Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A fogszabályzót, hogy rakják fel?

A fogszabályzót, hogy rakják fel?

Figyelt kérdés
Sziasztok :) Nekem nem biztos hogy kell fogszabályzó,de lehet :$ Eltudnátok mondani,hogy milyen?? Hogyan rakják fel? Milyen a fogívtágító? Mik azok a színes gyűrűcskék rajta? Mi a menete a feltételnek? Nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat :D
2011. dec. 12. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát én kb csak annyit tudok mondani, hogy egyáltalán nem fájdalmas. :D

Nekem rég volt szóval nem nagyon emlékszem már, csak hogy a kis darabokat, fogalmam sincs mi a neve :D egyesével felragasztják, aztán belefűzik a drótot, az a színes gyűrűcske nem mindenkinek van, csak ha akarsz tesznek rá, hogy szebbé tegyék. Már akinek szép.. :D szerintem gyerekes.. :D

2011. dec. 12. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:

nekem nemrég rakták fel, 20 perc alatt megvolt

először megtisztítják a fogad hogy jól tapadjon, utána felragasztják ezeket a tartó izéket külön-külön, beletesznek egy drótot, majd egy gumival(választhatsz színeset is) rögzítik a drótot :) de van olyan fogszabályzó is ami a szájpadlásodra kerül, azt nem tudom milyen :)

2011. dec. 12. 19:09
 3/4 anonim ***** válasza:

A gumigyűrű színét te választhatod ki, minden ellenőrzéskor leveszik őket és másikat tesznek fel (mert csak így tudják a drótot levenni és állítani). Nekem mutattak egy csomó féle színt (fehér, fekete, zölt, rózsaszín, kék, piros, lila, sárga...) és abból választhattam, hogy milyet kérek. Én mindig rózsaszínt kértem, de egyébként abból is volt kb 3 féle árnyalat, szóval volt választék...

Amikor felteszik a fogszabályzót, akkor a fogaid ugyebár még összevissza állnak, tehát akkor sehogy se mutat szépen rajta a fogszabályzó. De amikor kezd alakulni a fogsorod, akkor már egész jól mutat rajta. Amikor már kialakult a végleges íve a fogsorodnak, akkor sem veszik majd le egyből róla, várnak még pár hónapot, hogy becsontosodjon, de akkor már szabályos a fogsorod, és akkor már jól mutat rajta a színes gumigyűrű! ;)

2011. dec. 12. 21:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Az elején általában benyomnak pár fog közé egy kis tágító gyűrűt, na az egy halál tud lenni. A felrakás nem fáj és az előttem szóló szépen leírta egy átlagos vizsgálat menetét. Ha ívet cserélnek vagy húznak, van hogy aznap kellemetlen, van, hogy egy hétig nagyon fáj. Változó. Attól is függ, hogy hogy állnak a fogaid. Meg például én 2 év után se tudok normálisan enni, barátnőmnek meg semmi baja (gondolok itt a harapásra és ételmaradékokra).
2011. dec. 13. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!