Szerinted jogos, hogy nincs önbizalmam?
Én úgy gondolom,hogy minden szülőnek a maga gyerekét kellene fényezni,dicsérni még akkor is ha erre nincs túl sok oka.
Szerintem egy anyának,apának mindig a saját gyereke kell,hogy a legszebb legyen.
Nálunk ez nem így van.
18 éves vagyok,de az egy kezemen megtudnám számolni,hogy hányszor dicsért meg engem itthon valaki.
Folyton (na jó a folyton egy kicsit túlzás)csak azt hallom,hogy "hogy nézel ki?!".... stb.
Pedig egyszerűen öltözködöm,nőiesen,de nem mutatok meg magamból mindent. A hajam is csak egyszerű,természetes,még sose volt festve és a sminkelés terén is a minimálisra törekszem. Tudom,hogy mi az ami nem illik,nem áll jól nekem és azt nem is erőltetem.
Egy pár éve elég vékonyka és pattis voltam. (Mostanra ez már megváltozott,az arcom sokkal szebb,és a testem is "kikerekedett") . Emiatt apum mindig cikizett (és még ezt enyhén szólva írtam, még most is emlékszem egy pár esetre)
Anyum is folyton azt érezteti velem,hogy én egy szerencsétlen ronda lány vagyok. És ez nem túlzás,sajnos ez van.
Egy pár hét múlva lesz a szalagavatóm és már megvettem a ruhámat. (egyszerű piros hosszú estélyi). Nekem nagyon tetszik,de anyumnak nemigazán ,szerinte az osztálytársnőim különbek lesznek nálam .... Ilyet mondott. Hogy lehet egy szülőnek ilyet mondani?!
Néha teljesen elveszik itthon azt a kis önbizalmamat is.
Úgy érzem én "mindenkinek" tetszem,"mindenki" szépnek lát, csak a saját családom nem.
Sokan megdicsérnek,hogy szép alakom,arcom van,itthon pedig teljesen az ellenkezőjét kapom.
Nagyon rosszul esik.
Mit gondoltok ti erről?
Kérdezhettek is nyugodtan :)
Köszönöm a választ előre is.
16:09!
Aranyos vagy :)
Hát ne tudom,nem valószínű.
Még ha irigykedne is ez egy nagyon gyerekes és rossz módszer lenne,hogy szinte mindenki szép az ő szemében csak a saját lánya nem.
Egy szülőnek a gyereke kell,hogy a legszebb legyen,büszkének kell,hogy legyen rá még akkor is ha nem egy gyönyörűség,szerintem.
Legalábbis ha én anya leszek én ezt biztos nem fogom csinálni,biztos nem fogom éreztetni a gyerekemmel,hogy egy semmirekellő rondaság.
Megpróbálom megfogadni a tanácsodat. :)
Köszi :)
16:18!
Semmi baj,így is nagyon szépen köszönöm. :)
16:18!
Szia.
Eléggé :(
Nagyon rossz,hogy így a sárba tiporja még azt a maradék önbizalmamat is.
Nagyon rosszul esik,főleg a saját anyámtól.
Nem,még nem beszéltem erről velük. De lehet,hogy én is megpróbálom ha még egyszer lesz ilyen. (Ez a szalagavatós sztori ma volt,ezért is írtam már ide,mert már nem bírtam tovább).
Csak az a baj,hogy én olyan vagyok,hogy nálam nagyon hamar eltörik a mécses.
Ha én ezt őszintén elkezdeném mondani anyumnak, annak sírás lenne a vége.
Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsodat! :)
Kedves vagy :)
Mért ne érdekelne?! :) Nyugodtan írd le ha van rá időd és energiád :)
Viszont én nem tudom,hogy tudok-e már rá válaszolni,mert lassan már mennem kellene.
De írd le nyugodtan,engem érdekel és majd holnap vagy még az este reagálok rá :)
Nekem sántít ez az egész történet. Az ok hogy egy szülőnek nem kéne ilyeneket mondania, de te nem tettél azért valamit, hogy ilyeneket mondott neked anyukád, vagy inkább túlértékeled és mindig csak a negatív kritikát hallod meg a pozitívat nem? Azért kérdem mert tini koromban engem is nagyon bántott, amikor valaki csinos vékonynak nevezett anyu meg kijavította, hogy nem vékony ő, teltkarcsú(fancsali képpel). Meg hogy nincs is hajam ne növesszem meg, mert szörnyű stb. Akkor ezeket én is zokon vettem, ma már csak nevetek rajta. Anyu meg bálványoz, hogy milyen szép nő lettem. És tényleg sokkal szebb lettem, mint voltam.
25N
19:16!
Akár hiszed akár nem,én tőle még dicséretet nem nagyon hallottam. Vagyis nem sokszor. Néha előfordul,de nem nagyon. A külsőmre meg szinte soha.
Az ő szájából én még azt nem hallottam,hogy "Ez igen,kislányom,szépen kicsípted magad" Vagy,hogy "Jól áll rajtad ez a ruha"
Emlékszem egyszer bálba készültem,nem tudtam,hogy hogy csináljam meg a hajam,tanácsot nem adott,nem segített az elkészítésében,a végén pedig csak olyasmit mondott,hogy "jól elintézted megint magad" ---pedig nem volt sok smink rajtam és a hajam is csak hullámos volt. Akkor is csak kritizált és emlékszem,hogy könnyes szemmel mentem el itthonról annyira rosszul estek a szavai.
És én ezért tényleg nem tettem semmit,hogy így bánik velem. Pedig rá is lehetne mondani dolgokat, (hiszen öltözködhetne fiatalosabban,el is van hízva...)de én nem teszem soha mert az anyám és nem akarom megbántani.
Csak tudod már én is majdnem nő vagyok. Kinézek annyinak amennyi vagyok,sőt.... Nem vagyok már kis tini lány,sem külsőre sem belsőre,és viselkedésben sem.
14:59-es vagyok!
Persze elhiszem, hogy rosszul esik, és nem is olyan könnyű "elengedni" a füled mellett. Mi lenne, ha megkérdeznéd tőlük legközelebb, hogy "miért gondoltok engem csúnyának?" Vagy már kérdezted? Mi volt a válasz? Ha nem kérdezted, próbáld meg! :) Egyébként nekem is küldhetsz képet erre az e-mail címre, hátha tudok még vmit segíteni...:
dreamflower@hotmail.hu
17L
20:10!
Nem,még nem kérdeztem,de lehet,hogy megfogom,ha még egyszer lesz ilyen. Nem sokáig tudom,meg akarom én ezt eltúrni,hogy én neki se szép se jó nem vagyok.
Holnap tudok küldeni képet,jó? :)
Most már mennem kell,nincs most túl sok időm.
Köszönöm a válaszodat :)
Szép álmokat nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!