Hogyan küzdjem le a külsőm miatti kisebbségi érzetemet?
Filozófiai kérdés ez: Mi a szépség?
Korunk legnagyobb lelki betegsége a photoshoppolt lányokból táplálkozik, a média mindenkivel elhiteti, hogy ilyen-olyan csinibabának kell lennünk.
Úgy vagy szép, ahogy Isten megteremtett :)
Aki mást mond, az a hamissághoz vezető utat követi.
A bőrödön biztosan lehet segíteni. Valószínűleg hormonális problémáid vannak, ezért vagy pattanásos. Szedsz fogigátlót? Ha nem, nyugodtan írass fel magadnak, még ha "egyébként" nem is kell.
Másik: ne próbálj ki minden vacakot, amit a drogériákban lehet kapni. Használj gyógyszertári mosakodókrémet, vagy babafürdetőt, meglátod, hogy hamar javulni fog a bőröd.
Illetve: A Rossmann-ban lehet kapni Essence márkájú hab állagú alapozót, kifejezetten pattanásos bőrre. Kb. 1000 Ft, és nagyon jó.
A többi problémádra: azt hiszed, más embereknek tökéletes az orra, meg az arcformája? Nem! Viszont ha azt látják rajtad, hogy téged ez zavar, akkor ez fog lejönni rólad mindenkinek. Ha viszont elégedettséget sugárzol, az is meglátszik!
Különben meg nem mindenkinek a "szépségével" kell kitűnni (istenem, mennyi ocsmány nő van a világon!) - tegyél szert olyan tulajdonságokra, amelyekben viszont te vagy a menő. Olvass sokat, művelődj, tudj olyan dolgokról, amelyekkel te leszel a társaság közepe!
Fel a fejjel!
Nézd meg, vannak olyan színésznők, akik egyébként egyáltalán nem szabályosak, mégis gyönyörűek: Barbra Streisand, Uma Thurman, stb., stb.
"ha véletlenül netán egy férfi közelítene, azonnal elküldöm, ne is próbálkozzon"
- Ismerkednének veled, tehát csak nem vagy csúnya. Egyébként meg mindenkinek más tetszik. Ha valaki odamegy hozzád, annak nyilván tetszel, érdemes lenne egy esélyt adni a dolognak.
Pattanás: ezzel én is sokat küszködtem, minden vackot rákentem egész több ezer forintos spec. krémekig. Míg egyszer mondta a kozmetikus, próbáljam meg a szolit, hátha leszárítja. Először heti 1x 5 perc, majd 2x perc, végül het 2x 10 percre emeltem, így jártam egy fél évig. Csodálatosan eltűntek. Azóta ősszel és tavasszal járok heti 1x10 percre, és nem jönnek vissza.
Mivel a kérdező olcsó megoldást kért, hát mondok egyet!
Lehet hülyén hangzik, de nekem a fogkrém vált be. Sima Colinos vagy Amodent. Fogsz egy fülpiszkálót és a nagyobbakat bekenegeted este. Kell neki egy kis idő míg megszárad. Le fogja szárítani 1-2 hét alatt. És nem drága. Próbáld meg hátha nálad bejön!
23/N
Köszi a tanácsokat, az a baj, hogy nekem nem is kell kiphotoshoppolt szép címlapnőt látnom ahhoz, hogy megállapítsam, nem vagyok szabályos. Hiszitek vagy sem, még tinikoromban sem volt problémám a kinézetemmel, hanem aztán jött pár negatív kritika, és most padlón vagyok. És a legtöbb lányoktól jött, de volt fiúktól is... Egyszer még általánosban egy lány azt mondta az orromra, hogy olyan minrót egy palotapincsié. Akkor nem vettem a szívemre, volt jobb dolgom is. Egyszer viszont, nemrég, egy lányt meghallottam, ahogy beszélgetett egy pasival, hogy: "a Xy nem szép (az én nevemet mondta, tisztán hallottam, tehát nem képzelegtem). Esetleg ha megplasztikázná magát" Odamentem hozzá, és megkérdeztem, hogy mit kellen rajtam megplasztikázni. Erre először rákérdezett, hogy "hallottad az előbbit?", madj azt mondta, hogy az orromat! és a mellemet! kellene megoperálni. Addig a mellemmel nem volt bajom, még ha valóban kicsik is. Aztán egy magas lány letörpézett... 2 pasinak is az volt a kifogása rajtam, hogy alacsony vagyok, és ezt a szemembe mondták.
Engem ezek a megjegyzések vágtak haza kinézet terén, komolyan nem voltam olyan, aki sokat törődne a kinézetével.
Pattanás témában tudok hozzászólni, hogy nekem mi segített. Nekem iszonyú ronda, menthetetlennek tűnő acnés bőröm volt. Kaptam rá erre kifejlesztett gyógyszert (aminek a "mellékhatása" a fog. gátlás), diane35öt. Nem segített, ellenben vagy 15 kilót felszedtem. Ilyen-olyan krémeket kentem rá, volt amelyik egy kisebb vagyon volt, mégsem segített semmi.. 5 kiló alapozóval jártam, de így is undorító volt a fejem.
Elmentem egy bőrgyógyászhoz egy tök más problémával, de az arcom is szóbahozta, és a súlyom, hogy ezzel bizony kezdeni kell valamit (tényleg?!, mintha nem próbálkoztam volna..). Azt mondta, ne kenjek rá mást, csak bármilyen hidratáló krémet, ne nyomkodjam, ne nyúljak hozzá, bármennyire ingerem van. És változtassak az étrendemen gyökeresen, mert valószínűleg tejfehérje érzékeny vagyok, úgyhogy minimális tejterméket egyek. És ha már ennyi megszorítás, csak heti egyszer egyek húst. Alkohol, csoki, zsíros kaják is kilőve. Emellé minden nap 2 darab alma, akárhogy, reszelve, préselve, mindegy. Ennek annyi következménye lett, hogy már egy miteszer sincs a bőrömön (ezt 27 éves koromra sikerült elérni), és végleg vegetáriánus lettem. Tegyél te is egy próbát, hátha neked is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!