Szerinted jogos, hogy nincs önbizalmam?
Én úgy gondolom,hogy minden szülőnek a maga gyerekét kellene fényezni,dicsérni még akkor is ha erre nincs túl sok oka.
Szerintem egy anyának,apának mindig a saját gyereke kell,hogy a legszebb legyen.
Nálunk ez nem így van.
18 éves vagyok,de az egy kezemen megtudnám számolni,hogy hányszor dicsért meg engem itthon valaki.
Folyton (na jó a folyton egy kicsit túlzás)csak azt hallom,hogy "hogy nézel ki?!".... stb.
Pedig egyszerűen öltözködöm,nőiesen,de nem mutatok meg magamból mindent. A hajam is csak egyszerű,természetes,még sose volt festve és a sminkelés terén is a minimálisra törekszem. Tudom,hogy mi az ami nem illik,nem áll jól nekem és azt nem is erőltetem.
Egy pár éve elég vékonyka és pattis voltam. (Mostanra ez már megváltozott,az arcom sokkal szebb,és a testem is "kikerekedett") . Emiatt apum mindig cikizett (és még ezt enyhén szólva írtam, még most is emlékszem egy pár esetre)
Anyum is folyton azt érezteti velem,hogy én egy szerencsétlen ronda lány vagyok. És ez nem túlzás,sajnos ez van.
Egy pár hét múlva lesz a szalagavatóm és már megvettem a ruhámat. (egyszerű piros hosszú estélyi). Nekem nagyon tetszik,de anyumnak nemigazán ,szerinte az osztálytársnőim különbek lesznek nálam .... Ilyet mondott. Hogy lehet egy szülőnek ilyet mondani?!
Néha teljesen elveszik itthon azt a kis önbizalmamat is.
Úgy érzem én "mindenkinek" tetszem,"mindenki" szépnek lát, csak a saját családom nem.
Sokan megdicsérnek,hogy szép alakom,arcom van,itthon pedig teljesen az ellenkezőjét kapom.
Nagyon rosszul esik.
Mit gondoltok ti erről?
Kérdezhettek is nyugodtan :)
Köszönöm a választ előre is.
Válaszoltam, véleményt is írtam:)
22F
15:29!
Inkább legyek egyszerű mint csicsás,ízléstelen és közönséges.
Én örülni fogok majd ha lesz lányom és inkább az ízléses,egyszerű öltözködést fogja szeretni nem a közönségeset és a k*rvásat.
Én ezt így gondolom :)
15:30!
Tudom,olvastam :)
kép nélkül is elmondom hogy agyban dől el minden
rengeteg szép ember van akiknek szintén nincs önbizalmuk
el kell gondolkozni hogy mit szeretsz magadban mik a pozitív tulajdonságaid és nem mások véleményére hallgatni
úgy sose leszel boldog ha minden negatívat amit kapsz az emberektől magadra veszel.
15:59!
Tudom,de sajnos olyan vagyok,hogy mindent a szívemre veszek.
És ezen az istenért sem tudok változtatni :(
az írásod alapján nekem szimpatikus vagy, és biztos,hogy nem vagy csúnya :)
amúgy lehet,hogy hülyeség,de pl nem lehet,hogy anyukád féltékeny? de bármiért is van ez,ne hallgass senkire :)
18/L
Előre látom már mi lesz a szalagavatómon.
Rajtam lesz az a gyönyörű ruha egy jó kis frizurával de én még akkor sem leszek szép az ő szemükben...
Akkor is majd az összes többi osztálytársnőm szebb lesz anyum szemében (Pedig nem valami szép lányok,hiszen az egyik több mint 100 kg, a másik 42kg,és még sorolhatnám...)
De engem állandóan csak kritizál és lenéz...
Előre látom már mi lesz akkor is.
Szia!
Gondolom nagyon szar lehet most neked:(, megpróbálok adni pár tanácsot.
Először is, beszéltél a szüleiddel erről a dologról? Tudják hogy téged nagyon bánt mikor ilyeneket mondanak? Első lépésként mindenképp mond el nekik hogy mit érzel, kérdezd meg miért nem tetszik nekik az amiben jársz, és kérd, hogy mondják el, hogy mi nem tetszik nekik rajtad.(godolom itt el fogjá sorolni)és azután bátran mond el nekik az érzéseid, mindazt amit leírtál a fentiekben nekünk, és remélem megfogják érteni, hátha máshogy fognak hozzáállni a dolgokhoz.
Ami az öltözködést illeti: írtad, hogyazt szokta mondani, hogy 'hogy nézel ki'? Akkor mond meg neki,hogy már "nagy"vagy, el tudod dönteni hogy mi számodra a jó. Enyhítés képpen kérd hogy mondja el szerinte mit kellene elvegyél, aztán ha nem tetszenek az ötletei, egyszerűen mond meg neki hogy az számodra nem jó.
Remélem megfogadod a tanácsokat, egy próbát megér, semmit nem veszítesz!
Én is hasonló helyzetben voltam,vékonyka voltam, anyukám mindig mondta egyél többet, mert 'gebe'vagy, meg a pattanások miatt is mondta hogy csúnya arcom van, és hát általában azok a ruhák neki sem tetszettek amelyek nekem, És én már 14 éves koromban elmondtam neki mindent ami bántott, de elég durván, mérgesen, majdnem sírva, és szerencsémre megértette,és most olyan a viszonyunk mint 2testvérnek, barátnőknek, de persze apró veszekedésekkel.
Remélem te is szerencsével jársz, és azt is remélem, hogy fogsz velük beszélni minden problémádról!
(Leírnám az én 'előadás' módomat, ahogy elmondtam anyukámnak, de gondolom nem nagyon érdekel, és amugy is nagyon hossyú lenne.)
Írtam én is az e-mailedre! :)) Már csak holnap tudok rá válaszolni, ne haragudj, de most el kell mennem a géptől!
De a képet küldd! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!