Hogy tudtok spórolni havonta?
Dezodor, illatszerek, öltözködés, stb..
21 éves lány vagyok, havonta 6000 Ft-om van. Itt a nyár, kellene szandál, ruhák. Nem azért, mert újat kell vennem, hanem mert nincs :S Tornacipőm van egyedül, meg egy topánkám.
Havi 3000 Ft-ot ebből vonaljegyre költök (nem vagyok már diák, a bérlet túl sokba kerül nekem).
Felsőket turkálókban szoktam venni nagyon olcsón. Elég hülye alakom van, úgyhogy nadrágot ritkán kapok magamra :( A cipők pedig mindenhol drágák:S:S:S
Ti hogyan oldjátok meg ezeket?
Elfelejtettem leírni, hogy a barátommal nemrég vagyunk együtt. Szeretnék csinosan öltözködni... mindig megirigyelem az utcán, villamoson, vonaton azokat a lányokat akik csinosan öltözködnek :$
És dolgozom, kapok fizut minden hónapban, de azt haza kell adnom... 6000 Ft ami az enyém abból. :$ :(
Én tavaly havi 3000Ft-ból gazdálkodtam, úgy látszik rosszul, mert év elején volt 45.000Ft-m évvégére maradt 6-7000Ft-m úgy, hogy szülinapra, névnapra is kaptam 5-5000Ft-t..
Dezodor, arctisztító tej, tonik, arckrém, testápoló, tusfürdő, vatta, fültisztítópálcika. Ezek a legalapvetőbb dolgok, amiket mindig be kell szerezni, ha elfogy. Ezenkívül 3-4 havonta 1-1 új körömlakk, ha megtetszik valami, vagy 1-1 új smink, lehetőleg, amikor akciós. Néha 1-1 felső, nadrág, melltartó. Hiába mondta anyum, hogy kifizeti, 80%-ban nem kaptam meg az árát, de tudom, hogy nem könnyű az anyagi helyzetünk, ezért nem szóltam sokszor. Persze, nekem is kell egy kis szórakozás, fagyizás, strand, mozi..Úgyhogy szépen elfogyott a pénzem.
Ami megmaradt az is fogyogat, mert még mindig van amit magamnak veszek:/
Pedig megfogadtam, hogy idén előre elkérem a pénzt, ha ruhát, cipőt akarok venni. Ezért eddig idén 2 nadrágot vettem és kész. Pedig jön a nyár, alig vannak felsőim, amiket szeretek hordani, kényelmesek jól állnak. Nadrágot nyárra utoljára 3 éve vettem. Szeretnék egy magassarkút, ami sok mindenhez hordható, mert ami volt kinőttem.
Pont ma mondta anyum, hogy megint nincs sok pénzünk, úgyhogy lehet, hogy a magassarkú lesz a szülinapi ajándékom..
Mostmár tényleg megpróbálok spórolni, nyáron pedig dolgozni akarok.
15/L
Sampont azt pont nem kell vennem, csak balzsamot:) Én 400 valamennyiért szoktam ilyen barna hajra való balzsamot, baleás :) Samponból a Wu2-t használjuk otthon, nagy kiszerelésben, úgyhogy külön nem kell vennem hála :)
Dezodor, körömlakk, borotvapenge ha elfogy, aztán vatta, fültisztító, ha elfogy.. testápoló. Arclemosót, se arctisztítót nem használok. Szappannal mosom le a sminkemet, mert azok nagyon drágák szerintem:S Fogkrémet, tusfürdőt a szüleim veszik, mert közöset használunk. :):) Így tavasszal - nyár elején szoliba is szeretnék járni, hogy legyen alapszínem :$
Havi 3000 forint? Egy szandál ennyibe kerül, minimum.
Nekem havi 13000 van, mégis alig jövök ki belőle...
Kevesebbet adj haza, jobb megoldás nincs.
Szerintem beszélj a szüleiddel, hogy ebben a hónapban kellene venned új cipőt, így egy kicsit kevesebbet adsz haza.
Balzsamra viszont tudok jó tippet. Wella hajbalzsam fodrászkellékesből. hatalmas flakon, és csak 700 Ft. nekem wu2 samponnal kombinálva olyan a hajam tőle, mintha minden hétem fodrász mosná a hajam:)
Most hétvégén lesz a Glamour napok. egy csomó dolog akciós, ha veszel egy újságot, és kivágod a kuponokat. még ezzel is spórolhatsz. illatszereket általában leértékelve veszek, vagy akciósan.de a havi 3000 tényleg nagyon kevés.Értem, hogy a szüleidnek akarsz segíteni azzal, hogy hazaadod a fizetésed, de az sem megoldás, hogy így Neked semmi nem marad.
Elintéztem, hogy havi 6000 Ft maradjon nekem, és a metróra a jegyeket a vonatpénzemből spórolom majd ki. Szóval havi 6000 Ft már :)
Felsőimet turiban veszem, kilóra. Viszont a nadrágokkal cipőkkel gondba leszek még mindig:):)
Havonta veszek egy dezodort, hajbalzsamot, testápolót. Arckrémem az van rengeteg otthon. Parfümöm is van sok. Pattanásos az arcom eléggé, úgyhogy valami pattanástalanítót is használok, nem túl sok sikerrel:/
És ezeken kívül a ruhák.. De egy nadrág is már 4-5000 Ft :S
Meg ezek a szandálok, papucsok sincsenek 3000 Ft alatt:S :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!