Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » EDT, vagy EDP parfümöt kellene...

EDT, vagy EDP parfümöt kellene vennem télre?

Figyelt kérdés

EDT-ből 4-et fújnék, EDP-ből 2-t. Nem tudom melyiket éri meg jobban.

Van itthon egy parfümöm, EDT, 2 fújásból 4 órát kitart, viszont valamikor 2 óra után elmegy az illata, mivel kint hideg van és már nem érződik utána.

(Férfi)

2022. nov. 1. 11:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
EDP-t vegyél.
2022. nov. 1. 12:08
 2/18 anonim ***** válasza:
A tartósság nem a koncentrációtól függ. Meg egy 5000 forintos EDP ugyanúgy semeddig se tart m0g egy 50 ezres EDC simán tud 8 órát.
2022. nov. 1. 13:07
 3/18 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen az a lényeg hogy EDT vagy EDP.

Vannak kimondottan téli illatok, Fragrantica-n érdemes körülnézni és megnézni összetevők, vagy általad tetszett parfümök közül hogy, melyiket kell próbálgatni a Douglas-ban.

Fás illatú parfümök ilyenkor előnyösebbek, nyáron pedig inkább a citrusosabb illatok. Tartósságot is tudsz nézni azon a weboldalon, de ez alapvetően függ a testedtől is, meg hogy száraz vagy nedves bőrre viszed fel stb.

Amúgy meg vannak olyan EDT-k amik kitartanak 9 órát is, ilyen a Versace Eros pl.

2022. nov. 1. 13:53
 4/18 A kérdező kommentje:
Versace eros nem EDP?:D
2022. nov. 1. 15:04
 5/18 A kérdező kommentje:
Pont olyat vennék, eros flame EDP-t, csak ugye én nem buszozok illetve nem autózok, hanem gyalog megyek tanulni így gyalogolással télen nem fog elmenni a szaga a hidegben?
2022. nov. 1. 15:06
 6/18 anonim ***** válasza:

4

Van belőle EDT, EDP meg Parfum verzió is.

2022. nov. 1. 15:13
 7/18 anonim ***** válasza:

Abból szerintem mindegy hogy EDP vagy EDT, elég erős és kitartó.

Meg ráadásul egész jó téli illat is.

Ami szerintem továbbra sem mindegy, hogy honnan szerzed be mert sok a hamisítvány, vagy csak szimplán szállításkor nem figyelnek oda esetleg régi 2-3 éves.(az veszít már kicsit az erejéből, fakul stb.)

2022. nov. 1. 15:22
 8/18 A kérdező kommentje:

Be tudja valaki linkelni az EDT verzót?

Egyébként még gondoltam Hugo boss classicra is, csak kimegy az illata 2-3 óra után. Esetleg ha sál van rajtam, megtartja az illatát?

2022. nov. 1. 20:57
 9/18 anonim ***** válasza:
2022. nov. 1. 21:00
 10/18 anonim ***** válasza:

7

Nem mindegy az EDT tiniillat, konkrétan a 11 éves fiam is azt használ. Az EDP az már oké a huszon éveseknek is.

2022. nov. 1. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!