Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Minek tanulnál a szépségiparon...

Minek tanulnál a szépségiparon belül?

Figyelt kérdés
Fodrász, kozmetikus, műkörmös?

2012. ápr. 8. 17:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Szeretnék olyan munkát találni, ahol én oszthatom be a munkaidőmet -és ezek leginkább a szépségiparon belül vannak. Egyelőre még nem tudom mit tanuljak :)

2012. ápr. 9. 13:44
 12/15 anonim válasza:
kozmetikus vagyok ,imadom a szakmam miutan kulfoldre koltoztem azt tapasztaltam hogy egy fodrasz sokal hamarabb epiti fel a vendegkoret,es magasabb eletszinvonalhoz kepest is elsosorban a hajukra koltenek a holgyek urak egyarant...szoval az en velemenyem ,.. a fodraszattal kezd es melle tanulhatod barmelyik szepseg szakma egyiket meg
2012. ápr. 13. 05:05
 13/15 anonim válasza:
Kozmetikus voltam,de nem éltem meg,most eladó vagyok,de a körmös szakmán gondolkodom mostanában hogy elvégzem,mert tetszik,és azt vettem észre hogy többségüknek megy a szekér...
2012. szept. 1. 17:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező: ha vállalkozóként dolgozol bármilyen szakmában, te osztod be az idődet magadnak. De számolj azzal, hogy lesz kb. 100E Ft fix havi kiadásod minden hónapban.

Utolsó: körmösként az tud jól megélni, aki megfelelő vendégkört tud kialakítani. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Ismerek sok körmöst, aki csak másodállásként tud dolgozni, mert kevesen járnak hozzá. Viszont olyan is van - nem kevés - aki reggeltől estig be van táblázva. Attól is függ, hogy város, vidék vagy főváros, mennyi körmös van a környéken, és mekkora a kereslet rá az adott környéken. De gondolom ezt kozmetikusként mind tudod.

2012. szept. 1. 18:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám szakmunkásban végzett fodrászként, de azóta elvégzett egy kozmetikus és egy műkörmös OKJ-t is, valamint sminkes tanfolyamon is volt. Főként fodrászként dolgozott egész életében, nagyon jó vendégköre alakult ki, jól keresett. Most 40 éves, 2 éve nyitott egy szépségszalont, ahol fodrász, kozmetikus, pedikűr-manikűrös-műkörmös valamint szolárium gépek vannak. Két kozmetikust alkalmaz, egy körmöst, és két fodrászt magán kívül, mert ő is bejár dolgozni, valamint van egy recepciós. Sokszor előfordul, hogy a kozmetikus helyett őt kérik meg pl. esküvői sminkek készítésére, mert ő szebben megcsinálja, mivel nem sima kozmetikus, hanem sminkes is. Körmözik is a mai napig. Van olyan nap, hogy be sem megy az üzletbe fodrászként, hanem házhoz megy, vagy hozzánk jönnek műkörmöt építtetni, vagy sima gél-lakkra. Szóval ő multifunkciós szerencsére, nekem sosem volt gondom a hajamra, bőrömre, körmömre, mondhatni hetente járok fodrászhoz, az arcomat havonta kezeli (bár szerencsére nem olyan problémás), és a körmeim is mindig rendben vannak, mindez teljesen ingyen. :)
2012. szept. 1. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!