14:23-nak:
Az emlősöknél a feromonok, a szagok számítanak a párválasztásnál, és nem elsősorban a külső. A legrondább korcs szuka kutyára is rámászik a kan, ha tüzel. A madarak más kategória, ott számít a tollazat.
Egyrészt. Másrészt:
"Az etológusok szerint a tojók a díszes tollazaton keresztül elsősorban a hímek testének szimmetriáját figyelik és ebből „próbálják” megtudni, hogy az adott hím mennyire egészséges (a szimmetriát az ember is nagyon szereti: gondoljunk a híres épületekre, mint például az Országház). Ugyanis betegségek, sérülések, genetikai rendellenességek általában rontják a test szimmetriáját. Bizonyított tény, hogy a „csökkent szimmetriájú” hímek (például egy fél agyarral rendelkező elefánt, rozmár, vagy egy törött agancsú szarvas) kevesebb utódot nemzenek."
15:17-es hozzászólónál a válasz, miért nem egészen helytálló az állat-ember hasonlatod.
De mindegy, részemről vita lezárva.
Persze, ez kicsit elkanyarodásnak tűnhet a kiindulóponthoz képest, de igazából nem az. A szépség-harmónia(szimmetria)-egészség ebben a kontextusban szerintem majdnem egy és ugyanaz.
És, ha nem is minden állatra egyenlő mértékben igaz ez, de nagy általánosságban igen. Ott is előnyben részesítik a jobb képességekkel megáldott egyedeket. Ez alól az ember sem kivétel, legyen az akár a külső.
Kis érdekesség, nem is gondolnánk, hogy az embernél is számít ez!:-)
Tán mégsincs akkora szakadék ember és állat közt, bár, eltávolodtak egymástól.
Hallottam már róla, de itt a külsőről volt most épp szó:)
De örülök, hogy mégsem gondoltad teljesen komolyan, hogy "Az állatokkal meg ne hasonlítsuk már össze az embert, mert nagyon távol áll tőlük."
Én igazából nem szeretek veszekedni!:-)
Hát, az állatok sok tekintetben "jobban működnek", mint mi , mert sajnos, sok olyan tulajdonságaikat, mint pl. a jó hallást, szaglást, nagyszerű reakciókat, stb. elvesztettük az emberré válás folyamán. Igazából az agyunk az, ami egyedülállóan fejlett és ez tett minket a Föld "urává", ami sajnos, nagyon is visszaüt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!