Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi volt a titok amitől sarkig...

Mi volt a titok amitől sarkig érő haja volt mindekinek?

Figyelt kérdés
Régebben mindenkinek sarkig vagy térdig de legalább fenékig érő haja volt. Mi volt a titok amitől addig meg tudták növeszteni? Nekem allig nő...pedig elhiheti mindeki nagyon szeretnék már fenékig érő hajat.
2009. jún. 1. 11:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem volt mindenkinek olyan hosszú, ha csak történelmi filmek alapján gondolod, másrészt szerintem sosem vágak belőle mindenféle frizurákat, csak a végéből pár centit és kész...ha vágták egyátalán...

Bár attól függ, mit értesz régebb alatt, mert pl a barokk korban mikor mindenki olyan hülye parókákat hordott, akkor az alatt elég hamar kihullott a hajuk, mert abban is aludtak...

2009. jún. 1. 11:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát sok minden oka lehet : pl. vasalod a hajad? Meg persze szerintem ez genetikától is függhet.... nekem gyerekkoromben deréknál hosszabb hajam volt, utána levágták válligérőre, és onnantól kezdve soha többé nem nőtt meg olyan hosszura, mint volt .. :(
2009. jún. 1. 11:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában csak a végét vágták le,nem mosták csak hetente,és szappanon meg öblitőként csek ecetet használtak,így nem mérgezték a fejbőrüket hajukat mindenfél festéssel,kenceficével.Azonkívül reggelente kefével fésülték ki a hajat.
2009. jún. 1. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Régen nem vasalták, festették, meg nem kentek rá mindenféle sz*rt ami elméletileg jót tesz a hajnak, de a gyakorlat meg egész más. Természetes szereket használtak, nem vágattak mindenféle frizurát a divatnak megfelelően. Volt ideje megnőni ha úgy akarták.
2009. jún. 1. 13:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez a rengeteg "jótékony kezelgetés" csak árt a hajnak. Anyukám mesélte, hogy 50 éve kislánykorukban ők télen jóformán nem is mostak hajat, mert megfáztak volna és mégse volt zsíros a hajuk és nem is töredezett, roncsolódott a sok szárítástól fésüléstől. Bár ma már elég nehezen tudnánk beilleszkedni a társadalomba, ha hónapokig nem mosnánk hajat... :D
2009. jún. 1. 15:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Igaz az is amit az előttem szólók írtak, de azért tényleg sok függ a haj típusától is. Van akinek (pl nekem is) olyan vékonyszálú, sérülékeny, törékeny a haja hogy egy bizonyos hossz után egyszerűen elgyengül és letöredezik a vége, hiába vágatja rendszeresen és úgy tűnik mintha nem is nőne. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, gondolom régen is volt akinek nem volt annyira hosszú haja.
2009. jún. 1. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem genetikától is függ, hogy kinek milyen hosszúra nő meg, és persze az ápolástól is. Nekem fenék alá érő, hullámos barna hajam van. Kb. fél éve kezdtem el úgy rendesen foglalkozni vele. Azóta gyorsabban nő, és sokkal egészségesebb. Én is természetes szőrből készült hajkefét használok. Van egy oldal, ahol egy csomó dolgot olvashatsz a hajról (angolul).

www.rapunzelsdelight.com

2009. jún. 2. 09:33
 8/10 A kérdező kommentje:
jáá én is ezen az odlaon irigyeltem meg azokat a hajakat nekem most u kb lapockámig ér de nagyon szeretném ha fenékig érő lenne de nem tudom mivel fokozhatnám a növekedést
2009. jún. 2. 15:38
 9/10 A kérdező kommentje:
és amugy az az odlal mirő szól mert én csak a képeket szedtem le:(
2009. jún. 2. 15:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Én is onnan szoktam irigykedni. :)

Mindenféle régi cikkek vannak, meg ilyenek. Nagyon én sem merültem bele, csak a képekbe. :D

Meg innen szoktam irigykedni még (ha érdekel):

www.amazing-hair.de

[link]

[link]

Ha tudsz még valami jót, írd meg! :-)

2009. jún. 9. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!