Hogyan rakják fel a rögzített fogszabályzót? Fájdalmas?
Lécci soroljátok fel nekem, (pl. akinek már volt fogszabályzója), hogyan rakják fel a rögzített fogszabit és am. fáj?
Azt már tudom, hogy tulajdonképpen ragasztják. De mik a folyamatai? Mennyi idő?
Szóval mintát vesznek a fogadról ilyen gyurmaszerűséggel, aztán kicsit megtisztitják (nem fáj) és nyomnak pici ragasztót a brekettekre (ezek a kis pöckök amik a fogadidon lesznek) és rányomják (kellemetlen) ezt mindegyiken megcsinálják és ráraknak egy fém ivet, ez már nem fáj! Csak nagyon fog fesziteni!!!
Előfordul hogy 1-2 brekett lepattan, akkor vissza kell menni, visszarakják!!!
Nekem 2 évig volt felül.alul:)
Hisztiztem miatta, de NEM vészes!!! Simán megszokod majd!
Szépek lettek a fogaim, büszke vagyok a mosolyomra!!:) MEGÉRTE!
17/l
21:05 ös vagyok
Hát kb 1óra maximum a dolog, de ez sokmindentől függhet:)
Első válaszoló:
Huhh, köszi, most h tudom már megnyugodtam...
Nekem nem rögzített volt, csak éjjel kellett hordani.
Ebbe a rögzítettbe evésnél nem ragad bele a kaja?
Szia!
25 éves vagyok, nekem fél éve van rögzített fogszabályzóm. A ragasztás fél óra alatt megvan. Letisztítják a fogak felszínét, és minden brackettet egyenként ragasztanak fel, fényre kötő ragasztóval. Aztán belefűzik az ívet. Nagyjából ennyi:)
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Hát nekem most van folyamatban az állandó fogszabályzóm felszerelése. Irigyellek titeket, válaszolók, hogy ilyen hamar túlestetek a felrakásán. Már többször voltam a fogorvosnál, kellett röntgent is készíttetni, aztán utána jött a mintavétel, amit előttem már említettek, és tegnap rakták fel a gyűrűket, és az átívelőt felülre. A többiről még nem tudok nyilatkozni, a fogszabályzóm ( ha ilyen tempóban haladnak) örülök, ha szeptemberre felkerül. De a gyűrűk nekem nagyon fájnak. Enni még nem nagyon tudok, csak olyat, ami folyékony. Remélem segítettem. :)
15/L
Köszi a válaszaitokat!
Am. olyat is hallottam, hogy mivel ragasztják a készüléket, ezért fél óráig kell nyitott szájjal ott ülni, h megszáradjon az a ragasztóanyag... Ez igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!