Miért kezdték el a férfiak vágni a hajukat?
Figyelt kérdés
2011. júl. 24. 13:25
3/11 anonim válasza:
Római divat volt. A barbárok hosszú hajjal jártak, a görögök inkább elegánsan göndörödő fürtökkel, a rómaiak gyakorlatiasabb nép voltak, pl katonák közt ez higiénikusabb, tőlük vették át a keresztények, a kereszténység térhódításával ez vált normává.
4/11 A kérdező kommentje:
miért gondolták ezt higénikusabbnak ?
2011. júl. 24. 14:39
5/11 anonim válasza:
Gondolom azért, mert rengeteget izzadtak egyrészt az időjárás, másrészt a gyakorlatozás/harc közben, és nem volt túl kényelmes hosszú, izzadt és büdös hajjal rohangálni. Főleg hogy útban volt nekik, folyton a szemükbe lóghatott.
6/11 anonim válasza:
Mosni sem tudták gondolom, meg ápolni, mert nem az olajakat és kencéket cipelték magukkal, hanem a sátrakat, fegyvereket, pajzsokat.
7/11 A kérdező kommentje:
de gondolom a római ,görög nöknek sem volt vállig érö hajnál hosszabb a hajuk.
2011. júl. 24. 15:42
8/11 anonim válasza:
Szerintem a nőknek simán volt váll alá érő hajuk. Mindig ilyen csigákba csavarták, kontyokat készítettek, stb. Nekik a gyerekeket kellett nevelniük (vagyis inkább megszülniük) és max. a háztartást vezetni. Nekik nem volt útban, mint a férfiaknak.
9/11 anonim válasza:
Azután h lezárult a Római korszak, ismét visszajött a hosszabb haj férfiaknál.
10/11 anonim válasza:
Igen a Rómaiak találták ki először.Nekem az a véleményem(és még sok barátnőmnek is)hogy hosszú hajjal jobban néznek ki a férfiak.és egyáltalán nem nőijes,szerintem még férfiasabb is.Főleg a kopasz a legrosszabb.És látom a sok helyes fiút,és nincs hajuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!