A fogszabályzót, hogy rakják fel?
Hát én kb csak annyit tudok mondani, hogy egyáltalán nem fájdalmas. :D
Nekem rég volt szóval nem nagyon emlékszem már, csak hogy a kis darabokat, fogalmam sincs mi a neve :D egyesével felragasztják, aztán belefűzik a drótot, az a színes gyűrűcske nem mindenkinek van, csak ha akarsz tesznek rá, hogy szebbé tegyék. Már akinek szép.. :D szerintem gyerekes.. :D
nekem nemrég rakták fel, 20 perc alatt megvolt
először megtisztítják a fogad hogy jól tapadjon, utána felragasztják ezeket a tartó izéket külön-külön, beletesznek egy drótot, majd egy gumival(választhatsz színeset is) rögzítik a drótot :) de van olyan fogszabályzó is ami a szájpadlásodra kerül, azt nem tudom milyen :)
A gumigyűrű színét te választhatod ki, minden ellenőrzéskor leveszik őket és másikat tesznek fel (mert csak így tudják a drótot levenni és állítani). Nekem mutattak egy csomó féle színt (fehér, fekete, zölt, rózsaszín, kék, piros, lila, sárga...) és abból választhattam, hogy milyet kérek. Én mindig rózsaszínt kértem, de egyébként abból is volt kb 3 féle árnyalat, szóval volt választék...
Amikor felteszik a fogszabályzót, akkor a fogaid ugyebár még összevissza állnak, tehát akkor sehogy se mutat szépen rajta a fogszabályzó. De amikor kezd alakulni a fogsorod, akkor már egész jól mutat rajta. Amikor már kialakult a végleges íve a fogsorodnak, akkor sem veszik majd le egyből róla, várnak még pár hónapot, hogy becsontosodjon, de akkor már szabályos a fogsorod, és akkor már jól mutat rajta a színes gumigyűrű! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!