Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Teljes átalakulás - adnátok...

Teljes átalakulás - adnátok irányelveket?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, nemrég kerültem ki az iskolapadból, szerencsére sikert munkát is találnom gyorsan. Mindig visszahúzódó, kicsit slampos, szürke kisegér voltam, aki meghúzódik a háttérben. A munkámnak köszönhetően viszont tovább így nem élhetek, igazából nem is szeretnék, mert elég volt már abból... Sok mindennel nem vagyok megelégedve, egyrészt a súlyommal sem, ezért diétázom, de tudom, hogy az idő... De addig sem akarok ilyen lenni, mint voltam, addig is változni szeretnék... A hajam olyan semmilyen, egészséges bár, de csak úgy van a fejemen... Nem tudok szépen sminkelni, nem tudok magassarkúban járni (amit muszáj lenne megtanulnom), nem tudom, hogy slampos lányból hogy legyen "egyszerre" nőies, hogy ne legyek mesterkélt... Gyakorolnom kellene a szép beszédet, önbizalmat gyűjtenem... A szemöldököm is elég elhanyagolt, vagyis nem dzsungelszerű, én szedem itthon, de valahogy olyan furi formája van... Van egykettő pattanásom és nagyon száraz a sarkam...

Szerintetek hogy álljak neki?

Milyen ruhákat vásároljak stílusban? Illetve kb. mennyi ruhát szerezzek be és milyenek? Milyen ruhadarabok, kiegészítők nélkülözhetetlenek egy nőcis nőnek? És milyen sminkfelszerelések, amivel egy szép, igényes alap nappali sminket mindig el tudok készíteni?

Várom a tippeket, tanácsokat!

Köszi! :))))

2011. júl. 7. 23:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én a helyedben egy kozmetikussal kezdenék(szemöldök és pattanás miatt), a hajad..hát esetleg nézegethetsz az arcformádhoz illő hajat esetleg színt is adhatsz neki ha azt unod:D ruhában..tekintve, hogy nyár van vannak csini könnyű szoknyák(mivel nem tudom, milyen az alakod, nem tudom milyen stílusú illene hozzád). Szánj pár napot vásárolgatásra/nézelődésre .. próbálgass fel ruhákat és megtudod mi tetszik neked és melyik áll jól:) Magassarkúban van olyan ami csini és nem 100 centis:D és otthon is gyakorolhatsz menni benne. Smink..hát..ugye mivel nyár van.. valami könnyű alapozót(tekintve ugye, hogy pattanásod van kicsit ellehet vele takarni) vagy egy egyszerű korrektor:) egy szempillaspirállal szépen ki lehet emelni a szemet, esetleg szemceruza:) szájfény..nemtudom mennyire szereted én jobban kedvelem a halványabb rúzsokat inkább :D bocsánat, ha regény lett de így ennyi jutott eszembe:) Ja..és a sarkad.. vannak jó lábradírok és krémek. az szépen puhítja:) ha nagyon csúnya esetleg pedikűrös tud segíteni :)
2011. júl. 8. 00:16
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia:)

Menny el egy fodrászhoz, ő majd segít neked való frizurát választani. Ezután egy kozmetikus, aki megcsinálja a szemöldöködet kb 500-700Ft(Budapesten legalábbis). Kozmetikustól mehetsz a Rossmannba! Ott vegyél bőrszínedhez igazodó alapozót, amit a boltban kipróbálsz a kezeden. Nagyon jó márka a Maybellinne és a NYC Color. Ezen kívül ott helyben találsz szempillaspirált, rúzst vagy szájfényt, szemceruzát, szemhéjpúdert. Ezek közül azt válaszd, amik tetszenek és amik illenének a ruhád színeihez és persze hozzád. Esetleg körömlakkot is válassz. Ruhát nem igazán tudok mondani, mert nem tudom hogy munkába mi lenne neked a jó?! Hol fogsz dolgozni? Vegyél csinos balerina cipőt, magassarkút. A magassarkúban próbálj menni otthon. Ha ott sikerül, menny a boltba vele, és utána egyre nagyobb utakat tegyél meg:)

2011. júl. 8. 00:23
 3/13 anonim ***** válasza:

00:23 vagyok

A sarkat elfelejtettem: vannak habkövek, amik ilyen problémákra kifejezetten. Esetleg krémek. Ja és persze a beszéd: Ne izgulj, ha valakivel beszélgetsz, gondold végig hogy mit mondasz. Olvass sokat hangosan.

17/l

2011. júl. 8. 00:26
 4/13 anonim ***** válasza:

Sztem először fodrász+kozmetikus, ez minden ruhánál többet ér. JÓ fodrász, aki akár egy új színt is tud ajánlani és egy JÓ kozmetikus, aki rendbe teszi a bőrödet és a szemöldöködet, bajuszkát ha van, tud arckrémet ajánlani, stb.

Körmeidet rendben tartani, ízlésesen festeni, felkeresni manikűröst és pedikűröst.

Sport, hogy minél formásabb+feszesebb legyél fogyás után.

Azután mindezt fenntartani (sztem sokan itt bukunk el, mert ez a legmacerásabb része), tehát napi szinten ápolni a hajad+bőröd+körmöd+sport+epilálás, egyéb szőrtelenítés amikor szükséges, azt mondják napi 1 óra kb. és akkor eléggé tip-top az ember lánya.

Ha mindezt betartod, valószínűleg a már meglévő ruháid is sokkal jobban fognak állni :)

Sminket érdemes megtanulni kozmetikustól, sminkestől, mert ha csak veszel egy rakás kencét nem biztos hogy szép eredmény fog születni. Ők meg tudják mondani hogy milyen színek állnak jól, stb. És sokat kell gyakorolni.

Az öltözködésben a stílust neked kell megtalálnod, fokozatosan kialakítanod, ebben látatlanban nem lehet tanácsot adni. Mindenesetre nem szabad vakon majmolni a divatot. Próbálj utánaolvasni hogy mit ajánlanak a szakemberek a te alkatodra és a te színvilágodra, ha ezt tudod máris könnyebb lesz. Neten is találsz sok mindent, de könyvek is vannak ebben a témában. Azután az ajánlottakat lehet kombinálni a divattal, belevinni az egyéniségedet (kedvenc színek, zenei vagy egyéb stílus, stb). Fontos hogy tudatosan menj vásárolni és csak azt vedd meg, ami valóban jól áll (könnyű kísértésbe esni egy-egy divatos darab láttán, vagy mert mindenképpen venni akarunk valamit). Esetleg vigyél magaddal megbízható embert, aki tuti megmondja, ha valami nem passzol hozzád.

Ha tudsz valamennyire angolul keress rá a "What not to wear" című sorozatra. Nagyon sokat lehet tanulni belőle.

2011. júl. 8. 00:28
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, édesek vagytok! :)
2011. júl. 8. 00:47
 6/13 anonim ***** válasza:

1. Kozmetikus - helyre hozza a bőröd, szemöldököd

2. Fodrász

3. Manikűr - pedikűr

4. Vegyél csini ruhákat magadnak

5. Járj társaságba, engedd el magad

Én is 20 vagyok. Bár én még csak most megyek új suliba érettségi után, én is feltehettem volna ezt a kérdést. Mindig én voltam szürke kisegér. És meguntam. 2 hónapja diétázom, már alig van rajtam látható felesleg. Most megyek ruhákat és cipőket venni, kozmetikushoz, fodrászhoz. És jahm, hát fogszabályzóm is lesz (igen, 20 évesen) ;). Még most meg teszek mindent magamért, hogy később ne bánjam azt, hogy elvesztegettem az időt! ;)

2011. júl. 8. 07:18
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Annyira aranyosak vagytok, sokat segítettetek!

2011. júl. 8. 14:31
 8/13 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/results?search_query=dorkasminkel&aq=..

Minden videóját ajánlom, az alapoktól a bonyolultabb dolgokig mindent megmutat és elmond részletesen.

A fodrász a hajadat rakja rendbe. A ruhatárat viszont sajnos neked kell kitapasztalnod. Vidd magaddal egy jó és őszinte barátnődet és kérdezd meg a véleményét az adott darabról. Ha van discovery travel& living csatornád azt is érdemes nézegetni. El lehet lesni öltözködési tippeket.

2011. júl. 9. 21:28
 9/13 anonim válasza:

Smink ( alap): alapozó, korrektor, púder, szemhéjtus, szempillaspirál, szemceruza, szemöldökceruza( ha túl lenen szedve szemöldöködnek megfelelő színű), szemhéjpúder, szájfény-rúzs. Először is alapozóval kezd ( arcbőrödnek megfelelő színű, ujjbeggyel szépen vidd fel a pórusaidba, a pattanást elfedi aránylag attól függ milyen márkáju minél jobb annál hatásosabb nem kell 1 kilót egyszerre felvinni mivel még jön a púder is rá .) A púder is feleljen meg az arcbőröd színének és az alapozó színével is egyezzen, mert gáz ha eltér, keveset vatta koronggal vigyél fel az arcbőrödre és ha felesleg marad azt töröld le. Korrektorral a szemed alatt található táskákat tudod eltüntetni azzal is óvatosan bánj. Ha kész jöhet a szemöldök igazítás, aztán a szemhéjtus ( mostani divat inkább a vastagabban kihúzott szemhéj )ha ügyes vagy akkor cicás fillinget is csinálhatsz. Következő lépés a szemhéjpúder, ha barna a hajad használj bátran élénk színeket is , de akár barna, zöld is lehet. Ha szőke akkor ajánlom a zöldet, kéket de ez függ a szemed színétől is mert 1 kék szemű nőnek nem ajánlatos kék szemhéjpúderrel festeni a szemhéját. Mert így nem emeli ki a szeme színét. ( Szemhéjpúdernél arra törekedj mindig is h minél inkább hangsúlyozd a szemedet). Végül jöhet a szempillaspirál itt ügyelj , hogy ne ragadjon össze a szempillád mert akkor már bocs de cseszheted. Végül az ajkaidat se felejtsd el kihangsúlyozni , ha kissé teltebb elég egy halvány szájfény, ha vékony akkor úgy festjük h teltebbnek tűnjön (pl: rúzs, kontúr ceruza stb.)Lehet egy kis pirosítót is használni, de ezt is csak csínján. Köröm , menj el , körmöshöz és próbálj ki valami műkörmöt ajánlom a kocka formát kezdőknek . Ha viszont ügyesebb vagy magad is könnyen elkészíthetsz 1 kis francia manikűrt, vagy akár most nyáron az élénk színeket is kipróbálhatod( narancs, stb.) A Crystal nails termékeit ajánlanám elsősorban zselés lakkokat, tartós fedést biztosít. Haj hát azzal , menj fodrászhoz, ő abban jobban tud segíteni mi illik a fejformádhoz. De mivel nyár van és bazi meleg ha hosszú hajad van szerintem vágasd le :)

Küldök pár linket, hátha ezek is segítenek neked:)

U.I.: Ruha ajánlom most a csőnacit a pasik megvesznek érte, és jól áll hozzá akár a lapos sarkú is. Remélem tudtam segíteni, főként, hogy ezzel akarok msot tovább tanulni is:$

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. júl. 9. 21:43
 10/13 anonim ***** válasza:

nos én valahogy így kezdeném:

1)kozmetikus

2)fodrász

3)vásárlás (a C and A-ban találsz ruhákat teltebbeknek is [link]

4)ne egyből kezdj el tűsarkúben járni hanem mindig csak egy kicsivel magasabb sarkú cipőt vegyél

5) hidd el hogy te is vagy olyan szép mint más, minden csak azon mulik hogy te hogyan érzed magad

sok sikert kivánok

2011. júl. 9. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!