Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért képmutatóak az emberek?

Miért képmutatóak az emberek?

Figyelt kérdés

Most kifejezetten az öltözködés és a külső szempontjából érdekel.

Kedvenc kérdésem amit néha az emberek feltesznek "Szerinted jól nézek ki?". Erre a legtöbb esetben az a válasz érkezik, hogy "Igen, persze". Még akkor is ha ez messze áll a valóságtól. Ha meg valaki megmondja, hogy "hát nem nézel ki jól" akkor meg ő a főparaszt. Én speciel mindig megmondom a véleményem. Nem asszisztálok ahhoz, hogy igénytelen/ízléstelen/ronda embereknek növeljem az önbizalmát és egy hozzájáruljak ahhoz, hogy egy ferde önképp alakuljon ki bennük.

Most hétvégén is volt egy ilyen esett. Egy lakodalomban voltunk, ahol kint cigizés közben szóba elegyedtem egy növel. Aztán megkérdezte, hogy jól nézz-e ki. Én meg mondtam, hogy nem. Mert enyhén szólva is zsíros a haja. A 120 kilójához teljesen előnytelen a ruha ami rajta van és nem ártott volna a fehér sport cipő helyett is egy másfajta cipőt választani. Emellett a smink enyhén szólva is erősre sikeredett. Persze aztán én voltam a főparaszt azért mert megmertem mondani az igazat.

Mire jó ez? Attól mert valaki azt mondja, hogy jól néz ki csak azért mert nehogy véletlen megbántsa még nem fog jól kinézni. Miért akkora parasztság megmondani az igazságot. Ha mindenki megmondaná talán felfogná, hogy hogy is nézz ki valójában és talán tudna változtatni pozitív irányba.

2012. ápr. 16. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem foglalkoztat, hogy ha valakinek nem tetszik az őszinte véleményem. Ő döntése, hogy elhiszi és tesz valamit, hogy jobban nézzen ki, vagy lexarja amit mondok. Nem érek rá ezen rágódni, úgy is sajnos sok ilyen ember van.
2012. ápr. 16. 17:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen igazad van. Csak hát attól is függ, hogy mennyire magas nálad a mérce. Van akire jogosan mondod, hogy nem néz ki jól, és hogy javíthatna magán, de van aki tényleg kihozta magából a maximumot, és ezzel teljesen elveszed az önbizalmát. Mondjuk erre meg szintén jogos, hogy akkor egyáltalán minek kérdezi meg... Egyébként ha egy átlagos nőt is lerondázol, akkor persze, hogy paraszt vagy, mert nagyképűnek fognak nézni, aki azt hiszi mindenkinél jobb, és bárkire bármit mondhat. Olykor visszafoghatod magad, szépíthetsz a dolgokon, nem kell hazudni, csak hát mégis...
2012. ápr. 16. 17:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Van akinek nincs önkritikája. Van egy rokonom, 25 éves lány, 120 kg, haja olyan mint a p.naszőr, de önmaga szerint ő a legszebb és mindenkit kritizál a környezetében, modelleket is. Először tükörbe kéne néznie, de úgy látszik rossz a szeme. :-) Ilyenek az emberek sajnos.
2012. ápr. 19. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!