Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Elolvassátok ezt? Ma olvastam.

Elolvassátok ezt? Ma olvastam.

Figyelt kérdés

2011. április: "Kettős öngyilkosságot követett el két amerikai diáklány. Utólag kiderült, hogy az alig 14 éves lányok azért menekültek halálba, mert az iskolatársaik szó szerint halálracikizték őket a Facebookon."

2011. Január: "Egy nyolcadikos fiú saját kezűleg vetett véget az életének, miután az osztálytársai hadjáratot indítottak ellene a Facebookon, azt állítva, hogy a fiú meleg."

2009 szeptember: Hiába járt jó nevű magániskolába a 15 éves Holly Grogan-ilyen elit helyen is belefutott olyan érzéketlen diáktársakba, akik a Facebook-ot használták fel arra, hogy megkeserítsék az életét. Holly hosszú hónapokig tűrte a bántó üzeneteket, míg végül az öngyilkosságba menekült."

2009. Július: "Ugyan Megan Gilliant nem a Facebookon, hanem egy ahhoz hasonló oldalon, a Bebón érték támadások, halálát mégis a közösségi oldalak okozta öngyilkosságok közé soroljuk. Megant a ruhái és a külseje miatt cikizték ki az osztálytársai."

Forrás: az IM nevű tiniújság, 2011. júliusi száma (azaz a mostani)

2011. júl. 14. 17:32
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
De régen a világ sem volt ilyen gonosz, mint ma... Voltak akkor is dorvaságok, de mostanra még sokszorosan rosszabb lett.
2011. júl. 14. 17:59
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

"De régen a világ sem volt ilyen gonosz, mint ma... Voltak akkor is dorvaságok, de mostanra még sokszorosan rosszabb lett."

- Mégis mikor volt régen ez asokat emlegetett aranykor? Mert ha a történelemkönyvekbe nézek, sok békés időszakot nem találok...

2011. júl. 14. 18:01
 13/34 A kérdező kommentje:
Nem említettem aranykort!
2011. júl. 14. 18:07
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Jó... akkor így kérdezem: mikor volt kevesebb durvaság a világon?

A két világháború közt? Ottlik Géza főművét olvasva nehezen tippelnék erre az időszakra. Akkor esetleg máskor? Tényleg kíváncsi vagyok.

2011. júl. 14. 18:09
 15/34 A kérdező kommentje:
Háborúk ugyan nincsenek, inkább "csendes" módon romlik a világ. Egyre több dolgot tolerálnak az emberek, amiket nem kellene, miközben ezt észre sem veszik-már ez válik normálissá.
2011. júl. 14. 18:14
 16/34 anonim ***** válasza:
hát pedig régen is voltak durvaságok, olvasnál kicsit többet és tudnád is, pl. mennyi regényben, könyvben írnak le különböző kínzatsokat stbstb., azt hiszem az durvább megtorlás, mint a cikizés, ami mindig is létezett iskolákban sajnos, ugyanakkor a facebooknak ehhez semmi köze
2011. júl. 14. 18:41
 17/34 anonim ***** válasza:
72%
Én nem is értek egy csomó válaszolót. A közösségi oldalnak nem úgy van köze hozzá, hogy a "feltalálója" a hibás...hanem azok miatt mondják ezt, mert akik suliban cikizték, azoknak otthon sincs jobb dolguk. Ezért üzenőfalon, chaten, levélben okoskodnak/tak. Mellesleg ez itthon is így van. A sok gusztustalan gyerek, ugyan úgy szekálja a másikat, mint külföldön.(persze tisztelet a kivételnek, ők maradjanak is rendesek:)) Persze nyilván voltak háborúk, és kínzások is, de nem a gyerekek között. Ezt elintézték, a gonosz, keseredett felnőttek, akiknek ez boldogságot okozott. Most viszont ez mindennapos az iskolákban. Olyan ronda lányok, mint a bűn...és a másikat szekálják, hogy nem tökéletes pl.: az alakja. Régen nem feltétlen attól volt kiegyensúlyozott egy általános vagy középiskolás élete, hogy "na megvolt a napi kicsinálom a másikat játék".
2011. júl. 14. 19:13
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Édes apám még a háború előtt járt iskolába (késői gyerek vagyok) na ott aztán volt durvaság. Ha felét ma át kellene élni. Pedig ő elit gimibe járt. És akkor már a gimi is elit volt, és ő még jobba járt és mégis.
2011. júl. 14. 19:18
 19/34 anonim ***** válasza:
Édesapám*
2011. júl. 14. 19:19
 20/34 anonim ***** válasza:
off: régen is volt ugyanennyi durvaság csak akkor nem volt fényképezős- videós mobil és a verekedéseket, fenyítéseket nem töltötték fel a mobilra. az a régen az én esetemben vagy 8-10 éve volt, de durvaságról és gonoszságról napestig tudnék mesélni. akkor nem kerültek be ezek a dolgok a híradóba, ma pedig igen.
2011. júl. 14. 19:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!