A kérdést azért is írtam ki, mert jómagam ebben a formában nem értek egyet vele. Mi az a külső jegy, ami megváltoztathatatlan valakin? Talán az arcberendezés és a csontozat felépítése.
Másrészt bármely ország politikusain végignézünk, nagyon-nagyon kis hányaduk szép. Miközben ez egy népszerűségen alapuló szakma, aki jobban el tudja adni magát, az kerül feljebb.
Az arcberendezés/csontozatot leszámítva minden máson lehet javítani. Sporttal, kozmetikumokkal, nőknél sminkkel, jó fodrásszal, testalkathoz előnyös öltözködéssel.
Kirívóan csúnya embert ha valaha láttam, az mind inkább ápolatlan volt, mint születetten csúnya. Gondolok itt a zsíros hajra, testszagra, rothadó fogakra.
A szép külsőt a csúnya belső is el tudja rondítani, de még hogy. A kívül gyönyörű alma, ami belülről rohad esete.
Ami még nagyon fontos, hogy minden ember, akár szép, akár nem, adjon magára. Az ápoltság alapvető. Ja, meg legyen pozitív kisugárzása.
Hányszor érvelek ezzel a szüleimnek, hogy miért nem szeretnék iskolába menni, miért felesleges tanulnom, miért nem érdekel az egész. Ronda vagyok, megítélnek. Azután már küszködnöm kell, hogy elérjek valamit, és úgyse lesz az igazi. Mindig viszolygással fognak rám tekinteni. Nem vagyok igénytelen, ápolatlan. Egyszerűen ocsmány. Annyira, hogy a koszos, zsíros hajú, rongyokba öltözött hajléktalan vonzóbb, mint én az akármilyen márkás, testalkatomhoz illő, előnyös és csinos ruhákban, igényesen elkészített sminkkel, frissen mosott hajjal, (mű)mosollyal az arcomon. Ennyi az egész.
Ilyen az élet, mit várok. Én személy szerint örülnék, ha a rondákat tényleg védenék a hátrányos megkülönböztetés ellen. Talán lehetne normális életem és munkám a későbbiekbe. Így fiatalon mindenből kimaradok, ami az előnyösebb külsejű kortársaimnak természetes.
"Másrészt bármely ország politikusain végignézünk, nagyon-nagyon kis hányaduk szép. Miközben ez egy népszerűségen alapuló szakma, aki jobban el tudja adni magát, az kerül feljebb. "
Sajnos ez a mai világban nem így van. A híres politikusok, akiket Te látsz, nem a népszerűségük miatt vannak az újságok címlapján, és közel az "üsthöz".
Szerintem a műsorvezetők, néha még az énekesek is jobb példák erre, náluk tényleg számít befutáskor a kinézet is.
De hallottam már ilyent banki ügyintézőkkel, stewardesekkel, és vendéglátósokkal kapcsolatban is. Számított a külső álláshirdetéskor.
Mondjuk a műsorvezetés és egyéb "képernyőképes" szakma azért nem jó példa, mert ott valóban a külső nagyon fontos. Modellnek sem vehetnek fel csúnya embert.
Kis sarkítással ez olyan, mintha egy férfi színész azon duzzogna, hogy nem kapott meg egy szerepet - ahol egy 80 éves öregasszonyt kellett volna alakítania. Bizonyos fokig a képernyőn megjelenő emberek termékek, aminél kiemelten fontos a csomagolás.
De, a színészeknél már más a helyzet - gondolj akár csak a Heti Hetesben ülő színészekre, egyikük se a külsejével futott be. Ha egy filmben szívtiprót kell játszani, akkor meg értelemszerűen kiemelkedően szép színész fogja megkapni a szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!