Mi az értelme a divatnak?
A sok agyatlan bárány megy a divat után, a tervezők meg meggazdagodnak a bárányok ostobaságából. És a bárányok vásárolják tovább a "trendi" (hányingerem van ettől a szótól) cuccokat, mert ha nem váltod hetente a ruhatárad meg nem a legújabb divat szerint öltözöl, akkor egy csicska vagy...
A tervezők éltetik a bárányokat a bárányok meg éltetik a tervezőket, aki meg nem tartozik e két csoportba az a többiek szerint csicska...
Ez a divat.
Azért, hogy magára húzhasson valaki egy általánosan elfogadott sablont, ezzel tagja lesz a Divatos Emberek Közösségének.... Nem kell gondolkodnia, hogy valójában mi áll jól neki, nem nézik ki mások, amiért nem "trendi cuccokban" jár (én is utálom ezt a szót), nincs saját ízlés, nincs egyéniség.... :))
Nincs bátorság nem divatos ruhákban járni, mert úgy érzi az illető, csak akkor fogadják el a haverjai, ha az aktuális divatlap szerint öltözködik.
A divatot én leginkább olyasmihez hasonlítanám mint mikor a vezérállat nyakában (ércsd "celeb") megszólal a kolomp és a többi követi Angelina Jolie olyan pulcsit hord akkor nekem is kell! :D
Valakinek olyan szegény az élete (lásd első gimis évek) hogy az életét a holnap divatjának találgatásával és mások szekálásával, alázgatásával tölti...a haját festegeti, persze szőkére ha épp az a divat még akkoris ha a szolitól (ami szintén divat) már félig afrikainak látszik, el tudtok képzelni egy szőke négert? Pedíg a mai divat azt hzza létre xD
Aztán vannak a gazdag emberek akik nem tudják mire költeni a pénzt ezér megveszik havonta a legújabb divatot....
Személy szerinte én szeretek Angol használtruhába menni (nem tudom miért hívják így, én sok ruhámról még azt is tudom hány font volt Angliában mert rajta volt a bolti cimke) mert ott minden darabból vcsak egy van, utálom azt hol 1 pólóból 10 méretben méretenként 5 ki van rakva, mintha minden embernek ugyanaz tetszene és ugyanaz állna jól...ez számomra olyan mintha robotokat gyártanának :D
és a különlegesebb ruhákat szeretem amik szépek és tulajdonképpen olyanok stílusban hogy sose mennek ki a divatból, ugyanakkor sose voltak divatosak....
Magyarul nem mondja azt senki hogy 5 éve nekem is volt egy ilyenem meg az unokatestvéremnek is...illetve azt sem hogy ez a holnap divatja :)
Na de visszatérve a divat, az üresfejű embereknek való...most is hallotam ahogy beszélt az egyik ilyen "divatbolond alázzd szét a gyengébbet" osztálytársam, hogy jövőre a kétnyelvű cipők lesznek divatosak és neki már most van és mutatta a lábát...hát azt éretem mintha az agyam grafitrajz lenne, és radírral estek volna neki...és hülyültem el attól amit ő mondott....
Egyébként ezt a kérdést már én is fel akartam tenni, érdekel az emberek véleménye ilyen téren....
Ugyan...sose fog kimenni a divat a divatból....mert ha mégse lennének divatdiktátorok akkor nönnének a divatbolong kiscsajcsapatok vezetőis és kitalálnák hogy mit hordjanak ami persze mindegyikőüknek tetszik mert ami tetszik a vezérnek az a többinek is....
Amúgy a divatot akár egyenruhának is nevezhetnénk! Az emberiség egyenruhája a farmer! Ezért nem hordok xD De tényleg mit kell úgy belebolondulni a farmerbe? Mintha az lenne a legkiválóbb öltözet...pedíg nem elegáns és nem is kényelmes mert olyan mintha valami origamit vennénk magunkra mert meres az anyaga....persze aki megszokta...
Én pl olyan ruhákat veszek amik egyediek de ugyanakkor tartósak így 1-2év múlva is jól mutatnak majd az utcákon. Van 1 cipőm 4 éves és többen megkérdezték már h hol tudna iet szerezni mondtam h nem gyártják már de nekem még bírja igaz télen és nyáron nem hordom.
Magam alakítom a külsőm lehetőleg úgy ahogy még kevesen jöttek rá. :) És így el tudom kerülni a sablon szöveget h. "te is elkezdted ezt a majmolást"
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!