Kövér embernek miért áll jogában bántani azt aki vékony?
Elgondolkodtam azon, hogy miért van az, hogy a kövér ismerőseim engem állandóan girhesnek, girgánynak csúfolnak, és ha szóvá teszem, hogy miért, akkor a szemembe vágják, hogy fáj az igazság... bezzeg ha én meg azt mondom nekik, hogy basszus ti meg dagadt disznók vagytok, akkor még én vagyok a pofátlan, mert jajj elég baj nekik, hogy ők kövérek.
Én nem sértődhetek meg ha a vékonyságom miatt csúfolnak?
Hm, ez altalanossagban igy van. Nem altalanositok egyebkent, mert egyaltalan nem minden kover emberre igaz ez.
De sokra igen.
En is megfigyeltem, hogy a vekonyabbak a kovereket max gyermekkorban csufoljak, kritizaljak keres nelkul, felnott korban mar nem.
A vekonyakat a koverek pedig inkabb felnott korban. En azt gondolom, hogy a korabban elszenvedett (belekepzelt, vagy valos) serelmeiket probaljak meg igy kompenzalni, vagy elhitetni, hogy jobb egy 95F-es mell egy 90 kilos non, mint egy 75B-80C-s egy 50 kiloson. Merthogy az 50 kilos girhes. Es biztosan anorexias. Es biztosan formatlan. Sorolhatnam estig.
De szerintem ezt maguk sem hiszik el.
Hát voltaképp bizonyos szinten te is ezt csinálod... Merthogy azt mondod, hogy gonosz kövérek, legirhesezek, szegény vékonyak... És ezzel nem a kövéreket védem, ők is ugyan ezt csinálják, hogy gonosz vékonyak, le dagadtoznak, szegény túlsúlyosak...
Az lenne a legjobb ha mindenki befogná a száját és ennyi.
Márt így könnyebb a lelkiismeretüknek. Egyébként ez fordítva is ugyanígy működik.....
Nekem az egyik legjobb barátnőm igen nagydarab, míg én teljesen átlagos alkatú vagyok. Sosem jutott még eszembe úgy nézni rá, h fúj, milyen kövér, vagy akár megemlíteni neki, mert a személyiségét kedvelem, azt, h hasonló a gondolkodásunk, és bizonyos tekintetben az ízlésünk is. és nyilván ez fordítva is így működik. És nem azért van ez így, mert a súlykérdés tabutéma köztünk, ő gyakran mondja, h ha úgy nézne ki, mint én , ő lenne a világ legnagyobb k.vája.
Szóval ha kedvelsz vkit, nem a súlya lesz a meghatározó szempont, aki pedig ezen lovagol, annak vagy nincs jobb dolga, vagy ennyire sekélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!