Kedves Mindenki! Van még rajtam kívül, aki már nem szereti ezt a "versengést" a lányok között? Én utálom már, hogy minden kötelezően ki van rakva és mindig tökéletes körmökkel meg hajjal menjek ki minden nap, mert ha nem így teszek, akkor lenéznek.
Gondolom önbizalom hiány miatt. Mert nincs annyi, hogy mindent le tudjak szarni. És valamilyen szinten az árral szemben úszom, ilyenkor alapból több önbizalom kellene, mint amikor beállok a sorba.
Német buszokon :D. De azelőtt ez volt Pest környékén is.
"30-as vagyok"
ittvan a kutya elásva
"minden nap úgy megy ki, hogy mindenki utána fordul"
annak már vége
ez nagyjából 18-25-ig tart, aztán exponenciálisan ível lefelé
"ezzel veszek le valakit a lábáról és nem azzal, hogy kedves vagyok"
szerinted egy 70 éves mamika mi mással tudna hódítani?
anya, elérted a korhatárt, és kezded tapasztalni a változásokat, csak eddig nem volt szavakba öntve
"Az is "feszeng" és valamilyen szinten a ligába akar maradni, aki olyan mint én, egyszerűen azért mert nem tűnik korrektnek"
Ne foglalkozz vele. A 70 éves nagyi sem foglalkozik már ilyenekkel.
Te nyilván nem az vagy, de nyilván azt érzed, hogy bizony azok a szép 20-as éveknek vége van.
Ha azokkal akarsz versenyezni... Semmi értelme, mert csak magadat bosszantod
"Tehát a fölöttem lévő generáció nő tagjai nagy-nagy bókokat kaptak, ha tipi topik voltak"
Na ez az. Most milyeneket kap a fölötted lévő generáció? Mostmár nem kaptnak semilyet, ha tipi topik, ha nem azok.
Ezt el kell fogadni
"Gondolom önbizalom hiány miatt"
Jó eséllyel külsőre már ennek lőttek. Próbálj meg máshonnan önbizalmat szerezni, ne külső forrásokból
mit értettem félre?
mi a kérdés?
nem az, hogy stresszel, hogy másik nőkkel kell versenyezned?
Igen, a versengés. De nem én a 18-25 évesekkel.
Olvasd el a 14-es és 16-os hozzászólást. Tehát minden korosztályban, én 30-ason a 30-assal is, de akár kritizálhat engem 40-es is. És én magamhoz mérten más bánásmódban részesülök. "Kifestve" jobbat kapok, "természetes" valómban rosszabbat, az átlagtól, és nem mindenkitől természetesen. Van ez a kialakult gyors reakció az emberektől, "kellesz" vagy "nem kellesz, jöhet a következő"
hááát... sajnálom, hogy ilyen komplexusos vagy, hogy mások véleménye miatt órákat szánsz ilyen dolgokra naponta és nem magad miatt teszed
utálom, amikor valaki folyton azon parázik, hogy ki mit gondol róla, ezért nem csinál ezt vagy azt vagy órákat csesz el sminkeléssel
Egyébként pont azt írtam, hogy én nem igazán csinálom ezt, csak alap szinten, néha... És pont az zavar, hogy az emberek más dolgába bele ütik az orrukat.
Van egy nevelés is, meg van egy közeg, amibe beleszülettem, és nem tudok mindent csak úgy csettintésre kizárni és néha rosszul esnek dolgok. Én ezt csak megpróbálhatom valahogy ledolgozni, de nehezebben megy, mint akinek pl teljesen más szülei és iskolái voltak. Ezért kérdezem. De te is csak annyit tudtál hozzátenni, hogy félre értelmezed a beszélgetést és dobsz egy olyat, hogy sajnálom, hogy komplexusos vagy .. hát azt én is. De tudod, most hozok egy kisarkított, hülye példát: pl valakinek szenvedés a hónalj szőrtelenítés, mert állandóan begyullad a bőre (nekem nem, mielőtt félre érted), de mivel nem talál élő pasast, akinek ma a hónaljkutya oké, ezért még ha szenved is vele a szerencsétlen, valamit kitalál rá, vagy magyarázkodik, hogy nem, nem vagyok igénytelen, csak tiszta ekcéma lesz a hónalj
Ez a versengés és rivalizálás szerintem is valós és létező tényező.
Jó hogy szóba hoztad a szőrtelenítést mint elvárást, ezen át tényleg nagyon jól megfigyelhető az egész jelenség. Férfiként már régóta feltűnt nekem hogy mostanság milyen nehéz természetes nőket találni. Viszont az esetek legalább felében utólag mindig kiderült hogy az adott nő is kényszernek élte meg a szőrtelenítést odalent, hogy mindig teljesen csupasz legyen, pusztán a divat és a társadalmi elvárások miatt. Hangsúlyozom nem minden esetben, sokaknak tényleg az volt a szimpatikus és megszokott ha mindig mindenhol teljesen szőrtelenek, de sok esetben kifejezetten megkönnyebbülést tapasztaltam az adott nő részéről, amikor megtudta hogy nekem jobban tetszik szőrösen vagy fazonigazítottan. Viszont pl hónalj téren már jóval kompromisszumosabb a dolog, ott nagyon kevesen merik bevállalni hogy nyáron is megmaradjon, és pontosan a többség vélekedése és reakciói miatt.
Egyébként úgy tapasztaltam hogy leginkább a többi nő véleményétől tartottak, az igazi csúnya shamingelések, lenézések, cikizések és pletykák a többi nő rivalizálásából fakadnak. Félreértés ne legyen, rengeteg buta és előítéletes, intoleráns férfi is lehet aki viccelődik vagy bunkózik ha valaki mer eltérni az átlagtól, de a férfiaknál azért jóval többen vannak akik toleránsabbak a nők megjelenése felé, sőt akár kifejezetten tetszene is sokunknak a változatosság. De sajnos pontosan emiatt a versengés miatt, ez kevésbé valósulhat meg.
A másik dolog amit észrevettem, nekem úgy tűnik hogy a mi országunkban jóval magasabb az intolerancia szintje mint pl a környező országokban. Itt mégjobban kicikizik aki mer más lenni, önmaga, és nem áll be a sorba. Legyen szó öltözködésről vagy akár a korábban említett szőrtelenítési elvárásokról, de lehet az smink, stílus, bármi. A külföldi portálokat és képeket látva, valahogy sokkal változatosabbnak tűnik számomra a női összkép. Idehaza meg jobban érvényesül hogy mindenki inkább fix trendeket másol és követ, és túl sok hasonló stílusú nő van ezáltal, nem sokan mernek eltérni a jólbevált dolgoktól.
Pedig kár. Szerintem sokkal egyedibb és érdekesebb lehetne a világunk, ha mindenki úgy öltözködhetne, sminkelhetne, szőrteleníthetne ahogyan csak szeretne.
28: köszönöm szépen a hozzászólásodat, és hogy időt szántál rá, hogy ezt mind ilyen részletesen leírd. És köszi a hozzáállásodat is.
Én pl.láttam már itt a gyakorikerdesek-en olyat is, hogy "amelyik csaj nem szőrteleníti odalent, az nem csak, hogy le van maradva vagy ezer évvel, hanem valószínűleg a szexet sem szereti, max. azt, hogy misszionáriusban megb@$zhatsz". Kb.így volt megfogalmazva egy hozzászólás, akkor valamiért nekem az jött le, hogy lány szólt hozzá. Hát..., én ha a magam részét nézem, én legszívesebben majdnem mindig hagynék valamennyit, pont a szex miatt, mert sokkal jobb úgy. Nem szúr és nem folyik minden mindenféle. De ahogy mondod, mivel szinte senki sem próbálja ezt magától, max.ha a pasi kéri, így nem is ismerik a különbséget. Azt a részét én is ismerem, hogy kellemesebb tud lenni, ha sima, mert minden nap borotválod, meg baromira szúr, mikor nő, míg el nem ér egy hosszúságot, de igazából a rövid szőr nem csak hogy egészségesebb számomra, hanem még sokkal kényelmesebb is a szexben és a mindennapokban is. Nem tudom, miért nem lehet ezt úgy, hogy egyszer szeded (pl.ha orált szeretnél), máskor meg nem. Harmadszor meg kialakítasz vmi egyedit. De nem. Az én párom is csak a csupaszt várná el, pusztán azért, mert minden partnere eddig mindig leszedte. Én a borotvalkozást alapból nagyon nem szeretem, én epilálok, ahol tudok, így a vénusz dombot is, de persze elég sok a pattanás, szörtüsző gyulladás a szélén. Ez most miért szebb mint a szőr? De persze már ott vannak a lézeres kezelések, meg Angliában pl. már több éve divat a kisajkak plasztikázása is, mivel az sem "szép" állítólag. Aztán ha ezt majd "elegen" csinálják, a "baba" formájú punci kialakítását is sokan elvárásnak fogják érezni. És így terjed a hülyeség tovább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!