány megy a divat után, a tervezők meg meggazdagodnak a bárányok ostobaságából. És a bárányok vásárolják tovább a "trendi" (hányingerem van ettől a szótól) cuccokat, mert ha nem váltod hetente a ruhatárad meg nem a legújabb divat szerint öltözöl, akkor egy csicska vagy...

A tervezők éltetik a bárányokat a bárányok meg éltetik a tervezőket, aki meg nem tartozik e két csoportba az a többiek szerint csicska...

Ez a divat.

2009. júl. 11. 18:13
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Azért, hogy magára húzhasson valaki egy általánosan elfogadott sablont, ezzel tagja lesz a Divatos Emberek Közösségének.... Nem kell gondolkodnia, hogy valójában mi áll jól neki, nem nézik ki mások, amiért nem "trendi cuccokban" jár (én is utálom ezt a szót), nincs saját ízlés, nincs egyéniség.... :))

Nincs bátorság nem divatos ruhákban járni, mert úgy érzi az illető, csak akkor fogadják el a haverjai, ha az aktuális divatlap szerint öltözködik.

2009. júl. 11. 18:25
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Igaza van az első válaszolónak. Hozzátenném, hogy szerintem ez is egyfajta neurózis, ami ha szegényebb polgárként érint, komolyan megviselhet.Találkoztam már ilyennel.
2009. júl. 11. 18:34
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
A második válaszolónak is igaza van.
2009. júl. 11. 18:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Eddig jó válaszok érkeztek, de most egy olyan ember véleményére is kíváncsi volnék, aki követi a divatot, vagy pozitív dolognak tartja.
2009. aug. 7. 15:42
 6/12 anonim ***** válasza:
80%

A divatot én leginkább olyasmihez hasonlítanám mint mikor a vezérállat nyakában (ércsd "celeb") megszólal a kolomp és a többi követi Angelina Jolie olyan pulcsit hord akkor nekem is kell! :D

Valakinek olyan szegény az élete (lásd első gimis évek) hogy az életét a holnap divatjának találgatásával és mások szekálásával, alázgatásával tölti...a haját festegeti, persze szőkére ha épp az a divat még akkoris ha a szolitól (ami szintén divat) már félig afrikainak látszik, el tudtok képzelni egy szőke négert? Pedíg a mai divat azt hzza létre xD

Aztán vannak a gazdag emberek akik nem tudják mire költeni a pénzt ezér megveszik havonta a legújabb divatot....

Személy szerinte én szeretek Angol használtruhába menni (nem tudom miért hívják így, én sok ruhámról még azt is tudom hány font volt Angliában mert rajta volt a bolti cimke) mert ott minden darabból vcsak egy van, utálom azt hol 1 pólóból 10 méretben méretenként 5 ki van rakva, mintha minden embernek ugyanaz tetszene és ugyanaz állna jól...ez számomra olyan mintha robotokat gyártanának :D

és a különlegesebb ruhákat szeretem amik szépek és tulajdonképpen olyanok stílusban hogy sose mennek ki a divatból, ugyanakkor sose voltak divatosak....

Magyarul nem mondja azt senki hogy 5 éve nekem is volt egy ilyenem meg az unokatestvéremnek is...illetve azt sem hogy ez a holnap divatja :)

Na de visszatérve a divat, az üresfejű embereknek való...most is hallotam ahogy beszélt az egyik ilyen "divatbolond alázzd szét a gyengébbet" osztálytársam, hogy jövőre a kétnyelvű cipők lesznek divatosak és neki már most van és mutatta a lábát...hát azt éretem mintha az agyam grafitrajz lenne, és radírral estek volna neki...és hülyültem el attól amit ő mondott....

Egyébként ezt a kérdést már én is fel akartam tenni, érdekel az emberek véleménye ilyen téren....

2009. aug. 7. 16:07
 7/12 anonim ***** válasza:
46%
A divat is egy hobbi.A gazdag emberek hobbija.Mert az olcsó ruha olcsónak hat és az olcsó kinézet nem túl divatos.Az lenne a legjobb ha a divat kimenne a divatból.Akkor senki se tudná hogy mi a menő.Trapéz vagy csőszárú nadrág,virágminták vagy egyszerű pasztellszínek?Az a lenne az igazi kavalkád...
2009. aug. 7. 17:57
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan...sose fog kimenni a divat a divatból....mert ha mégse lennének divatdiktátorok akkor nönnének a divatbolong kiscsajcsapatok vezetőis és kitalálnák hogy mit hordjanak ami persze mindegyikőüknek tetszik mert ami tetszik a vezérnek az a többinek is....

Amúgy a divatot akár egyenruhának is nevezhetnénk! Az emberiség egyenruhája a farmer! Ezért nem hordok xD De tényleg mit kell úgy belebolondulni a farmerbe? Mintha az lenne a legkiválóbb öltözet...pedíg nem elegáns és nem is kényelmes mert olyan mintha valami origamit vennénk magunkra mert meres az anyaga....persze aki megszokta...

2009. aug. 7. 20:34
 9/12 A kérdező kommentje:
Szerintem az, aki direkt elkerüli a divatot, ugyanakkora gyökér, mint aki mindenáron követi.
2009. aug. 7. 21:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én pl olyan ruhákat veszek amik egyediek de ugyanakkor tartósak így 1-2év múlva is jól mutatnak majd az utcákon. Van 1 cipőm 4 éves és többen megkérdezték már h hol tudna iet szerezni mondtam h nem gyártják már de nekem még bírja igaz télen és nyáron nem hordom.

Magam alakítom a külsőm lehetőleg úgy ahogy még kevesen jöttek rá. :) És így el tudom kerülni a sablon szöveget h. "te is elkezdted ezt a majmolást"

18/F

2009. aug. 8. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!