Lányok! Mitől kezdtek el "p. Icsásodni"?
akik nem ilyenek, azok nem ilyenek úgy hogy a kérdés értelmetlenné vált az elején.
de alapvetően hoyg mitől lesznek ilyenek, annak nagyon széles szakirodalma van:) alapvetően az átalakult kultúra, a divathoz kapcsolt életek az ami ide vezetett. a tömeggyártás megjelenése, az elidegenedés, a fogyasztás átalakulása, de még az ipari munkafolyamatok is egyformává tette az embereket, a gondolkodásukkal együtt. ezután már egyenes út vezetett oda, hogy egy-egy "hatalom" például a média, baromi egyszerűen manipulálja a nők agyát, és kövessék a divatot. a társadalom rátesz egy lapáttal, és eljutunk oda hogy a filmvásznon megjelenő hölgyikét a divatos ruhában ott látod a buszmegállóban. ez tűnik normálisnak. Persze a fogyasztás elterjedése miatt te is nézhetsz ki úgy mint a filmvásznas csaj, hát miért ne? és ím: sok egyforma birka ember. pasiban is, nem csak nőben.
a pasikat meg igenis érdekli, ez butaság hoyg nem. nem olyan szinten talán, ahoyg a nők gondolják, de van a társadalomban egy elutasító magatartás a "kívülállóakkal" szemben, a tömegkultúra miatt. nézd csak meg a "kisebb" divatirányzatokat... mondjuk képzelj el egy szivárványszínűtarajos piercinges lányt. az is divat ugyan, de nem a nagy. rögtön lenézik azok, akik a nagyot követik...és így tovább.
ez is egy réteg, de a kisebb réteg.
nekem magyarázhatod hogy a pank a sorból kilógás, pankok közt nőttem fel :) mégis a mai napig úgygondolom hogy az is egyfajta divat, persze csak öltözködés szintjén, szubkultúrában más de ezt ne keverjük bele.
ez mind réteg-dolog, nincs általános igazság. egyébként azzal nem értek egyet hogy a csillivilli ruha és a magassarkú miatt úgy akarnak kinézni mint a nők. szerintem ne mfedi egymást a kettő, de ez személyes véleményem.
A férfiakat nagyon is érdekli, ez tapasztalat. Ne mond már nekem hogy egy apácaruhába öltözött csajt nézel meg jobban, és ő kelti fel az érdeklődésed nem egy miniszoknyás csaj? És ne akard már megmagyarázni, hogy egy egyszerű farmer szexibb ment egy testhez álló miniruha? Vagy nagyon fiatal vagy még, vagy nagyon naiv.
Talán azért járnak abba, mert a fiúknak az tetszik... És nekem is van ilyen lány ismerősöm aki nagyon szép, mindennap magassarkúba és miniruhába járkál. Minden pasi őt nézi az utcán. Érdekesmód, ha vele bulizom csak hozzá mennek oda a fiúk. Rengeteg udvarlója van. Egy átlagosan öltözött nőt észre se vesznek, ha nem kiemelkedő szépség, de abból valljuk be kevés van.
én a nőies eleganciát képviselem, ami pics.ásnak semmiképp nem mondható.
és elhiheted ennek ellenére nagyon is sokan megnéznek, épp azért mert nem a tucat "félpi.csám és egész mellem kilóg" típusba tartozom:D persze a ruha mellett nagyon sokat számít a frizura meg az arc is:)ja és egy kevés smink
nem tudom, hogy ez annak minősül-e, de akkor én elmondom:
12-16 éves koromig egyáltalán nem érdekelt a divat, mondhatni gyerekesen öltözködtem, semmi smink, csak növesztettem a hajam minden fazon nélkül, stb.
17-19 közt egy olyan sráccal voltam együtt, aki épp hogy egymagas volt velem, így magassarkút sose hordtam. elkezdtem nőiesebb darabokat hordani (szoknya, balerina, cicanadrág, kivágottabb felsők), elkezdtem sminkelni magam (visszafogottan szemceruza, szempillaspirál, néha szemhéjfesték), és vágattam magamnak egy normális hajat (fokozatos).
20-21: azaz most :) a hajam még mindig ugyanolyan, azt leszámítva, hogy szőkés-barna-seszínű színről befestettem barnára, ami sokkal jobban kiemeli a kék szememet. most már sokkal kifinomultabban sminkelek, nemcsak annyiból áll, hogy kék felső van rajtam, akkor rádobunk egy kék szemhéjfestéket és cső (de ez inkább elegáns mint k.rvás). a mostani barátom 10 cm-vel magasabb nálam, így nyugodtan hordhatok magassarkú szandált, cipőket. persze nem minden nap, mondjuk 1 héten 2-3x, a többi nap sportcipő vagy balerina. és szeretem a szoknyákat, a rövid egyberuhákat cicanadrággal, a divatos nadrágokat, a picit kivágottabb felsőket (nem lóg ki belőle semmi), egyszerűen az évek során kikísérleteztem, mi az, ami előnyösen kiemeli az alakomat. ettől függetlenül sportosan is szoktam öltözni legalább heti 1-2x.
nem tudom, hogy ez elp.csásodásnak minősül-e, inkább csak annak, hogy egyre felnőttebb módon öltözök/viselkedek. remélem ez inkább csak valami fejlődési folyamatnak számít, és nem elp1csásodásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!