Vannak manapság akik még festik a körmeiket és nem mű körmöt rakatnak fel?
Nem gondolom, hogy mindet meg lehet különböztetni. Aki ezt hiszi, az csak hisz valamit, de közel sem biztos, hogy igaza van.
Magamnak gél-lakkozok évek óta, már nem mondanám, hogy ez több idő. Sőt, mikor levágom rövidre, és már unom, építek is magamnak. Sablonnal ez vasárnap este egy film mellett kb 2 óra. Belefér az időmbe, azt ne mondja senki, hogy hétvégén, vagy valamikor havonta 1x nincs 2-3 órája önmagára. (Nyilván nem 3 kisgyerek mellett, de nem hiszem, hogy ilyen emberek írtak most ide.)
De ha mondjuk türelmetlen vagy, vagy nincs kézügyességed, tip-es pillanatok alatt megvan. Nekem most van először, nagyon gyors volt, azért csináltam, mert egy csomó ilyen kis videót dobott fel aa facebook, megnéztem egy-két hosszabbat youtube-on, és nagyon egyszerű, gyors, tartós, és tök természetes. Vékony, senki nem mondaná meg, hogy ez műköröm. Nem teljes körmöt lefedő tip, csak a végére van ragasztva, hogy meghosszabbítsa.
Na de mindegy, a kérdés a gél-lakk vagy körömlakk. Mivel régen simán lakkoztam, van vagy 30 színes lakkom. Nemrégiben elővettem őket, egyet felkentem. 1 napig bírta. Pedig irodai munkám van, nem mosogatok kézzel, de akármilyen minőségit veszel, az nem marad sértetlen még napokig sem, nem hogy hetekig.
A géllakkokat aliexpressről rendelem, nem viccelek, kb 200 forintért darabját. Már elég sok van. Így nagyon-nagyon megéri. Ha itthon vennéd körmös boltban, vagy webshopban, kb 2-3 ezer ft darabja. Az a durva, hogy ha minőségi lakkot akarsz, az is 1-2 ezer ft, vagy még több. Mármint egy drogériás, nem valami luxus lakk. Csak úgy értem, hogy nem százasbolti. Na én ennyiért veszek 5-10 gél-lakkot, és tökéletesen meg vagyok elégedve a minőségükkel. A lámpára persze be kell ruházni, az enyém lassan 10 éves, akkor még amatőr voltam, boltban vettem. Szerintem ma itthon egy műkörmös lámpa 20-30 ezer, de lehet vanb olcsóbb is. Ez biztos sokakat eltántorít. De ha rendelsz néha Sheinről vagy ali-ról, kb 1500 Ft. És csk egyszer kell megvenni. Ha több színt is veszel, akkor is fillérekből megvan a manikűröd, ami hetekig tart. Nem kell hozzá több kézügyesség, vagy több idő, mint a lakkozáshoz, szóval ezt a kifogást nem is értem, hogy nincs rá idő. A géllakkot igaz, hogy beteszed a lámpába, és vársz 60-120 másodpercet, és ezt megismétled minden ujjaddal, de a sima lakknál sem tudsz semmihez hozzányúlni, mert nem szárad meg teljesen. Aki mást mond, az hazudik. :D Volt, hogy 1-2 órával lefekvés előtt lakkoztam régebben, és mégis párnalenyomatos lett másnapra a körmöm. Egy körömlakk teljes száradási ideje több óra.
És több kézügyesség sem kell a gél-lakkhoz, mert aki körömlakkal ki tudja festeni a körmét, az pont ugyanúgy ki tudja géllakkal is. Szóval én mindenkit arra buzdítok, hogy próbálja ki, még ha nem is válna be, akkor sem lesz nagyobb a költsége, mintha 1x elment volna a manikűröshoz. Na úgy tényleg nem éri meg, alkalmanként otthagyni 4-5 ezret, és ezt 3 hetente ismételgetni. Mondjuk most jut eszembe, hogy esetleg arra gondolt valaki, hogy nincs ideje szalona elmenni. Ezt viszont teljesen megértem, nagyon körülményes megfelelő időpontot találni, odamenni, esetleg várni, ez tényleg több idő lehet, és én is nehezen tudtam régebben megoldani, vidékiként. Órákkal később értem haza, mivel a körmös nem a lakásom vagy a munkahelyem mellett volt, hanem még el is kellett oda menni, meg onnan haza.
Jelen
Sajnálom rá a pénzt, időt+így hangulatomhoz illően gyorsan változtathatók a színek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!